30 Αυγ 2010

Πλάνα από την Εξόδιο Ακολουθία του μακαριστού Επισκόπου Αυγουστίνου Καντιώτη

Tο μακαριστό πρώην μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, Αυγουστίνο Καντιώνη, αποχαιρέτισαν σήμερα πλήθος ιερέων και χιλιάδες πιστοί.

Η εξόδιος ακολουθία εψάλη στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα της Φλώρινας.

Ο ενταφιασμός του έγινε στην ιερά μονή Αγίου Αυγουστίνου, έπειτα από δική του επιθυμία.

kasmeri

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

H δική του επιθυμία ήταν να ταφεί στο ύψωμα 1020 εκεί όπου έστεισε ένα Πελώριο Σταυρό και φαίνεται απο όλη την Φλώρινα και το βράδυ είναι φωτεινός για να διαλύει τους δαίμονες της αθεϊας και του ψευτοπροοδευτισμού!

Αυτή ήταν η επιθυμία του, τα άλλα όλα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε...

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε το ιστολόγιο για την αγάπη του στον π. Αυγουστνίνο και την αποδιδόμενη τιμή στον άγιο του Θεού. Ήδη εποίησε σημεία. Ευχαριστούμε και για τις φωτογραφίες, σε μια εκ των οποίων απεικονίζεται και η ταπεινότης μου, ευλαβούς προσκυνητού.

Αν διαβάσετε τα σχόλια των εχθρών του, π.χ. κάτω από βίντεο του π. Αυγουστίνου στο youtube που αναδημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του, ουδείς Ορθόδοξος θα ήθελε να είναι το άγιο σκήνωμά του και το μνημείο του σε ερημική περιοχή, προσβάσιμη και εύκαιρη προς βεβήλωση. Διότι εν ζωή ων, ήδη ο πατήρ ηπειλείτο με βεβήλωση του μνημείου του.

Μη δότε τα άγια τοις κυσί.

'Αλλωστε στην ανωτέρω ιστοσελίδα υπάρχει video με μεταγενέστρη επιθυμία του πατρός, όπου ο ίδιος σε κήρυγμά του σε Ι. Ναό, εκφράζει την θέλησή του να ενταφιασθεί το σώμα του εκεί που βρίσκεται τώρα, στον περίβολο της Ι.Μ. Αγ. Αυγουστίνου Φλωρίνης όπου εκκλησιαζόταν ανελλιπώς κάθε Κυριακή τα τελευταία 10 έτη. Όπου θα προσέρχονται ευλαβώς και οι τιμώντες την ιερά του μνήμη.

Τις προσευχές του να έχουμε. Ζη Κύριος, ζη Αυγουτίνος, ζη Ορθοδοξία.

Ανώνυμος είπε...

Από σχολιαστή 3 Σεπτ. ώρα 7:40 μ.μ.

Μια διευκρίνιση, ο Κύριος ποιεί τα σημεία, δια μεσιτειών των αγίων των εν τη θριαμβευούση και στρατευομένη Εκκλησία προς Αυτόν. "Πολύ ισχύει δέησις δικαίου ενεργουμένη" (Ιακώβου Ε,16). Ας δέεται για όλους μας όσους τον πικράναμε στην επίγεια ζωή, ο π.Αυγουστίνος.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com