30 Ιαν 2020

Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος: Μεγάλη δύναμη του Άδου πίσω από τις αρχές του Μαυροβουνίου

Πολύ ισχυρές δυνάμεις με επιρροή κρύβονται πίσω από τις αρχές του Μαυροβουνίου, οι οποίες επιδιώκουν να διαιρέσουν και να εξαφανίσουν την Εκκλησία της Σερβίας, πιστεύει ο Αγιώτατος Πατριάρχης Ειρηναίος. Σε σχετική τοποθέτηση προέβη στο λόγο του μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, απευθυνόμενος στους πιστούς, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί για προσευχή και λιτανευτική πομπή για να υποστηρίξουν τις επαρχίες της Σερβικής Εκκλησίας στο Μαυροβούνιο. Μία άλλη λιτανευτική πομπή υπέρ της Εκκλησίας πραγματοποιήθηκε στις 26 Ιανουαρίου, ημέρα Κυριακή, στο Ζεμούν και το Νέο Βελιγράδι.

«Έχουμε συγκεντρωθεί εδώ για να απευθυνθούμε στο Θεό διότι τόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα, ώστε αδυνατούμε να το λύσουμε με δικές μας δυνάμεις. Όπως μας διδάσκουν οι Άγιοι Απόστολοι, όλα τα άλυτα προβλήματα πρέπει να τα αναθέτουμε στο Θεό, διότι δεν υπάρχουν σ’Εκείνον άλυτα προβλήματα. Και τα ιερά και τα όσια στο Μαυροβούνιο μόνον ο Θεός μπορεί να τα προστατεύσει, διότι πίσω από την ηγεσία του Μαυροβουνίου κρύβονται μεγάλες δυνάμεις του Άδου, και αυτή η ηγεσία απλώς εφαρμόζει την εντολή τους, δηλαδή να καταστρέψουν και να διχάσουν τους Σέρβους», τόνισε ο Πατριάρχης.
Σύμφωνα με τον Προκαθήμενο, οι αρχές του Μαυροβουνίου επιθυμούν να αρπάξουν από την Εκκλησία την περιουσία της, λησμονώντας ότι το Μαυροβούνιο την ίδια κρατική του υπόσταση την οφείλει στην Εκκλησία: «Θέλουν να την δικάσουν, να την κατάσχουν και να την εξαφανίσουν. Αυτός είναι ο σκοπός τους».
– Οι αρχές του Μαυροβουνίου επαναστάτησαν κατά των μεγάλων ιερών και των οσίων του λαού μας, κατά του Αγίου Βασιλείου του Οστρόγκ, κατά της Μονής του Αγίου Πέτρου Τσετίνιε. Θέλουν να μας πάρουν τα ιερά μας και να αγκαλιάσουν κάποια ούτως λεγόμενη εκκλησία, της οποία ηγείται ο αποσχηματισθείς παπάς. Αυτός ο αποσχηματισθείς παπάς παρουσιάσθηκε από ορισμένους στο Μαυροβούνιο ως δήθεν αρχηγός της εκκλησίας, τόνισε ο Πατριάρχης, εννοώντας τον Μίρας Ντεντέιτς, ο οποίος αυτοεμφανίζεται ως «μητροπολίτης Μιχαήλ».
«Οι δυνάμεις μας είναι ίσως πενιχρές, αλλά δεν είναι μικρές οι προσευχές μας, διότι στο Θεό αναθέτουμε όλα τα προβλήματά μας. Κανείς δεν νίκησε τη μάχη κατά του Θεού, υπογράμμισε ο Πατριάρχης Σερβίας.
Οι κινητοποιήσεις υποστήριξης της Σερβικής Εκκλησίας στο Μαυροβούνιο πραγματοποιούνται εδώ και μερικές εβδομάδες στη Σερβία, τη Βοσνία και τη Ερτσεγοβίνη και στο ίδιο το Μαυροβούνιο, όπου στους δρόμους τακτικά εξέρχονται δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, προκειμένου να στηρίξουν την κανονική Εκκλησία.
Μετάφραση του Βασιλείου Μεταφράστωφ Pravoslavie.ru

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com