21 Οκτ 2019

Ο Ολβίας Επιφάνιος, στη Μητρόπολη Δημητριάδος. Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος εξέφρασε την χαρά του για την πρώτη συλλειτουργία.

Ένα λαμπρό Διορθόδοξο Συλλείτουργο στον Βόλο
Διορθόδοξο Συλλείτουργο τελέστηκε, κατά την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, παρουσία μεγάλου πλήθους λαού. Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Ταλίν & Πάσης Εσθονίας κ. Στέφανος, ενώ συλλειτούργησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος και ο Θεοφ. Επίσκοπος Ολβίας κ. Επιφάνιος, Ιεράρχης της νεοσύστατης Αυτοκεφάλου Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβ. Ποιμενάρχης Δημητριάδος προσφώνησε αδελφικώς τους φιλοξενουμένους Αρχιερείς, αναφερόμενος στους πολυετείς δεσμούς του με τον Πρόεδρο της Αυτονόμου Ορθοδόξου Εκκλησίας της Εσθονίας, υπό το Οικουμενικό Πατριαρχείο, κ. Στέφανο, εξαίροντας τους κόπους και τους αγώνες του για την στερέωση της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην μακρινή Εσθονία. Παράλληλα, εξέφρασε και την χαρά του για την πρώτη συλλειτουργία με Ιεράρχη της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας, μετά την πρόσφατη θετική στάση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στο ζήτημα της αυτοκεφαλίας της.
Από την μεριά του, ο Μητροπολίτης Στέφανος εξέφρασε την μεγάλη ικανοποίησή του για την ευκαιρία της λαμπρής συλλειτουργίας, ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη μας για την αδελφική φιλοξενία, αλλά και την κοινή τους μαρτυρία στα διορθόδοξα φόρα, επί σειρά ετών και μίλησε με θερμά λόγια για το μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου και της Θεολογικής Σχολής της Εσθονικής Εκκλησίας, που προσφάτως αναγνωρίστηκε από το Εσθονικό κράτος και επαινέθηκε για το υψηλό πανεπιστημιακό της επίπεδο.
Ακολούθησε η επίσημη Δοξολογία για τον εορτασμό του Προστάτου της ΕΛ.ΑΣ. Αγίου Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου, παρουσία των Βουλευτών Μαγνησίας κ.κ. Χρήστου Μπουκώρου, Ζέτας Μακρή, Κων/νου Μαραβέγια και Αθανασίου Λιούπη, της Αντιπεριφερειάρχου Μαγνησίας κ. Δωροθέας Κολυνδρίνη, του Αστυνομικού Δ/ντού Μαγνησίας κ. Βασιλείου Καραϊσκου και των επικεφαλής των Στρατιωτικών, Λιμενικών, Πυροσβεστικών και λοιπών Αρχών του τόπου μας.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και ήταν όλοι μια ωραία ατμόσφαιρα! Από δω και πέρα οι χριστιανοί της εν λόγω μητροπόλεως, ας αναλογιστούν τι θα κάνουν...

Ανώνυμος είπε...

Στην υπηρεσία της αντικανονικότητας ο γνωστός και μη εξαιρετέος μητροπολίτης Δημητριάδος.
Εάν βεβαίως λειτουργούσε ορθά η εκκλησιαστική δικαιοσύνη και υπήρχε σοβαρή περίπτωση να δώσει λόγο για τις κανονικές παραβάσεις του είναι αμφίβολο εάν προέβαινε σε αυτές...
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς είναι σχισματικοί

Ανώνυμος είπε...

Το πρώτο που μπορούν να κάνουν είναι να εκκλησιαζονται σε άλλη ενορία, όταν ο Ιγνάτιος πάει να λειτουργήσει στη δική τους...

Ανώνυμος είπε...

Ἢξερε τί ἒκανε ὁ Ἰγνάτιος:
Τόσα χρόνια ἒκανε Δημόσιες Σχέσεις μέ τό Ἁρχονταρίκι" στήν Τηλεόρασι (κανείς δέν τόν ἒβγαλε τόσα χρόνια) τώρα εἶναι ἓτοιμος νά μᾶς φέρῃ καί στόν Πάπα ἀκόμη, καί ἡ μᾶζα νά πηγαίνει αὐτομάτως μαζί του.

Μπράβο μας (ἐγώ πρῶτος) πού κοιμόμαστε ὂρθιοι τόσα χρόνια κα΄δέν τό ἢχαμε καταλάβει...

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΘΑΙΡΕΣΕΙΣ.ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com