24 Νοε 2021

Άρης Σερβετάλης: Είμαστε μία κοινωνία προσώπων, όχι αγέλη που διαχωρίζεται σε εμβολιασμένους και μη.

Απάντηση του ηθοποιού Άρη Σερβετάλη για τον σάλο των αντιδράσεων

Με ένα μακροσκελές μήνυμα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο γνωστός ηθοποιός και πρωταγωνιστής της ταινίας «Ο Άνθρωπος του Θεού» Άρης Σερβετάλης εξηγεί τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να αποχωρήσει από την παράσταση «Ρινόκερος» στο θέατρο «Κιβωτός», δίνοντας παράλληλα και μια έμμεση δημόσια απάντηση σε εκείνους που αντέδρασαν σε αυτή την απόφαση.

Αναλυτικά, ο Άρης Σερβετάλης με σημερινή ανάρτηση (23/11) του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει τα εξής:

«Η απόφαση να αποχωρήσω από την θεατρική παράσταση Ρινόκερος πάρθηκε καθώς αδυνατώ να υποστηρίξω τον διαχωρισμό των ανθρώπων που επιβάλλουν τα νέα μέτρα. Η παραγωγός εταιρεία και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Κιβωτός και σκηνοθέτης της παράστασης Γιάννης Κακλέας ήταν ενήμεροι για τις απόψεις μου. Από τον Ιούλιο και βλέποντας την πρόθεση της πολιτείας να απαγορεύσει την είσοδο σε μη εμβολιασμένους είτε με έμμεσο είτε με άμεσο τρόπο, τους ενημέρωσα πως δεν μπορώ να συμμετέχω σ’ αυτό το εγχείρημα κι ανακοίνωσα πως εάν τα θέατρα λειτουργήσουν στο μέλλον μόνο για εμβολιασμένους θα αποχωρήσω από την παράσταση. Πρότεινα την αντικατάσταση μου κι έθεσα τον εαυτό μου στην διάθεση τους ώστε να βοηθήσω στην ομαλή ένταξη του νέου μέλους. Δεν θεωρήθηκε πως είναι σωστό να γίνει αντικατάσταση ούτε επίσης να γίνει νέο έργο με τον υπάρχοντα θίασο, διότι όπως είπαν δεν πίστευαν πως θα γίνει υποχρεωτική η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης για να εισέλθει κάποιος στο θέατρο.

Τον Σεπτέμβριο η παραγωγός εταιρεία αποφάσισε να χαρακτηριστεί το θέατρο μεικτός χώρος, δείχνοντας σεβασμό στις θέσεις μου. Ακολούθησε συνάντηση με τον θίασο όπου το ανακοίνωσε σε όλους, και προς τιμήν της παραγωγού εταιρίας, χωρίς να υπάρξει μείωση των αποδοχών. Πορευτήκαμε με αυτήν την κοινή παραδοχή για έναν μήνα.

Με τα νέα μέτρα και την απαγόρευση της εισόδου στα θέατρα σε μη εμβολιασμένους πολίτες, ανακοίνωσα στην παραγωγό εταιρεία και τον καλλιτεχνικό διευθυντή και σκηνοθέτη πως αποχωρώ από την παράσταση.

Για το γεγονός πως οι συνάδελφοι μου μένουν άνεργοι θεωρώ πως είναι ευθύνη της παραγωγού εταιρείας καθώς μαζί με τον καλλιτεχνικό διευθυντή γνώριζαν την τοποθέτησή μου μήνες πριν και συναποφάσισαν να συνεχιστεί η παράσταση ρισκάροντας.

Όταν η πολιτεία απαγορεύει σε μια μερίδα των πολιτών να εισέλθει σε έναν χώρο για να παρακολουθήσει μία παράσταση, δεν έχω άλλη επιλογή από το να σεβαστώ την απόφαση αυτή και να αποχωρήσω, η αξία της μη διάκρισης των ανθρώπων είναι πέρα και πάνω από όλα. Ζητώ συγγνώμη σε όλους τους συντελεστές αν η απόφαση μου τους στεναχώρησε. Αδυνατώ να μετέχω σε ένα «πιστοποιημένο» ντάνιασμα ανθρώπων.

Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και έχει δημιουργηθεί από τον Θεό με την ελευθερία ακόμη και να τον αρνηθεί. Δεν είμαστε αγέλη. Είμαστε άνθρωποι που αγωνιζόμαστε να φανερώσουμε το πρόσωπό μας. Ένα πρόσωπο μοναδικό, ξεχωριστό. Είμαστε μία κοινωνία προσώπων, όχι αγέλη που διαχωρίζεται σε εμβολιασμένους και μη.

Εύχομαι να μας δώσει ο Θεός την δύναμη να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες που μας αναλογούν. Καλά Χριστούγεννα».

orthodoxianewsagency

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον αξιοπρεπέστατο κύριο Σερβετάλη γιατί δεν έστερξε να υπηρετήσει το διαχωρισμό των ανθρώπων σε εμβολιασμένους και μη, την οποία επέβαλε η ανεκδιήγητη και επιεικώς αχαρακτήριστη κυβέρνηση Μητσοτάκη-Γεραπετρίτη-Σκέρτσου (Θαυμάστε πολιτικά "μεγέθη"...).
Οπότε ήταν αναμενόμενο να υποστεί λυσσώδεις επιθέσεις από τους συστημικούς κύνες, πολιτικούς, δημοσιογραφικούς, "καλλιτεχνικούς".
Τους κύνες του σύγχρονου σταλινοφασισμού και της αδιαντροπιάς.
Λ.Ν.

Γκουρβελος Παναγιωτης είπε...

Συγχαίρω από καρδιάς τον άξιο ηθοποιό, που όρθωσε αντρίκια το ανάστημά του ενάντια στον νέο απαράδεκτο διαχωρισμό -ρατσισμό!
Ο Άγιος Νεκτάριος, τον οποίο πετυχημένα υποδύθηκε, ας πρεσβεύει στον Κύριο γι' αυτόν και για όλους εμάς.

βασίλης είπε...

Ευτυχώς που υπάρχουν ηθοποιοί κ πάνω απ όλα άνθρωποι σαν κ σένα είμαι μεγάλος υποστηρηκτής σου να ξέρεις κ όσο για υπολοίπους συναδέλφους σου που σε γιουχάρανε είναι απλά μικροί κ αστείοι.

Ανώνυμος είπε...

Θερμά συγχαρητήρια. Αυτό το ήθος απουσιάζει... Ο κ. Σερβετάλης μας δείχνει τον δρόμο να το αποχτήσουμε.

Unknown είπε...

Σας συγχαιρω από βάθους καρδίας μπράβο σας που δεν δεχτηκατε τον διαχωρισμό Η Παναγία μαζί σας

Ανώνυμος είπε...

Άυτη η αλλοίωσις της δεξιάς του Υψίστου

Unknown είπε...

Είναι μεγάλη παρηγοριά πως ένας καλλιτέχνης σέβεται το πρόσωπο του ανθρώπου και ένα από τα χαρακτηριστικά που είναι η ελευθερία...

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com