18 Απρ 2011

Σχέσεις Φεττουλλάχ Γκιουλέν και …..πρακτόρων

Κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Φιράτ 11-4-2011

H κοινότητα του Γκιουλέν τους βρίσκει και η ΜΙΤ τους κάνει πράκτορες

Η είδηση που δημοσίευσε το πρακτορείο Φιράτ στρέφει ξανά τα βλέμματα στους φορείς της ¨κοινότητας¨. Σε εντυπωσιακές ομολογίες προέβη ο Φειζουλάχ Τουντζ, ο οποίος ενώ σπούδαζε στο πανεπιστήμιο, τον έκανε πράκτορα η ΜΙΤ, πήγε στη σχολή αστυνομικών στο Ερζερούμ και από εκεί εστάλη σαν πράκτορας στο βουνό.

Σημαντικές ομολογίες σχετικά με πως επιδιώκεται κάποιοι από τους Κούρδους νέους να γίνουν πράκτορες, έκανε ο καταγόμενος από το Μουραντιέ της πόλης Βαν Φειζουλάχ Τουντζ. Εντυπωσιακά αυτά που αναφέρει σχετικά με την συνεργασία των σχολείων, φροντιστηρίων και εστιών της κοινότητας Γκιουλέν με την αστυνομία και την ΜΙΤ.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΖΑΜΑΝ

O Τουντς περιέγραψε ότι όταν ήταν στην 1η λυκείου και πήρε υψηλούς βαθμούς του ήρθε ένα ως βραβείο ένα δέμα-σετ προετοιμασίας για τα πανεπιστήμια από τις εκδόσεις Ζιρβέ. Με βάση τα λεγόμενα του Τουντς μέσα στο δέμα υπήρχε ένα γράμμα, στο οποίο αναφερόταν πως για καλύτερα αποτελέσματα δινόταν ένα τηλεφωνικό νούμερο. Όταν ο Τουντς πήρε αυτό το νούμερο –σημείο καμπής για τη ζωή του- άτομο ονόματι Ζακίρ Καραγιέλ του πρότεινε να συναντηθούνε στα γραφεία της εφημερίδας Ζαμάν. Περιγράφει ακολούθως : ¨Πήγα στο ραντεβού. Γνωρίστηκα με τον Καραγιέλ. Ήμουν στην ίδια τάξη με τον διανομέα της Ζαμάν. Από εκείνον είχε πάρει τις πληροφορίες του για εμένα. Η οικογένεια μου είχε κάποια προβλήματα, και αυτά οι συμμαθητές μου τα ξέρανε. Ο Ζακίρ μου πρότεινε να μείνω δωρεάν στην μαθητική εστία Σαχικά. Αρνήθηκα την πρόταση του. Επί μακρόν συζητήσαμε. Έλεγε πως οι Κούρδοι είναι αμόρφωτοι, δεν διαβάζουν και για αυτό έχουν μείνει πίσω, και πως εγώ θα έπρεπε να διαβάζω και να υπηρετήσω¨.

Μετά από εκείνη την συνάντηση που άλλαξε τη ζωή του όπως λέει ο Τουντς, συναντάται συχνά πλέον με τον ¨Ζακίρ Χότζα¨.

ΣΤΕΝΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΧΟΥΣΕΙΝ ΤΣΕΛΙΚ

Όταν το φθινόπωρο του 1998 μπαίνει στην σχολή των Ηλεκτρολόγων μηχανικών του πανεπιστημίου της πόλης Βαν, πάλι με την μεσολάβηση του Ζακίρ Χοτζά αρχίζει να μένει στο ίδιο σπίτι με τους Ζακάν Σολμάζ και Νουρ Γιαβουζέρ που δούλευαν ως λογιστές στο -γνωστό για την εγγύτητα του στην κοινότητα του Φετουλάχ Γκιουλέν- ιδιωτικό δημοτικό Πλάτανος. Ο Τουντς ανέφερε πως ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου δημοτικού είναι στενός φίλος του Χουσείν Τσελίκ (επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΑΚΠ).

Ο Τουντς κατά το έτος 1999 μετείχε στην νεολαία του HADEP (κουρδικό κόμμα) και μοίραζε εφημερίδες, όταν προειδοποιήθηκε από τον Ακίρ Χότζα : ¨Υπήρχε ένα καφέ όπου έπαιρνα το πρωινό μου κάθε πρωί. Μια μέρα ενώ έπαιρνα το πρωινό μου ήρθαν δίπλα μου ο Ζακίρ και ο Μουράτ. Τον Μουράτ τον έβλεπα για πρώτη φορά. Δεν ρώτησα ποιος ήταν. Για κάποιο διάστημα ήμουν έξω από την πόλη Βαν. Μια μέρα όταν γύρισα συνάντησα τον Μουράτ στο μάρκετ και φορούσε ρούχα αστυνομικού ¨.

ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Ο Τουντς μαθαίνει ότι ο Μουράτ είναι αστυνομικός και πηγαίνει στο σπίτι του όπου συναντούνται μερικές φορές. Ο Μουράτ του λέει πως αν παραιτηθεί από το HADEP θα τον βοηθήσει. Μόλις ο Τουντς παραιτείται από το HADEP ο Μουράτ του δίνει έναν φάκελο. ¨Μέσα στο φάκελο υπήρχαν έγγραφα υποβολής για την σχολή αστυνομίας. Καθώς αυτή ήταν και η επιθυμία του πατέρα μου υπέβαλα τα έγγραφα. Ήταν οι αρχές του 2001. Περνώντας τα τρία στάδια των εξετάσεων έγινα φοιτητής στην αστυνομική σχολή του Ερζερούμ. Δεν ήταν όμως δική μου επιτυχία, αλλά αποτέλεσμα των κινήσεων του Μουράτ. Φαίνεται ήταν ένας αξιωματικός με επιρροή.¨

Στην σχολή εκπαιδεύτηκε ξεχωριστά από τους άλλους φοιτητές, με ψεύτικη ταυτότητα με άλλα 8 άτομα μαζί. Ένας ένας σε σύντομα διαστήματα ¨διώχνονται¨ από τη σχολή. Ο Τουντς λέει πως αυτό ήταν μια κίνηση τακτικής και πως μετά το διώξιμο από την σχολή αρχίζει να υπηρετεί δίπλα στον Ζακίρ με άλλα δύο άτομα που δεν τα γνώριζε.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΣΤΟ ΜΠΕΪΚΟΖ

Ο Τουντς αναφέρει πως η ΜΙΤ, η JİTEM, οι Ομάδες Ειδικών Επιχειρήσεων και οι ΤΕΜ ακολουθούνε διαφορετικούς τρόπους εκπαίδευσης, πως οι χώροι εκπαίδευσης τους καθορίζονται ανάλογα με τα καθήκοντα που θα αναλάβουν και τον τόπο όπου θα υπηρετήσουν, πως η εκπαίδευση ασκείται παράλληλα με τα καθήκοντα, και πως πλην της στρατιωτικής εκπαίδευσης, οι άλλες εκπαιδεύσεις γίνονται σε σχολεία, νοσοκομεία ή και ιδιωτικούς χώρους. Ο Τουντς λέει πως η πρώτη αποστολή που ανέλαβε ήταν να συγκεντρώσει πληροφορίες για για την κλωστοϋφαντουργία Αλτούνγιλντίζ στην Κωνσταντινούπολη που είχε σχέσεις με την Αλκάιντα και να μαζέψει πληροφορίες για τους εργαζόμενους εκεί. Λέει : ¨Σε δύο μήνες μάζεψα τις πληροφορίες και μετά εξαφανίστηκα από εκεί. Τηλεφώνησα στο νούμερο που μου είχε δώσει ο Ζακίρ. Του είπα την κωδική φράση ¨έχετε χαιρετίσματα από τον δάσκαλο σας¨ και του έστειλα με ταχυδρομείο τις πληροφορίες. 2 μέρες μετά το άτομο με το οποίο είχα μιλήσει μου είπε πως έπρεπε να δώ τον Ουισάλ από τα κεντρικά. Πήγα και τον είδα. Πήγαμε μαζί για εκπαίδευση στα όπλα στο Μπεικόζ. Σε μια δασώδη περιοχή εκπαιδευτήκαμε 12 μέρες στα Καρνάς και στα Καλάσνικοφ¨

¨ΘΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΕΙΣ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ¨

Μετά την εκπαίδευση στα όπλα ζητείται από τον Τουντς να επιστρέψει στην πόλη Βαν. Στη Βαν τον υποδέχεται αξιωματικός της αστυνομίας ονόματι Ερντίντς και τον πάει στον ξενώνα της αστυνομίας. Του ζητείται να εργαστεί για το DEHAP (κουρδικό κόμμα) και να ενταχθεί σε παράνομες δραστηριότητες. Του λένε πως «Θα εκπαιδευτείς στην υγεία και θα βγεις στο βουνό¨ και εντάσσεται στις νεολαιίστικες ομάδες. Ο Τουντς αναφέρει πως για να διευκολυνθεί έκαψε και ένα αστυνομικό όχημα και πως τότε συλλαμβάνεται από αστυνομικούς. Την άλλη μέρα αφήνεται ελεύθερος για να μην συναντηθεί με αστυνομικούς και στρατιωτικούς. Από την μια εντάσσεται στις δραστηριότητες του DEHAP και από την άλλη δύο μέρες την εβδομάδα εκπαιδεύεται σε θέματα υγείας. Περιγράφει πως εκπαιδεύτηκε από ομάδα 4 ατόμων στην αφαίρεση σφαίρας, θραυσμάτων, πως γίνονται οι επεμβάσεις, τα ράμματα, σχετικά με τις λοιμώξεις, το πεπτικό σύστημα και τις θεραπείες σχετικά με τα κατάγματα και τις εξαρθρώσεις.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΖΑΚΙΡ ΧΟΤΖΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΚΤΟΡΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Τουντς αναφέρει πως σημαντικό ρόλο στην πρακτοροποίηση του, έπαιξε ο Ζακίρ Χότζα που τον είδε τελευταία φορά την άνοιξη του 2002, όταν του είπε πως δεν θα συναντιόνταν ξανά και πως θα πήγαινε στο Μπαγκλαντές. Αναφέρει σχετικά : ¨Δουλεύαμε σαν μια μονάδα μαζί με τους αστυνομικούς Ερντίντς και Μουράτ. Ο Ερντίντς μου είπε πως πλέον έπρεπε να ενταχθώ (στο ΠΚΚ) αλλά πριν να φύγω μου ζήτησε να διαβάσω μέρη της υπεράσπισης του Οτζαλάν στο ΕΔΑΔ. Επίσης μέσα στο φάκελο υπήρχε ανάλυση και μου ζήτησε να κινηθώ ανάλογα με αυτήν¨

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΑΧΗΣ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΡΤΑ

Ο Τουντς λέγοντας στους φίλους του στο DEHAP πως πάει για εγχείρηση στην Άγκυρα, μεταβαίνει για εκπαίδευση μάχης στην Ισπάρτα. Πηγαίνει σε μια στρατιωτική περιοχή έξω από την πόλη και του δίνεται ο κωδικός ¨Ντενίζ¨. Εκπαιδεύεται εκεί σε ενέδρες, διεισδύσεις, επιθέσεις και δολοφονίες. Ένα μήνα μετά γυρνά στην πόλη Βαν όπου συνεχίζει τις δραστηριότητες του ως πράκτορας.

¨ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΟΥ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΗΤΑΝ Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ¨

Ο Φειζουλλάχ Τουντς με την κωδική ονομασία Ντενίζ Νεμρούτ ανέφερε πως καθήκον του ήταν να μαζεύει πληροφορίες στους χώρους των ανταρτών και να τις μεταδίδει.

……………………….

Σχόλιο : Αυτό το ιδιωτικό σχολείο Πλάτανος του Γκιουλέν κάτι μου θυμίζει κάτι στη Θράκη αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ…

tourkikanea

Δείτε σχετικά και:

-Μεγάλες τιμές για τους φοιτητές του Χότζα Φεττουλλάχ Γκιουλέν

-Πλήρης στροφή στο Ισλάμ, ετοιμάζει … Χότζα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το αληθινό πρόσωπο του Ερντογάν

-Ποιός είναι στην πραγματικότητα ο Φετουλάχ Γκιουλέν; Ερζερούμ, η πόλη του “αγαπημένου ιμάμη της CIA” !

-To κίνημα του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν και η Ελλάδα

-Κίνημα ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν . Διαπολιτισμικός και διαθρησκευτικός διάλογος, πανεπιστήμια, σχολεία, τράπεζα, ΜΜΕ

-Τρέµουν τον τούρκο «Χοµεϊνί» Φετουλάχ Γκιουλέν

-Βατικανό και Φετουλάχ Γκιουλέν

-Φετουλάχ Γκιουλέν. Ο λάιτ Χομεϊνί πίσω από τον Ερντογάν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com