22 Μαΐ 2010

Βολοκολάμσκ Ιλαρίων: Εκτός του «επαγγελματικού οικουμενισμού»…., υπάρχει ακόμα και η διαχριστιανική συνεργασία στο επίπεδο της καθημερινής ζωής… .

Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων(Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας) στις 19 Μαΐου 2010 παραχώρησε συνέντευξη τύπου στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Ποντιφικικού Συμβουλίου για την προώθηση της Χριστιανικής Ενότητας Καρδινάλιος Βάλτερ Κάσπερ και ο Πρόεδρος του Ποντιφικικού Συμβουλίου για τον Πολιτισμό Αρχιεπίσκοπος Τζανφράνκο Ραβάζι.

Η συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε στο γραφείο τύπου του Ποντιφικικού Συμβουλίου για την προώθηση της Χριστιανικής Ενότητας.

Στο λόγο του ο Μητροπολίτης Ιλαρίων τόνισε ότι η πολιτιστική αμοιβαία ανταλλαγή πρέπει να γίνει η βασική γραμμή στον τομέα των σχέσεων Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών.

Επέστησε ακόμη την προσοχή στο ότι εκτός του «επαγγελματικού οικουμενισμού» στον οποίο συμμετέχουν οι επίσημοι εκπρόσωποι των χριστιανικών Εκκλησιών, υπάρχει ακόμα και η διαχριστιανική συνεργασία στο επίπεδο της καθημερινής ζωής των απλών ανθρώπων.

1 σχόλιο:

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Ο μη επαγγελματικός οικουμενισμός Αγιε Βολοκολάμσκ ομονάζεται "λαικός οικουμενισμός" και εσείς σε αυτή τη μορφή του οικουμενισμού πρωτοστατείτε.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com