2 Σεπ 2021

Ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ σε παιδιά την Θεία Κοινωνία! (Βίντεο)

Ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ σε παιδιά την Θεία Κοινωνία!
«ΟΙ ΜΟΝΑΧΕΣ ΘΑ ΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ ΜΟΝΟ!»

Στις 24 Αυγούστου 2021 στην εορτή του Πατροκοσμά, ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά κ. Σωτήριος ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ την συμμετοχή των πιστών στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, διατάζοντας από το Ιερό Βήμα όπως θα ακούσετε στο βίντεο : «Παρακαλώ να προσέλθουν οι μοναχές και να κοινωνήσουν μόνο!»

Το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη στο μοναστήρι του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού – που βρίσκεται λίγο έξω απ’ το Τορόντο την ημέρα της πανηγύρεως του. Το μοναστήρι είναι ένα από τα 18 μοναστήρια που ίδρυσε ο μακαριστός Γέροντας Εφραίμ ο Φιλοθεϊτης το 1993.

Εφόσον κοινώνησαν οι μοναχές, απαγορεύτηκε η προσέλευση των λαϊκών στο ιερό μυστήριο [όπως πρέπει να τηρείται κανονικά]….Παρευρισκόμενοι στην πανήγυρη του μοναστηριού ήταν εκατοντάδες προσκυνητές, ανάμεσα τους και πάρα πολλοί νέοι και παιδιά όλων των ηλικιών, οι οποίοι παρέμειναν όλοι ακοινώνητοι!

Συνειδητοί πιστοί που ενοχλήθηκαν από την : «εντολή» του Αρχιεπισκόπου, σεβόμενοι την ιερότητα του μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας, περίμεναν υπομονετικά μετά το «Δι’ ευχών» για να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους και να καλέσουν τον Αρχιεπίσκοπο σε διάλογο, τον οποίο μπορείτε να ακούσετε την ώρα που διανέμεται το αντίδωρο στο βίντεο.

Το πρόβλημα αλλαγής της μεταδόσεως της Θείας Κοινωνίας στην Ιερά Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή του Καναδά, άρχισε τον Ιούνιο του 2020 και συνεχώς εξελίσσεται! Ένα πρόβλημα το οποίο παραδόξως δεν έχει απασχολήσει τις άλλες Ορθόδοξες δικαιοδοσίες του Καναδά (πχ. Ρώσων, Σέρβων, Ρουμάνων, Αντιοχιανών, Βουλγάρων, Γεωργιανών κτλ.).

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Σωτήριος συνεχόμενα πιέζει τις Μοναχές να εφαρμόσουν την χρήση πολλαπλών κουταλιών στο μοναστήρι, το οποίο αντιστέκεται δυναμικά! Συγχαίρουμε, υποστηρίζουμε και ενθαρρύνουμε την στάση της αδελφότητας που ομολογιακά συντηρεί την Ιερά Παράδοση!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΛΑΧΟΣ / 2.9.2021
Μετά τον πόλεμο των απίστων που είχαμε ότι, με τη Θεία Κοινωνία μεταδίδεται ο ιός και την αντικανονική προσπάθεια να γίνεται χρήση ξεχωριστού κουταλιού για κάθε πιστό, τώρα έχουμε αρχιερείς οι οποίοι τολμούν να μη δίνουν τη Θεία Κοινωνία, σε ορισμένους πιστούς ! Αλήθεια, ποιος σάς έδωσε το δικαίωμα, θρασύτατοι και αισχροί αρχιερείς να απαγορεύετε τη Θεία Κοινωνία, σε πιστούς ; Tι έχετε πάθει και εντελώς αντικανονικά προβαίνετε σε τέτοιες αυθαιρεσίες ; Nα γνωρίζετε ότι, την Ημέρα εκείνης της Κρίσεως, της ένδοξης Δεύτερης Παρουσίας του Χριστού, δεν θα ακούσετε το ''Δεύτε οι ευλογημένοι του Πατρός μου, κληρονομήσατε την αιώνια Βασιλεία Του'', αλλά θα ακούσετε το ''Πορεύεστε από εμένα οι καταραμένοι εις το πυρ το εξώτερον, μαζί με τον πατέρα σας τον διάβολο''. Και κάτι από εμένα, προσωπικά ''Είστε ένα αίσχος για την ορθοδοξία μας και θα πρέπει να ντρέπεστε για όλες αυτές τις ενέργειές σας''.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com