19 Ιαν 2011

Πλήρης στροφή στο Ισλάμ, ετοιμάζει … Χότζα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το αληθινό πρόσωπο του Ερντογάν

http://www.burokrathaber.com/content_images/newsImages/title/erdogan_fethullah_gulen.jpg

Το Γερμανικό Ίδρυμα Marshall στην Ουάσιγκτον οργάνωσε μια ημερίδα με θέμα «Τουρκία-Ε.Ε» , στην οποία μίλησε και ο καθηγητής Michael Oppenheimer , Πρόεδρος του Κέντρου CGA (Διεθνών Σχέσεων) του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης . Ο κ. Oppenheimer στην ομιλία του που είχε θέμα «Η Τουρκία το 2020» προέβλεψε τρία σενάρια για την επόμενη δεκαετία . Η Τουρκία , κατά την άποψη του θα μετατραπεί:

1.Σε μια ισλαμική χώρα με την απόλυτη κυριαρχία του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).

2.Σε μια χώρα όπου θα επικρατήσει η στρατιωτική, κοσμική ελίτ και θα εξαφανιστεί το ΑΚΡ

3.Σε πλουραλιστική δημοκρατία , όπου θα ενισχυθούν οι δημοκρατικοί θεσμοί, θα ανανεωθεί το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Από αυτά τα τρία σενάρια πιθανότερο , όπως διαφαίνεται σήμερα είναι το πρώτο. Το ΑΚΡ που κατέλαβε την εξουσία το 2002 και ο κ. Ερντογάν που ανέλαβε την πρωθυπουργία το 2003 πρόβαλαν ένα εκσυγχρονιστικό δημοκρατικό , ευρωπαϊκό προφίλ. Ταυτόχρονα, όμως, για να ικανοποιήσει και τους θρησκευόμενους κύκλους έκαναν κάποια βήματα και προς αυτή την κατεύθυνση. Η μαντήλα, το τσαντόρ, αποτέλεσαν σημαντικά εσωτερικά ζητήματα της διακυβέρνησης τους. Με υπομονή και μεθοδικότητα άλλαξε η στάση της κοινής γνώμης έναντι του Στρατού.

Θόλωσε η εικόνα του καλού Στρατηγού, ακόμα και αυτή του Κεμάλ με τα διάφορα σχόλια για τον τόπο καταγωγής του, την ανύπαρκτη στρατιωτική ικανότητά του στη μάχη των Δαρδανελίων και αλλού που είδαν το φως της δημοσιότητας. Εξαρθρώθηκε το βαθύ κράτος. Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο το Συνταγματικό Δικαστήριο. Με το πρόσφατο δημοψήφισμα ο κ. Ερντογάν έγινε ο κυρίαρχος της πολιτικής εξουσίας. Εάν μετά τις εκλογές του Ιουνίου καταφέρει να κερδίσει με ποσοστό 45% , όπως προβλέπουν οι δημοσκοπήσεις, τότε δεν θα τον σταματάει τίποτα.

Ήδη έχουμε τα πρώτα δείγματα της ισλαμικής στροφής του. Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικά:

-Επέτρεψε στις γυναίκες να φορούν μαντήλα στις δημόσιες υπηρεσίες

-Χαρακτήρισε «τερατούργημα» το γλυπτό που έφτιαξε ο Μεχμέτ Ακσόι στο Καρς για την τουρκο-αρμενική φιλία και ζήτησε την καταστροφή του. Ασφαλώς αυτό δεν είναι το μόνο μνημείο που ενδεχομένως προσβάλλει την αισθητική του κ. Ερντογάν. Θα υπάρχουν και άλλα τερατουργήματα στη χώρα αλλά δεν ζητήθηκε η κατεδάφισή τους. Ο συμβολισμός του μνημείου ίσως να ήταν ο στόχος της καταστροφής του. Να θέλει δηλαδή ο πρωθυπουργός εν όψει των εκλογών να προσελκύσει τους φανατικούς εθνικιστές.

Μπορεί, όμως, να θέλει να ικανοποιήσει και τους ισλαμιστές , γιατί το Ισλάμ δεν συμπαθεί τη ζωγραφική απεικόνιση γενικότερα.

-Με την εφαρμογή του άρθρου 102 του Ποινικού Κώδικα απελευθερώθηκαν μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Χιτζμπουλλάχ που κατηγορούνται για 188 φόνους! Γιατί καθυστέρησε δέκα χρόνια η δικαιοσύνη να εκδικάσει την υπόθεση αυτή; Μήπως για να τους απελευθερώσει;

-Ετοιμάζει νομοσχέδιο για τον περιορισμό κατανάλωσης αλκοόλ και με το πρόσχημα της προστασίας των νέων σχεδόν επιβάλει ποτοαπαγόρευση στη χώρα.

-Ορισμένοι ομοϊδεάτες του πρωθυπουργού διευθυντές σχολείων ορίζουν ότι τα αγόρια και τα κορίτσια πρέπει να τηρούν απόσταση ασφαλείας 45εκατοστών μεταξύ τους.

-Αρνείται τα δικαιώματα των Κούρδων και των Αλεβήδων

-Επιτρέπει τη θέσπιση του θεσμού του «οικογενειακού ιμάμη» με πιλοτική περιοχή τη Ραιδεστό (Τεκίρνταγ). Ο ιμάμης δηλαδή δεν θα περιορίζεται μόνο στα θρησκευτικά του καθήκοντα στα τζαμιά, αλλά θα επισκέπτεται τα σπίτια των πιστών και θα ενδιαφέρεται για τα προβλήματά τους.

-Προκαλεί ρήξη στις σχέσεις του με το Ισραήλ για να εδραιώσει τη θέση του ισχυρού ισλαμικού ηγέτη στον Μουσουλμανικό κόσμο.

Ο κ. Ερντογάν καταθέτει μήνυση σε βάρος του δημοσιογράφου Αχμέτ Αλτάν που τόλμησε να του κάνει κάποιες παρατηρήσεις στο άρθρο του με τίτλο «Τζάμπα μάγκες».

Κατά την επίσκεψη του στο Μνημείο ηρώων του Σαρίκαμις στην Ερζερούμη , όπου έχασαν τη ζωή τους 90.000 στρατιώτες στον Ρωσοτουρκικό πόλεμο, ισχυρίστηκε ότι ο παππούς του Κεμάλ Μουτλού βρίσκεται ανάμεσα στα θύματα. Ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Χουσεϊν Ουνσάλ κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή , με την οποία τον καλεί να αποδείξει ότι ο παππούς του έπεσε ηρωικά στον πόλεμο υπέρ της πατρίδας, γιατί το όνομα του δεν βρέθηκε στο πεντάτομο βιβλίο με τα ονόματα ηρώων που εξέδωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Με τη στροφή αυτή του κ. Ερντογάν ευνοούνται τα διάφορα θρησκευτικά τάγματα και οι αδελφότητες και κυρίως ο «πεφωτισμένος»(Illuminati) Φεττουλλάχ Χότζας, ο οποίος αναμένεται να επιστρέψει στην πατρίδα του αμέσως μετά τις εκλογές. Τούρκοι δημοσιογράφοι δεν αποκλείουν να δουν το χότζα να αναρριχάται στην Προεδρία της Δημοκρατίας και να είναι ο πρώτος ισλαμιστής Πρόεδρος της Τουρκίας.

elzoni.gr/.asp

Δείτε σχετικά και:

-Ποιός είναι στην πραγματικότητα ο Φετουλάχ Γκιουλέν; Ερζερούμ, η πόλη του “αγαπημένου ιμάμη της CIA” !

-To κίνημα του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν και η Ελλάδα

-Κίνημα ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν . Διαπολιτισμικός και διαθρησκευτικός διάλογος, πανεπιστήμια, σχολεία, τράπεζα, ΜΜΕ

-Τρέµουν τον τούρκο «Χοµεϊνί» Φετουλάχ Γκιουλέν

-Βατικανό και Φετουλάχ Γκιουλέν

-Φετουλάχ Γκιουλέν. Ο λάιτ Χομεϊνί πίσω από τον Ερντογάν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com