26 Δεκ 2021

Το πρόβλημα πια δεν είναι ο κ.Μόσιαλος, αλλά ο κ. Μητσοτάκης που τον προστατεύει και δεν τον αποπέμπει….

Το πρόβλημα πια δεν είναι ο κ.Μόσιαλος, αλλά ο κ. Μητσοτάκης που τον προστατεύει και δεν τον αποπέμπει….

Του Σωτήρη Μ. Τζούμα 

Ψηφίστηκε παλαιότερα ο ρατσιστικός Νόμος, αλλά μάλλον εφαρμόζεται επιλεκτικά! Όταν θίγονται χριστιανοί, ο Νόμος αυτός πάει… περίπατο.

Ουδέποτε λήφθηκε υπόψη στα lockdown λ.χ. ή στο κλείσιμο των ιερών Ναών κλπ. Είναι γνωστά αυτά και τα έχουμε πει επανειλημμένως.

Τούτες τις Άγιες ημέρες όμως, εμφανίστηκε ο αλιβάνιστος κ. Μόσιαλος και χλεύασε την πίστη μας. Είναι δυνατόν να ήταν θέμα «χιούμορ», όπως προσπάθησε να τον δικαιολογήσει ένας… σύντροφος; Όχι κύριοι.

Τα Χριστούγεννα είναι η μητρόπολη των εορτών, κατά τον ιερό Χρυσόστομο. Είναι από τις μεγαλύτερες εορτές της Χριστιανοσύνης. Αυτό δεν το γνώριζε ο κ. καθηγητής; Αν δεν το γνώριζε, όφειλε να ζητήσει δημόσια συγνώμη για το ατόπημά του, μιας και εμφανίστηκε σε συστημικό τηλεοπτικό σταθμό.

Και τι απήντησε ο εν λόγω κύριος; Αφού αυτοεγκωμιάστηκε για τον αγώνα του κατά του κορονοϊού  και τόνισε δραματικά τις επιπτώσεις του ιού στην ανθρωπότητα και αφού “θεολόγησε” για την υπέρτατη αξία της ζωής  τονίζοντας με έμφαση ότι αυτή αποτελεί θεμελιώδη αξία της ορθόδοξης Πίστης, μετά από παρατήρηση του …αδέκαστου δημοσιογράφου ότι δεν απήντησε επί της ουσίας, κατέληξε ότι βρισκόμαστε σε ένα ευρωπαϊκό κράτος όπου ισχύει ο ορθολογισμός. Δεν καταδέχθηκε ευθεία απάντηση. Μάλλον δεν είχε την τόλμη να την αρθρώσει. Δεν ζήτησε συγνώμη που πρόσβαλε την Παναγία που σέβονται και λατρεύουν εκατομμύρια Χριστιανοί ( ορθόδοξοι αλλά και καθολικοί). Είπε τις αρλούμπες του και μάλιστα με ύφος!

Βλέπετε πως σκέπτεται ένας επιστήμονας του επιπέδου του κ. Μόσιαλου, ένας δήθεν προοδευτικός άνθρωπος, ένας ευρωπαϊστής;

Είναι σαφές και ολοφάνερο :

Επιστήμη γιαυτόν είναι να μιλάει για πράγματα που δεν γνωρίζει, προοδευτικότητα είναι να προσβάλλει και να υβρίζει την πίστη των άλλων και ευρωπαϊσμός είναι  να υποκρίνεται από δειλία τη χρήση της σάτιρας και του ψευτο-ορθολογισμού του για να πλήξει τη διαφορετική άποψη.

Τελικά κάτι τέτοια χρειάζονται για να αποκαλύπτονται οι «ασυμπτωματικοί« ρατσιστές ακυρώνοντας de facto την κίβδηλη επιστημοσύνη τους.

Όμως το κακό στην περίπτωση του κ. Μόσιαλου είναι ότι γνώριζε. Ήξερε πολύ καλά και  τι έκανε και τι έλεγε. Και βέβαια εμάς δεν μας ενδιαφέρει τι πιστεύει και ποια είναι τα θρησκευτικά  «πιστεύω», του εν λόγω κυρίου. Για μας μετά την συνέντευξη του δεν τίθεται πια θέμα «Μόσιαλου», αλλά θέμα επιλογών του κ. Πρωθυπουργού.

Ο κ. καθηγητής είναι επιλογή του κ. Μητσοτάκη και εκπροσωπεί την χώρα μας σε διεθνείς οργανισμούς υγείας. Χλεύασε το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, εξύβρισε δόγμα της Εκκλησίας μας, προσέβαλε ένα μεγάλο μέρος του Ελληνικού λαού που αγαπά την Εκκλησία και τιμά την Γέννηση του Χριστού και οι κύριοι της κυβέρνησης δεν μπήκαν καν στον κόπο να τον επαναφέρουν στην τάξη! Αν το έκανε αυτό με επίκεντρο τον Μωάμεθ θα πάθαινε των παθών του τον τάραχο! Αλλά που να το τολμήσει; Το πρόβλημα πια δεν είναι ο άθεος και υβριστής καθηγητής, αλλά ο κ. Μητσοτάκης που τον προστατεύει και δεν τον αποπέμπει. Είναι να απορεί κανείς!

exapsalmos,26 Δεκεμβρίου 2021

Δείτε σχετικά και

-Η Εκκλησία της Κρήτης για την βλάσφημη ανάρτηση Μόσιαλου

-Η Ιερά Σύνοδος σχετικά με την προσβλητική ανάρτηση του κ. Ηλία Μόσιαλου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης

-Ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος για τις ύβρεις Μόσιαλου

-Ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ κατά Μόσιαλου. «μόνον άφρονες και μόνο δαιμονιοκατεχόμενοι μπορούν να ψελλίσουν τέτοιες ανοησίες».

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να επιμείνουν Εκκλησία και αρθρογράφοι μέχρι της απομάκρυνσης του βλάσφημου υβριστή.
Γιατί πλέον ο "ορθολογισμός" έχει γίνει ο φερετζές του κάθε αλλόθρησκου ή ανθέλληνα.

Ανώνυμος είπε...

Εφ όσον ο βλάσφημος και υβριστής δεν ζήτησε συγγνώμη, όπως όφειλε, το λόγο έχουν, από εκκλησιαστικής πλευράς, οι Θείοι και Ιεροί κανόνες.
Ο δε πρωθυπουργός οφείλει με δημόσια δήλωσή του να αποδοκιμάσει τα αίσχη του συνεργάτη του.

Ανώνυμος είπε...

Οι άγιοι ιεράρχες μας βγάζουν δελτία τύπου σαν να είναι η Εκκλησία μας πολιτικό κόμμα... Τον αφορισμό καθόλου δεν το σκέφτονται μόνο άγιους αγωνιστές και θεολόγους σαν τον αείμνηστο Σωτηρόπουλο ήξεραν να αφορίζουν. Επιτέλους ολίγη αιδώς Αργείοι...

Ανώνυμος είπε...

Όχι, δεν είναι να απορεί κανείς. Καθόλου δεν είναι να απορεί κανείς. Αυτή είναι η μετα-νεοελληνική κυβέρνηση. Μα και η ιεραρχία η ίδια, ουσιαστικά μας είπε ότι τέτοια θα έχουμε από δω και πέρα και καλά θα κάνουμε να τα συνηθίσουμε και σιγά μη σκάνε κάθε λίγο και λιγάκι να βγάζουν και ανακοινώσεις. Και κάποιοι ιεράρχες από την ασφάλεια του άμβωνος, περιζεζωσμένοι την αυτοκρατορική στολή τους και απευθυνόμενοι σε άδεια στασίδια, έριξαν κάτι παραληρηματικά για να τους δείξουν οι ιστοσελίδες. Ας μην κοροϊδευόμαστε, ας δούμε την αλήθεια κατάματα. Ανθρωπίνως μόνοι μας είμαστε. Ο σώζων εαυτόν σωθήτω.

Spiros είπε...

Αγαπητέ τον έχει αφορίσει το ίδιο
Το Άγιο Πνεύμα τη στιγμή που το έχει
Εξυβριση

Ανώνυμος είπε...

Αγανάκτηση όχι τόσο με τον κάθε Μόσιαλο που δεν αποτελεί παρά μόνο μια συστημική μονάδα άρα στατιστικώς ασήμαντο "αντίπαλο" όσο:

α. με την εν υπνώσει ή μάλλον εν υπνοτισμώ μάζα που νομιμοποιεί δικαιολογώντας και ενίοτε βασιλικότερως του Καίσαρα,

β. με την "μεταλλαγμένη" Ορθοδοξία / νέα Ορθόδοξη τάξη πραγμάτων όπου η σύμπλευση με τον Καίσαρα δοξάζεται ταμειακά και διαχέεται κάθετα προφανώς με αμοιβαίες συμφωνίες διαχείρισης κονδυλίων ενώ πλέον οι όποιες "Καντιωτικές παρωχημένες" αντιλήψεις και "ρητορικές μίσους" έτσι απλά και "Ιεραρχικά" "θέτουν εαυτόν εκτός εκκλησίας" Δηλαδή σε αντίθεση με το μέχρι πρότινος "περί βωμών και εστιών" σύμφωνα με τα νέα ήθη πνευματικής ανδρείας εάν δεν συμφωνείς το έντιμο είναι ...να αποχωρήσεις (...πάνε οι βωμοί), με το ίδιο μοτίβο όπως εσχάτως στις φωτιές αντίστοιχα τα νέα ήθη ήταν εκκένωσε τον οικισμό σου και εγκατέλειψε την οικία σου (...πάνε και οι εστίες). Αυτοί που σου λένε αποχώρησε από το σπίτι σου, θέσε τον εαυτό σου εκτός της εκκλησίας σου είναι φυσικά αυτοί που σε αγαπάνε σύμφωνα με τις επιταγές της (φρου φρου) αγαπο-λογίας ή επί το εκδοτικότερο "Αρμο...λόγησης"

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com