17 Αυγ 2012

Καλούμε κάθε καλόπιστο ετερόδοξο Χριστιανό να σκεφτεί και να προβληματιστεί για τη πορεία του Δυτικού Χριστιανισμού


Και εδώ ερχόμαστε να σχολιάσουμε τις τεράστιες πνευματικές ευθύνες των ηγετών των  προτεσταντών, ευαγγελικών  βαπτιστών, μεθοδιστών, πεντηκοστιανών, αντβεντιστών, μορμόνων και μαρτύρων Ιεχωβά…
Αντιδρώντας στις θεολογικές ακρότητες της ρωμαιοκαθολικής- παπικής ομολογίας,κατήργησαν τη ΤΙΜΗ στη Παναγία, τους Αγίους, ( ορισμένες ομολογίες και στον Ιησού Χριστό ), κατήργησαν σχεδόν όλες τις θρησκευτικές εορτές, σταμάτησαν να δίνουν χριστιανικά ονόματα στα παιδιά τους, υποβίβασαν το Μυστήριο του Γάμου και της Οικογένειας σε μια απλή διαπιστωτική πράξη που δεν έχει καμία διαφορά με το πολιτικό γάμο ή τα σύμφωνα ελεύθερης συμβίωσης!
Αυτό που έκανε η Εκκλησία των αρχαίων χρόνων να δίνει ( με τη Βάπτιση και το Χρίσμα ) χριστιανικά ονόματα στους νεοφωτίστους, μικρούς και μεγάλους, αυτό που έκανε η Εκκλησία να γεμίσει τον ετήσιο κύκλο με εορτές του Χριστού ( Δεσποτικές ), της Παναγίας (Θεομητορικές ), του Ιωάννη του Προδρόμου, των Αποστόλων, Αγίων και Μαρτύρων, τι τους ενοχλούσε ;  Είναι κακό να δίνονται χριστιανικά ονόματα στους νεοφωτίστους, με το οποίο νέο όνομα καλείται ο πιστός σε μίμηση του Χριστού και των Αγίων και της Παναγίας ;

Και τι κατάφεραν ; Αντί να εορτάζουν την ονομαστική τους εορτή ( του Χριστού, της Παναγίας, των Αγίων ) οι Χριστιανοί ( έστω και τυπικά  )  στο Δυτικό κόσμο ( αλλά και στην Ελλάδα, Κύπρο ), τώρα οι νέοι συνηθίζουν να γιορτάζουν τα γενέθλιά τους ή τις παγκόσμιες ημέρες της μπριζόλας (!!!)  ή κάθε άλλη εορτή χωρίς πνευματικό νόημα και ουσία! Αυτά καταφέρατε, κύριοι της Θρησκευτικής “Μεταρρύθμισης” : διώξατε από την καθημερινή ζωή των Χριστιανών και ειδικά των νέων σπουδαία πρότυπα για μίμηση! Το όνομά τους, η ονομαστική τους εορτή σε κάτι παρέπεμπε για να θυμούνται τον Ιησού Χριστό και την Εκκλησία Του. Τώρα ; Δημοφιλέστερο όνομα σε δυτικές χώρες να είναι το όνομα του “προφήτη” μιας άλλης θρησκείας , που – επίσης- δεν έχει Μυστήρια, δεν έχει ειδική ιερωσύνη, δεν έχει αγιαστικές πράξεις, δεν έχει ησυχαστική ζωή…
Βλέπεις στο facebook και στις άλλες σελίδες του διαδικτύου να προβάλλονται τα γενέθλια και οι παγκόσμιες ημέρες !Και συνηθίζουν οι νέοι να “εορτάζουν” ημέρες χωρίς νόημα, ημέρες χωρίς σκοπό!
Πολλές “χριστιανικές ομολογίες” πολεμούν οι ίδιες τα Χριστούγεννα, το Πάσχα, όλες τις Δεσποτικές εορτές ( και φυσικά ούτε κουβέντα για τη τιμή στη Παναγία και τους Αγίους, οι οποίες τιμώνται από τους Ορθοδόξους Χριστιανούς με Θεία Λειτουργία, δηλαδή με συμ-μετοχή στη Θεία Ευχαριστία, πάλι – δηλαδή- κέντρο της τιμής είναι ο Ιησούς Χριστός ! Και έτσι στο Δυτικό κόσμο, οι αλλοτριωμένοι Χριστιανοί ζουν “γιορτές” και όχι εκκλησιαστικές γιορτές, γεμίζουν το κενό με ταξίδια, φαγητά, ρουλέτα και χαρτιά, δεν ξέρουν βασικά πράγματα των θρησκευτικών εορτών.
Και αντί τα παιδιά του Δυτικού κόσμου να έχουν στα δωμάτιά τους εικόνες του Χριστού, της Παναγίας, των Αγίων, έχουν πια αφίσες ποδοσφαιριστών, τραγουδιστών, ηθοποιών και αυτούς “λατρεύουν”  νυχθημερόν !
Τι πιο ωραίο κάθε μέρα το όνομά σου να θυμίζει τον Χριστό ή τους ανθρώπους που δόξασε ο Θεός ( Παναγία, Αποστόλους, Αγίους ) !
Τι πιο ωραίο, κάθε μέρα ,να θυμάσαι τα γεγονότα από τη ζωή του Χριστού, της Παναγίας, τη μνήμη των Αγίων ( και όχι τις παγκόσμιες μέρες της ουρολοίμωξης και της μπριζόλας, τις μέρες της γης, τα γενέθλια κάθε ανθρώπου, γιορτές χωρίς την προοπτική της Αιωνιότητας και της Αθανασίας )και να εορτάζεις με συμμετοχή στο Μυστήριο της Θείας Κοινωνίας  !
Τι πιο ωραίο, κάθε μέρα, να βλέπεις τον Ιησού Χριστό, την Υπεραγία Θεοτόκο, τους Αγίους που ζουν, εν Πνεύματι Αγίω,και προγεύονται τη Βασιλεία των Ουρανών, μέσα στα σπίτια των ανθρώπων,αλλά και στις αγιογραφημένες εκκλησιές  !
Κι όμως, προσπαθώντας να διορθώσετε τα κακώς κείμενα της ρωμαιοκαθολικής ομολογίας, τα γκρεμίσατε όλα και δημιουργήσατε ένα Χριστιανισμό-ιδεολογία, χωρίς Λατρευτικό και Μυστηριακό υπόβαθρο. Περάσατε στο άλλο άκρο και να που έρχονται άλλες θρησκείες ( και όχι χριστιανικές αιρέσεις ) να γεμίζουν το ψυχικό κενό των κατ’ όνομα Χριστιανών του Δυτικού Κόσμου και να επιβάλλουν τα δικά τους ονόματα, τις δικές τους γιορτές !
Έφτασαν στο σημείο, ειδικά η εταιρία Σκοπιά των μαρτύρων του Ιεχωβά ( αλλά τώρα η νοοτροπία κερδίζει έδαφος και προσπαθούν να την επιβάλλουν και μη χριστιανικές θρησκείες ), να ζητούν να καταργηθεί η χρονολόγηση προ Χριστού και μετά Χριστόν ! Η νέα Τάξη πραγμάτων θέλει να διώξει από παντού το όνομα του Χριστού, της Παναγίας και των Αγίων ! Η Νέα Εποχή που ετοιμάζει γοργά το έδαφος για την “αυτοκρατορία του ψευτομεσσία” δεν θέλει να ακούει και να βλέπει πουθενά Χριστιανικά ονόματα, Χριστιανικές εορτές ( με τη σωστή, ορθόδοξη λειτουργία τους), Χριστιανικό ημερολόγιο και χρονολόγιο, δεν θέλει Μυστήρια ( αλλά απλές τελετές ), δεν θέλει ( σωστό, ησυχαστικό ) μοναχισμό, θέλει να ετοιμάσει ( ως πρόδρομος του αντιχρίστου ) το έδαφος . Και το θλιβερό , το τραγικό, είναι ότι σε αυτό ΣΥΝΕΡΓΟΥΝ, χωρίς να το θέλουν, και οι χιλιάδες χριστιανικές ομολογίες των προτεσταντών, ευαγγελικών, πεντηκοστιανών, βαπτιστών, μεθοδιστών κλπ  ( και δεν μιλάμε για τις τυπικώς “χριστιανικές” αιρέσεις των μορμόνων, αντβεντιστών και μαρτύρων Ιεχωβά, που έχουν ξεφύγει εντελώς και επαναφέρουν ιουδαϊκές συνήθειες και καταργούν βασικά πιστεύω του Χριστιανισμού ) !!!
Καλούμε κάθε καλόπιστο ετερόδοξο Χριστιανό να σκεφτεί και να προβληματιστεί για τη πορεία του Δυτικού Χριστιανισμού και να μελετήσει τις σοφές πρακτικές της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Και, ίσως, στις πρακτικές της να δει την καθοδήγηση του Αγίου Πνεύματος , το οποίο είναι ΠΑΝΤΑ με την Εκκλησία και την οδηγεί σε ΟΛΗ την ΑΛΗΘΕΙΑ (Ιωαν, 16:14 και 16: 13 )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com