20 Μαρ 2023

Κιέβου Ονούφριος: ''Περιμέναμε δύο ώρες με την ελπίδα να μας δεχθεί ο Πρόεδρος Ζελένσκι''

Ονούφριος: ''Περιμέναμε δύο ώρες με την ελπίδα να μας δεχθεί ο Πρόεδρος Ζελένσκι''

Συγκεκριμένα Μέλη της Ιεράς Συνόδου της Ουκρανικής Εκκλησίας με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Κιέβου κ. Ονούφριο, έφτασαν με δική τους πρωτοβουλία στο γραφείο του Προέδρου της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι για να του εξηγήσουν προσωπικά την κατάσταση όπως είναι στην πραγματικότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Ιεράρχες περίμεναν για να τους δεχθεί ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, ο οποίος τελικά δεν εμφανίστηκε με την αιτιολογία ότι δεν είχε προγραμματιστεί καμία συνάντηση με τους Εκπροσώπους της ΟΕΟ.

Παρόλο αυτά λίγο πριν τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου και ο Μητροπολίτης Ονούφριος αποχωρήσουν, εκπρόσωπος του Προεδρικού γραφείου ζήτησε να παραλάβει τα αιτήματά τους και να τα παραδώσει στον Πρόεδρο Ζελένσκι.

Ο Μητροπολίτης Ονούφριος αφού ευχαρίστησε τον εκπρόσωπο του Προέδρου, ζήτησε να υπάρξει άμεσα μια προσωπική συνάντηση με τον Ουκρανό Πρόεδρο.

Σε δηλώσεις τους έξω από την Προεδρική κατοικία τα Μέλη και ο Μητροπολίτης Ονούφριος, μεταξύ άλλων ανέφεραν: "Ήρθαμε σήμερα εδώ για να μεταφέρουμε στον Πρόεδρο Ζελένσκι, τη θέση όχι μόνο των μελών της Ιεράς Συνόδου, αλλά και εκατομμυρίων πιστών της Εκκλησίας μας".

"Πιστεύουμε ότι ο Πρόεδρος λαμβάνει ψευδής πληροφορίες για την ΟΕΟ, αν κρίνουμε από τις δηλώσεις που έχουν γίνει οι οποίες διαστρεβλώνονται και δημιουργείται μια ψευδής εικόνα. Ήμασταν πάντα υπέρ μιας εποικοδομητικής σχέσης, προσπαθώντας να αναπτύξουμε αγαστές σχέσεις με το κράτος" - πρόσθεσαν τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου.

Ο Μητροπολίτης Ονούφριος αναφέρθηκε και στην τεράστια βοήθεια που παρείχε η Εκκλησία στις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και σε όλους εκείνους που έχουν ανάγκη κατά τη διάρκεια του πολέμου.

«Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας είναι η Εκκλησία με πατριώτες, είναι η Εκκλησία του ουκρανικού λαού. Οι πιστοί της ΟΕΟ πρέπει να ακουστούν, και το κράτος δεν πρέπει να τους αντιμετωπίζει ως ανθρώπους δεύτερης κατηγορίας, ώστε να μην υπάρχει διχόνοια ανάμεσα στην κοινωνία. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι οι ηγέτες της Πολιτείας μας θα μπορέσουν όχι μόνο να ακούσουν, αλλά και να δουν τις θυσίες που κάνουν καθημερινά οι πιστοί μας για την Πατρίδα τους» - υπογράμμισε ο κ. Ονούφριος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου αναγκάστηκαν να προσέλθουν στο Γραφείο του Προέδρου για να μεταφέρουν προσωπικά την θέση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, λόγω του ότι οι προηγούμενες εκκλήσεις προς τις αρχές αγνοήθηκαν και η Εκκλησία δεν έλαβε ποτέ καμία απάντηση.

Τέλος, ο Μητροπολίτης Ονούφριος δήλωσε ότι «περιμέναμε από τον Πρόεδρο Ζελένσκι να μας δεχθεί για περίπου δύο ώρες. Όμως πριν από λίγο ήχησαν οι σειρήνες στο Κίεβο, που μας αναγκάζει να αποχωρήσουμε και να μεταβούμε στα καταφύγια".

Γραφείο ρεπορτάζ: romfea.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν τους δεχτηκε ο τσαρλατανος Ζελενσκι γιατι πρωτα πρεπει να μιλησει με τα αφεντικα του στις ΗΠΑ για να του πουν τι θα κανει.

αννα είπε...

θα μπορούσε να ακροαστεί μόνον, και να απαντήσει αργότερα. άν ήταν για διαθρησκειακή συνάντηση, η αποδοχή θα ήταν ΄΄αμεση. ναι, δεν καταπίνονται εύκολα οι αδικίες

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com