13 Αυγ 2011

Κύπρος – Και Ορθόδοξοι νέοι στη Μαδρίτη για τη «Διεθνή Ημέρα Νεολαίας» που διοργανώνεται από το Βατικανό

WYD_logo.jpg

Η Κύπρος στις προσευχές του Πάπα

Δήλωση του Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών Κύπρου Ιωσήφ Σουέιφ

Η ΚΥΠΡΟΣ βρίσκεται πάντοτε στις σκέψεις και τις προσευχές του Πάπα Βενέδικτου του ΙΣΤ’, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Κύπρου Ιωσήφ Σουέιφ, ο οποίος, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Ποντίφικα, θα συμμετάσχει στις τελετές και συναντήσεις για τη «Διεθνή Ημέρα Νεολαίας», που θα πραγματοποιηθεί στη Μαδρίτη.

Η Διεθνής Ημέρα Νεολαίας διοργανώνεται από την Καθολική Εκκλησία κάθε τρία χρόνια και φέρνει κοντά νέους από όλο τον κόσμο, καθώς και όλους τους καρδινάλιους, πατριάρχες και επισκόπους. Φέτος, αναμένεται να λάβουν μέρος πέραν του ενός εκατομμυρίου νέοι από όλο τον κόσμο.Ο Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών θα συνοδεύσει στη Μαδρίτη 50 νέους της Κύπρου που θα παρευρεθούν εκεί. Πρόκειται όπως δήλωσε, για Μαρωνίτες, Καθολικούς, Ορθόδοξους, Λατίνους. Ο ίδιος ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι η πρόσκληση ήταν ανοικτή προς όλους τους νέους του νησιού. «Θα βρίσκονται εκεί 50 νέοι από την Κύπρο από διαφορετικές κουλτούρες και εκκλησίες. Αυτό είναι πολύ όμορφο», είπε. Επιπλέον, οι επίσκοποι θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ’.

Ερωτηθείς εάν θα μεταφέρει κάποιο μήνυμα στον Πάπα, ο Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών είπε ότι θα ήθελε να τον ευχαριστήσει που η Κύπρος βρίσκεται στις προσευχές του. ‘’Εάν θα του μετέφερα κάποιο μήνυμα, θα ήταν πρώτον να τον ευχαριστήσω που μας έχει στις προσευχές του και τη σκέψη του και που κρατά την Κύπρο ζωντανή στην αποστολή του γιατί η Κύπρος ήταν πάντοτε ένας χώρος πολυπολιτισμικός, ένας χώρος σεβασμού της διαφορετικότητας και θα θέλαμε η Κύπρος να αποτελέσει παράδειγμα συμφιλίωσης για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και όλο τον κόσμο», υπογράμμισε. Δήλωσε ακόμη στο ΚΥΠΕ ότι για τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ’, «η Κύπρος, το νησί των Αποστόλων, ένας από τους πρώτους σταθμούς της Χριστιανοσύνης, το νησί των θρησκειών και των πολιτισμών, αλλά και το νησί που βασανίζεται με ένα πολιτικό πρόβλημα, πραγματικά υπάρχει στη καρδιά, τις σκέψεις και τις προσευχές του Πάπα». Ο Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών είπε ακόμη ότι όταν είχε συνάντηση με τον Πάπα μετά την επίσκεψή του στο νησί, τού μιλούσε για την θερμή υποδοχή και φιλοξενία, καθώς και για την επιτυχημένη του επίσκεψη στην Κύπρο. Επιπλέον, ο Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών ανέφερε ότι η Κύπρος είναι η δεύτερή του πατρίδα και διαβεβαίωσε ότι βρίσκεται πάντα στις σκέψεις και τις προσευχές του. «Η Κύπρος είναι η δεύτερή μου πατρίδα και όπου και εάν πάω, σε όποια συνάντηση και εάν συμμετέχω, η Κύπρος είναι πάντα παρούσα στις συζητήσεις και τις προσευχές μου», κατέληξε.

«Φιλελεύθερος»13/08/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com