29 Ιαν 2021

Επαναλειτουργούν ΜΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ από σήμερα 29 Ιανουαρίου 2021 για δημόσια λατρεία, οι Ιεροί Ναοί στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ενημέρωση για τους περιορισμούς λόγω COVID19

Ευλαβεστάτους Ιερείς, Αξιοτίμους Προέδρους και τα Μέλη των Εκκλησιαστικών Επιτροπών των Κοινοτήτων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Αγαπητοί μας εν Κυρίω,

Παρακολουθώντας την πρόσφατη σημαντική μείωση των κρουσμάτων συνεπεία της πανδημίας του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο και αναλογιζόμενοι τις εκκλήσεις του ευσεβούς ποιμνίου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, αποφασίζουμε την επαναλειτουργία των Ιερών Ναών για δημόσια λατρεία από την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021 και παρακαλούμε όπως τηρηθούν αυστηρώς τα ακόλουθα σε συνδυασμό με τις ισχύουσες κυβερνητικές οδηγίες:

1.Απαγορεύεται εις οιονδήποτε η είσοδος στους Ιερούς Ναούς χωρίς τη χρήση μάσκας.

2. Άπαντες οι πιστοί θα πρέπει να απολυμαίνουν τα χέρια τους με αντιβακτηριδιακό διάλλειμα κατά την είσοδό τους στον Ιερό Ναό, να τηρούν τις ενδεικνυόμενες οδηγίες κοινωνικής αποστασιοποίησης και να αποφεύγουν την επαφή με άλλους ενορίτες εντός του Ναού.

3. Οι αποστάσεις θα πρέπει αυστηρώς να τηρούνται στα αναλόγια των Ιερών Ναών καθώς και μεταξύ των ατόμων που διακονούν στο Ιερό Βήμα.

4. Βαπτίσεις, Γάμοι και Κηδείες μπορούν να τελούνται κανονικώς βάσει του επιτρεπόμενου αριθμού συμμετεχόντων όπως ορίζουν οι κυβερνητικές οδηγίες.

5. Η εξομολόγηση και οποιαδήποτε άλλη εκ του πλησίον επαφή δεν επιτρέπονται προς το παρόν. Οι ιερείς δεν θα επιτρέπουν χειροφίλημα. Ο χαιρετισμός πρέπει να γίνεται με μία ελαφρά κλίση του κεφαλιού.

6. Οι Πρόεδροι και οι Επίτροποι θα πρέπει να καταγράφουν όλα τα ονόματα, τα τηλέφωνα, τις διευθύνσεις και τα emails όλων όσοι εισέρχονται στον Ιερό Ναό, ακόμη και αυτούς οι οποίοι θέλουν να ανάψουν απλώς ένα κερί.

7. Το αντίδωρο θα πρέπει να είναι τυλιγμένο και να τοποθετείται στον Νάρθηκα και οι πιστοί θα πρέπει μόνοι τους να παίρνουν το δικό τους.

8. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πιστών, σε κοινότητες όπου υπηρετούν πλείονες του ενός ιερέως μπορεί να τελείται τις Κυριακές και δεύτερη Θεία Λειτουργία όπως και κατά το παρελθόν.

Ευχόμενοι σε όλους υγεία και την επιστασία του Τριαδικού Θεού για τις δύσκολες συνθήκες που όλοι βιώνουμε, διατελούμε μετά πατρικών ευχών και της εν Κυρίω αγάπης,

Λονδίνο, 28 Ιανουαρίου 2021

Ο Αρχιεπίσκοπος

+ Ο Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας Ν Ι Κ Η Τ Α Σ

 Archdiocese of Thyateira & Great Britain

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άστο... καλύτερα να κάτσω σπίτι μου!

Γιάννης Νεστορίδης είπε...

Τροποποιούν τη διδασκαλία της Εκκλησίας, καταργούν τους Πατέρες και τον ίδιο το Χριστό, ως Ιατρό και Σωτήρα των ψυχών και των σωμάτων ημών. Όντας αθεολόγητοι, δεν κατανοούν τα δόγματα της Ορθοδόξου Εκκλησίας, αγνοούν τη διδασκαλία περί Θείας Χάριτος, Ακτίστων Ενεργειών του Θεού και την ίδια την διδασκαλία της Αγάπης. Ο Δημιουργός απάντων, δημιούργησε τον κόσμο Του, από αγάπη και μόνο, τα Αγγελικά Τάγματα, το σύμπαν και τον άνθρωπο και ως πηγή και φορέα της αγάπης δεν νοείται ορθόδοξος ιεράρχης να μην κατανοεί ότι η αγάπη δεν τιμωρεί, δεν καταστρέφει, δεν καταράται και δεν μεταδίδει ασθένειες και μάλιστα θανατηφόρες, μέσα στον Οίκο Του. Εμείς δυστυχώς με την απιστία και την αμαρτία μας αποξενωνόμαστε από την αγάπη του Κυρίου και δίνουμε χώρο στον πειρασμό, να μας πειράσει με πληγές και ασθένειες. Οι δε Ναοί είναι καταφύγια και για υγιείς και για ασθενείς, πενθούντες και μη όλοι εν μετανοία τελούντες.

Μαρία είπε...

Ο Θεός και μόνο να βάλει το χέρι του, αυτοί έχουν καταντήσει πραγματικά χειρότεροι των προτεσταντών. Ο λαός όμως πως θα πράξει και μάλιστα σε μια αιρετική χώρα! πολύ σωστά σχολίασε κ ο αδελφός Γιάννης σε όσα είπε

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com