11 Μαΐ 2022

Η.Π.Α.: Η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα καλύπτει έξοδα μετακίνησης για εργαζόμενές της που θέλουν να κάνουν άμβλωση

Η.Π.Α.: Η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα καλύπτει έξοδα μετακίνησης για εργαζόμενές της που θέλουν να κάνουν άμβλωση

Σχόλιο «Αφήστε με να ζήσω!»: Πολυεθνικές και άλλες εταιρίες των ΗΠΑ αποφάσισαν να στηρίξουν τους εργαζομένους στην άσκηση των σεξουαλικών και αναπαραγωγικών τους δικαιωμάτων... Θα επιτύχουν λοιπόν να έχουν εργαζόμενους που σκότωσαν τα παιδιά τους, διέλυσαν τα σπίτια τους, αμφισβητούν και αλλάζουν το φύλο τους, πειραματίζονται με το γάμο και την οικογένεια... Ό,τι καλύτερο για να έχει σταθερή πρόοδο μια εταιρία!

__________________________

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει την κάλυψη που προσφέρει στους εργαζόμενούς της στις ΗΠΑ για υπηρεσίες άμβλωσης και όσες συνδέονται με τον επαναπροσδιορισμό φύλου, προκειμένου να περιλαμβάνεται και το κόστος μετακίνησης.

Αρκετές εταιρείες, ανάμεσά τους η Yelp Inc, Citigroup, Levi Straus & Co και η Amazon, έχουν ήδη δεσμευθεί να καλύπτουν το κόστος για τις εργαζόμενές τους στις ΗΠΑ που θα αναγκάζονται να ταξιδέψουν σε άλλη περιοχή ή και πολιτεία προκειμένου να υποβληθούν σε άμβλωση.

Άλλες μεγάλες εταιρίες όπως η Walmart και η Target δεν έχουν προβεί σε ανακοινώσεις μετά τη διαρροή την προηγούμενη εβδομάδα σχεδίου απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, σύμφωνα με το οποίο αυτό πρόκειται να ανατρέψει την ιστορική του απόφαση του 1973 με την οποία νομιμοποιήθηκαν οι αμβλώσεις στη χώρα.

Το θέμα είναι ακόμη πιο επείγον καθώς 31 πολιτείες των ΗΠΑ υιοθέτησαν φέτος νέους περιορισμούς στις αμβλώσεις, σύμφωνα με τους αναλυτές του ινστιτούτου Guttmacher.

Η Microsoft «θα εξακολουθήσει να κάνει ό,τι μπορεί βάσει της νομοθεσίας για να προστατεύει τα δικαιώματα των εργαζομένων της και να τους στηρίζει» ώστε να έχουν πρόσβαση σε κρίσιμης σημασίας ιατρική περίθαλψη. Σε αυτή, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας, περιλαμβάνονται υπηρεσίες όπως η άμβλωση και θεραπείες που αφορούν τον επαναπροσδιορισμό φύλου.

«Η στήριξη επεκτείνεται για να περιλαμβάνει την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης για αυτές και άλλες ιατρικές υπηρεσίες η πρόσβαση στις οποίες είναι περιορισμένη λόγω του τόπου διαμονής ενός εργαζομένου», πρόσθεσε.

https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/kosmos/384553/microsoft-tha-kalyptei-eksoda-metakinisis-gia-ergazomenes-tis-pou-theloun-na-kanoun-amvlosi

https://www.afistemenaziso.gr/texts/epikairotita/i-microsoft-anakoinose-oti-tha-kalyptei-eksoda-metakinisis-gia-ergazomenes-tis-pou-theloun-na-kanoun-amvlosi


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com