7 Οκτ 2016

Η αναφορές του Μητροπολίτη Αργολίδος, για τη στάση δύο Επισκόπων απέναντι στον Οικουμενισμό


Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

ΟΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ, ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΔΥΟ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ
Στο κείμενο του Σεβ. Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου που δημοσιεύτηκε στο Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων romfea.gr., και που τιτλοφορείται «Προς τους επώνυμους και ανώνυμους λιβελογράφους», μεταξύ άλλων αναφέρεται για τη στάση δύο Επισκόπων απέναντι στον Οικουμενισμό.
Αναφέρεται για ένα Επίσκοπο την εποχή που ο εν λόγω Μητροπολίτης ήταν μαθητής Λυκείου με την εξής μειωτική περιγραφή : «Ήμουν μαθητής ακόμη του Λυκείου όταν ήταν πάλι σε έξαρση ο οικουμενισμός. Κάποια γνωστά έντυπα γνωστών κατευθύνσεων εκθείαζαν ένα ευλαβέστατο κατά τα άλλα Μητροπολίτη, ο οποίος στη μικρή και φτωχή Μητρόπολή του είχε κηρύξει τον πόλεμο κατά του οικουμενισμού. Περιόδευε τα χωριά και κήρυττε κατά του οικουμενισμού. Τον άκουγαν οι άνθρωποι και απορούσαν. Στις συζητήσεις μεταξύ τους έλεγαν : ‘’καλός είναι ο Δεσπότης μας αλλά όλο για τον κομμουνισμό μας μιλάει!’’ Το αν οι άνθρωποι δεν ήξεραν να κάνουν το σταυρό τους, δεν ήξεραν τι σημαίνει εξομολόγηση, δεν τον ενδιέφερε. Το αν στην επαρχία του γίνονταν τόσες εκτρώσεις, το αν νέα παιδιά πέθαιναν με μια σύριγγα στο χέρι, δεν τον ενοχλούσε».

Είναι σωστό να καταλογίζεται σ’ αυτόν τον Επίσκοπο τόση αδιαφορία για τις εκτρώσεις και τα παιδιά που πεθαίνουν από ναρκωτικά; Πόσο μειωτικός είναι ο σχολιασμός «Το αν στην επαρχία του γίνονταν τόσες εκτρώσεις, το αν νέα παιδιά πέθαιναν με μια σύριγγα στο χέρι, δεν τον ενοχλούσε»; Ή να του καταλογίζεται το επίσης μειωτικό «Το αν οι άνθρωποι δεν ήξεραν να κάνουν το σταυρό τους, δεν ήξεραν τι σημαίνει εξομολόγηση, δεν τον ενδιέφερε»;
Δεν αναφέρθηκε όμως μόνο σε αυτόν τον Επίσκοπο. Κάνει και άλλη αναφορά σε άλλο Μητροπολίτη, η οποία έχει ως ακολούθως : «Πριν από λίγα χρόνια με επισκέφθηκε στο μοναστήρι ένας ηλικιωμένος Μητροπολίτης, ευλαβής και αυτός και με πολύ μικρή επαρχία, γεμάτος αγωνία μου είπε : ‘’Τι θα κάνουμε με τον πάπα! Τι θα κάνουμε! Μεγάλος κίνδυνος!’’ Γέλασα».
Για τον Οικουμενισμό των ακαθάρτων πνευμάτων, σύμφωνα με την εξ εμπειρίας αναφορά του Γέροντα Εφραίμ Κατουνακιώτη, ανησυχούσαν οι Επίσκοποι αυτοί. Που είναι το μεμπτό της στάσης των Επισκόπων αυτών για τον Οικουμενισμό; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com