30 Σεπ 2017

Οι 15χρονοι αποκτούν δικαιώματα (και υποχρεώσεις;) ενηλίκων

Αποτέλεσμα εικόνας για 15 χρονων αλλαγη φυλου
Οι 15χρονοι αποκτούν δικαιώματα (και υποχρεώσεις;) ενηλίκων
Γράφει ο Κωνσταντίνος Τερζής 
Έτσι, αποφάσισε –δια του αρμοδίου υπουργού κ. Κοντονή- να κάνει και ένα βήμα παραπέρα και να εισάγει στο σχετικό νομοσχέδιο και τη δυνατότητα υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια (οι ΑΝΕΛ ανθίστανται γελοιωδέστατα επί αυτού ζητώντας την διαγραφή δικαιώματος δεύτερης αλλαγής φύλου!!!) αλλά και το δικαίωμα - δυνατότητα της αλλαγής φύλου δια της υπογραφής και σε 15χρονα παιδιά, αρκεί να υπάρχει και επιστημονική γνωμοδότηση.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο κ. Κοντονής και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, θεωρούν επαρκές το πνευματικό και ψυχολογικό επίπεδο των 15χρονων, τα οποία μπορούν δια της υπογραφής τους να έχουν το δικαίωμα τέτοιων αποφάσεων. Τότε, ο υπουργός Δικαιοσύνης θα πρέπει να αλλάξει και άλλους νόμους, σχετικούς με την αντιμετώπιση της Δικαιοσύνης επί 15χρονων, που δεν θα θεωρούνται πλέον ανήλικα τέκνα, αλλά ενήλικοι πολίτες. Έτσι, όταν θα συλλαμβάνονται με κάποια μολότωφ στα χέρια καταστρέφοντας ιδιωτική ή δημόσια περιουσία, θα πρέπει να δικάζονται ως υπεύθυνοι πολίτες και σε καταδικαστικές αποφάσεις να οδηγούνται σε σωφρονιστικά ιδρύματα (φυλακές) ενηλίκων και όχι σε αναμορφωτήρια. Κι αυτό, επειδή το νομοσχέδιο του κ. Κοντονή θεωρεί και κρίνει πως οι έφηβοι έχουν την κατάλληλη πνευματική και ψυχολογική επάρκεια επί αποφάσεων τους… Αν ο κ. Κοντονής (και η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ) δεν φροντίσει για την συγκεκριμένη αλλαγή της ήδη υπάρχουσας σχετικής νομοθεσίας, τότε θα λειτουργεί με «δύο μέτρα και δύο σταθμά», στοιχείο που δεν συνάδει τόσο με την Δημοκρατία όσο και με την απόδοση της δικαιοσύνης.
Επίσης, σύμφωνα με το σκεπτικό του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, θα έπρεπε να δίνεται το δικαίωμα ελεύθερης επιλογής και νομιμοποίησης απόφασης 15χρονων να γίνονται μοναχοί, αφού, σύμφωνα με τους κυβερνώντες ένα 15χρονο παιδί έχει την ωριμότητα, την πνευματική και ψυχολογική διαύγεια να λαμβάνει κρισιμότατες αποφάσεις που αφορούν το ίδιο, την οικογένεια και, ενδεχομένως τον ευρύτερο κοινωνικό του περίγυρο… Γιατί δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στο νομοσχέδιο; Μήπως επειδή θα ξεσήκωνε αντιδράσεις και από το 2.5% της σημερινής ψηφοθηρικής δεξαμενής - βάσης του ΣΥΡΙΖΑ;
Από kostasxan

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com