15 Ιουλ 2019

Νίκη Κεραμέως για Θρησκευτικά: "Πρόθεσή μας είναι να συμμορφωθούμε απόλυτα με τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης"

Στον ΣΚΑΪ μίλησε σήμερα Δευτέρα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως για τα ζητήματα αρμοδιότητάς της. Μεταξύ άλλων ο δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε μετέφερε το ερώτημα ακροατή για τα Θρησκευτικά: «Το ΣτΕ έκρινε το νέο Πρόγραμμα του μαθήματος των Θρησκευτικών αντισυνταγματικό αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ το συνέχισε. Τι θα κάνετε εσείς;».

Η Υπουργός Νίκη Κεραμέως απάντησε: «Καταρχήν υπάρχουν πράγματι δύο αποφάσεις του ΣτΕ του 2018 –και οι δύο του 2018- οι οποίες πράγματι έχουν κρίνει το Πρόγραμμα Σπουδών αντισυνταγματικό. Εμείς καταρχήν, μέλημά μας είναι να εφαρμόζουμε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Συνεπώς μελετάμε το πλαίσιο πως διαμορφώθηκε. Πρόθεσή μας είναι να συμμορφωθούμε απόλυτα με τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. 
Πρέπει εδώ να σας πω βέβαια ότι έχουμε κι έναν παράλληλο στόχο. Κι ο παράλληλος στόχος είναι να κάνουμε επί της διαδικασίας το μάθημα πιο ελκυστικό για τους μαθητές. Και το λέω αυτό γιατί έχουμε πάρα πολλά ακούσματα και από εκπαιδευτικούς και από μαθητές οι οποίοι μας λένε ότι το μάθημα –και δεν είναι το μόνο μάθημα στο οποίο συμβαίνει αυτό- χρήζει μίας βελτίωσης ως προς τον τρόπο διδασκαλίας»

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στον κάλαθο των αχρήστων τα βλαβερά θρησκειολογικά Θρησκευτικά ΤΩΡΑ!

Κ.

Ρωμιός είπε...

Το μάθημα των θρησκευτικών δε χρήζει βελτίωση διδασκαλίας. Χρήζει φωτισμένων, ευλαβών θεολόγων με αγιοπνευματικά βιώματα και γνήσιες παιδαγωγικές ευαισθησίες.Έτσι θα μεταφέρουν άκοπα τις αλήθειες της πίστεως στις ψυχές των παιδιών.

Ανώνυμος είπε...

Τα θρησκειολογικά Θρησκευτικά χρήζουν να πάνε στον αγύριστο!
Στην Ορθόδοξη Ελλάδα μας.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με όλα τα σχόλια.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com