30 Σεπ 2010

43η ετήσια Συνέλευση IACAC στο Phoenix της Αριζόνας

Περίπου 120 εφημέριοι (υπεύθυνοι ποιµαντικής προνοίας) από διάφορα αεροδρόμια όλου του κόσµου συγκεντρώθηκαν στην 43η ετήσια Συνέλευσή τους στον Φοίνικα (Phoenix), Αριζόνας (ΗΠΑ), στο Κέντρο Διεθνών Συνεδριάσεων του Scottsdale Cottonwood Resorts and Suites - το οποία έλαβε χώρα το Σεπτέμβριο 2010.

Πρόκειται για τα µέλη της Διεθνούς Ενώσεως Υπευθύνων στα Αεροδρόμια Πολιτικής Αεροπορίας (International Association of Civil Aviation Chaplains - IACAC) και είναι Ορθόδοξοι, Ρωμαιοκαθολικοί, Αγγλικανικοί και Προτεστάντες.

Το γενικό θέµα της Συνελεύσεως ήταν: «Πνευµατική συνεργασία όφελος των ταξιδιωτών και των υπαλλήλων των αεροδρομίων».

Η τελετή έναρξης έλαβε χώρα στον Ρωµαιοκαθολικό Ναό της Αγίας Τριάδος του Φοίνηκα.

Οι συµµετέχοντες παρακολούθησαν διαλέξεις από πανεπιστημιακούς καθηγητές εξειδικευμένους στο θέµα και ενημερώθηκαν για την οργάνωση και λειτουργία της ποιµαντικής στους αερολιμένες.

Επίσης είχαν την ευκαιρία να ακούσουν προσωπική µαρτυρία διασωθέντος αεροπορικού δυστυχήματος (ΑΑ 1420, Little Rock, 1 Ιουνίου 1999). Ήταν άκρως συγκινητικό!

Η ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου IACAC διοργανώθηκε µε δηµοκρατικές διαδικασίες σύµφωνα µε τα ισχύοντα καταστατικά.

Το Οικουµενικόν Πατριαρχείον εκπροσωπήθηκε από τον Θεοφιλέστατον Επίσκοπον Σινώπης κ. Αθηναγόραν, βοηθόν Επίσκοπον του Σεβασµιωτάτου Μητροπολίτου Βελγίου κ. Παντελεήµονος, και από τον Αιδεσιµολογιώτατον Πρωτοπρεσβύτερον κ. Μιχαήλ Σελινιωτάκην, Ιερατικώς Προϊστάµενον της εν Νικαία Ενόρίας Αγίου Σπυρίδωνος της Ιεράς Μητροπόλεως Γαλλίας.

Είχαν δε την ευκαιρία να επισκεφθούν την Ορθόδοξον Ιεράν Μονή Αγίου Αντωνίου στη Florence, Αριζόνας, συνοδεία του Ιερατικώς Προϊσταµένου της Ορθοδόξου Ενορίας Αγίας Τριάδος Φοίνηκος, π. Δηµητρίου James Paris, όπου έτυχον θερµής υποδοχής και φιλοξενίας από τὸν Καθηγούµενον της Μονής, π. Παΐσιον, και όλα τα µέλη της αδελφότητος.

Η επόµενη Συνέλευση της IACAC θα διεξαχθεί στην πόλη Aberdeen της Σκωτίας τον Σεπτέµβριο του 2011 .

romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=5959:43---iacac--phoenix--&catid=25:2009-12-18-08-37-46

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com