12 Οκτ 2019

Ενημέρωση Τύπου μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για το Ουκρανικό

Μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης Ιεραρχίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος αναφέρθηκε αναλυτικά στα όσα έγιναν κατά την διάρκεια της συνεδρίασης.
«Σήμερα αναγνωρίσαμε το δικαίωμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου να γίνει το αυτοκέφαλο. Όπως καταλαβαίνετε αυτό συνεπάγεται με αναγνώριση» ήταν η απάντηση του Σεβασμιωτάτου σε ερώτημα σχετικά με το αν η Ιεραρχία αναγνώρισε την Εκκλησία της Ουκρανίας.
«Η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος απεφάνθη ύστερα από μελέτη του θέματος. Εμείς ως Ιεραρχία αποφασίσαμε να αποδεχτούμε την εισήγηση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Εμείς δεν αναγνωρίσαμε τον Τόμο της Αυτοκεφαλίας. Αυτό πρέπει να γίνει σαφέστερο. Δεν έχουμε δικαίωμα εμείς να αναγνωρίσουμε απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Δεν είμαστε ανωτέρα αρχή από το Οικουμενικό Πατριαρχείο για να αναγνωρίσουμε την απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Εμείς αναγνωρίζουμε το δικαίωμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου να χορηγεί το αυτοκέφαλο» τόνισε ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερόθεος.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κ. Ιερόθεε θα τριζουν τα κοκαλα του γεροντα σου Εδεσσης Καλινικου.
Δεν το περιμεναμε απο εσενα...

Ανώνυμος είπε...

Δηλητήριο στάζει ἡ όψη και το στόμα του Μητροπολίτη Ναυπάκτου. Τι εκφράσεις και τι ύφος και τι ήθος είναι αυτό; Άκου δεν μας ενδιαφέρουν οι αντιδράσεις, ούτε τι λένε οι άλλες Εκκλησίες! Αλλά τότε τι σας ενδιαφέρει εσάς μόνο;Το τι λέτε εσείς και να χειροκροτείτε τους εαυτούς σας; ΝΤΡΟΠΗ! Ποιός το περίμενε ο μεγάλος θεολόγος και πατερικός Ιεράρχης να λέει όποιος θέλει να κάνει σχίσμα έχει την ευθύνη! Αυτός και οι ομόφρονές του που το προκαλούν και μάλιστα βιάζονται δεν έχουν άραγε καμμία ευθύνη; Κύριε Ιερόθεε, εμείς ο πιστός λαός ένα πράγμα καταλαβαίνουμε ότι συνεπάγεται απο τις αποφάσεις σας: Ούτε για την Πίστη νοιάζεστε, ούτε για τους Κανόνες, ούτε για την ενότητα της Εκκλησιας! ¨Ενα μόνο σας νοιάζει να αλληλοαναγνωρίζεστε με επικεφαλής σας όχι τον Χριστό αλλά τον πρώτο της Οικουμένης, τόν ΠΑΠΑ της Ανατολής!

Ανώνυμος είπε...

"Δεν έχουμε δικαίωμα εμείς να αναγνωρίσουμε απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Δεν είμαστε ανωτέρα αρχή από το Οικουμενικό Πατριαρχείο για να αναγνωρίσουμε την απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου", απεφάνθη ο μητροπολίτης Ναυπάκτου, που δάνεισε τη γραφίδα του τον πρηγούμενο καιρό προκειμένου να στηρίξη, κατ αυτόν τον τρόπο, την αντικανονικότητα.
Από πού και ως πού δεν έχετε σεις, οι ιεράρχες της ΑΥΤΟΚΑΦΑΛΟΥ Εκκλησίας της Ελλάδος, αυτό το δικαίωμα αυτό, σεβασμιώτατε;
Εάν η απόφαση του ΙΣΟΤΙΜΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΙΚΩΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΩΣ, Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως (ο όρος "οικουμενικό" είναι έωλος ιεροκανονικά) τυγχάνει σφόδρα αντικανονική, όπως εν προκειμένω, όχι μόνο δικαίωμα έχετε να μην την αναγνωρίσετε αλλά και αδήριτη υποχρέωση να την καταγγείλετε πανορθοδόξως.
Και από πού και ως πού είναι ανώτερη τοπική Εκκλησία από την Ελλαδική Εκκλησία το εν λόγω Πατριαρχείο;
Έχουμε ανακαλύψει και διαβαθμίσεις ανωτερότητας μεταξύ των διαφόρων τοπικών Εκκλησιών;
Τι σόι εκκλησιολογία είναι αυτή;
Θα βρεθεί κανείς πανεπιστημιακός θεολόγος, που δεν υπηρετεί την επάρατη σκοπιμότητα, να βάλει τα πράγματα στη θέση τους;
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Ο αείμνηστος ομολογητής και σφόδρα αντιοικουμενιστής θεολόγος Νικόλαος Σωτηρόπουλος είχε πολλάκις αναφέρει ότι κ. Ιερόθεος (για όσους τον είχαν περί πολλού) δεν του έδεινε άδεια να κηρύξει ούτε στο χωριό του τα τελευταία χρόνια της ζωής του

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή και αίσχος σε όσους υποστήριξαν αυτήν την απόφαση.Μάλιστα δώσαμε και τον δικαίωμα στον Οικουμενιστικό Πατριάρχη μας να δίνει το ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΟ σε όποια Εκκλησία θέλει αυτός χωρίς καμία σύνοδο,σαν να είναι ό Πάπας.Ο αείμνηστος Μυτιληναίος το είχε πει δεν έχετε ποιμένες να σας ποιμάνουν ότι κάνετε μόνοι σας!!!! Η Παναγία να μας σκεπάσει!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αναθεμα!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com