19 Ιαν 2010

Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας και οι δηλώσεις του


Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιεί τους οικουμενιστές ιεράρχες, προκειμένου να «ξεπλύνει» την προσπάθεια που καταβάλλει ώστε να αποχρωματίσει εθνικά τη χώρα. Αυτή τη φορά, τη σκυτάλη από τα χέρια της «αριστεράς του Κυρίου», του φίλα προσκείμενου στο Φανάρι Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, πήρε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας, γνωστός για τις καταγγελίες του για εκβιασμό κατά του υποψηφίου Αρχιεπισκόπου, μητροπολίτη Σπάρτης Ευστάθιου. Καταγγελίες, που ποτέ δεν αποδείχθηκαν, έκριναν όμως άκρως προβοκατόρικα, την εκλογή… Μίλησε λοιπόν στη νεοφιλελεύθερη «Καθημερινή» και μας αμόλησε άκριτα, τις νεοταξίτικες μπούρδες του. Μπούρδες, που σημειωτέον καμία σχέση δεν έχουν με τα όσα είπε για το θέμα προ ημερών, ο συντοπίτης του Πρόεδρος της ΝΔ. Αλλά, κατά τον «Άγιο» Μεσσηνίας, όσοι εκφέρουν αντιρρήσεις στη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης, είναι… Διαβάστε:«Ο Ελληνισμός ποτέ δεν σκέφτηκε με κριτήρια άριας φυλής να διαφυλάξει την φερεγγυότητα του ελληνικού πολιτισμού. Ο ελληνικός πολιτισμός έχει άλλα κριτήρια και άλλες αρχές, την ελευθερία του ανθρώπου και τον σεβασμό στην αξιοπρέπεια του ανθρωπίνου προσώπου, μέσα από τις οποίες αναδεικνύεται διαχρονικά».
Αυτός «ξέρει». Τι ποιμενάρχης της Νέας Τάξης θα ήταν άλλωστε, αν δεν «ήξερε»; Μήπως είναι και οπαδός της πανθρησκείας; Όπως και να έχει, την ίδια μέρα, όλες οι ιστοσελίδες των αριστεριστών (αυτών που κατά τα άλλα εχθρεύονται την Εκκλησία) και των νεοφιλελεύθερων, αναπαρήγαγαν τις δηλώσεις του Μεσσηνίας. Ακόμα και το tvxs.gr του αριστεριστή Κούλογλου!
Όμως, ο μπαξές είχε πολλές σαχλαμάρες. Διαβάστε:
«Πώς να ξεχωρίσω ένα παιδί μεταναστών που γεννήθηκε εδώ, όταν ο κάθε ένας που απολαμβάνει της ελληνικής παιδείας είναι Έλληνας; Πώς, λοιπόν, θα κάνω αυτή τη διάκριση; Όταν το παιδί αυτό έχει γεννηθεί και έχει μεγαλώσει στην Ελλάδα, έχει σπουδάσει στα ελληνικά σχολεία, γιατί πρέπει να τον διακρίνω από τους άλλους;».
Κι όμως, ο «Άγιος» αυτός άνθρωπος, δεν έμεινε εκεί. Υιοθετώντας όλη τη νεοφιλελεύθερη ρητορική, που οδήγησε τις δυτικές κοινωνίες στα χάλια που είναι σήμερα, τόνισε:«Ζούμε σε μια διαπολιτισμική κοινωνία, όπου οι Εκκλησίες, και στον χώρο της Ευρώπης και εδώ στην πατρίδα μας, πρέπει να συμβάλουν σε αυτή τη διαλεκτική μεταξύ των ανθρώπων και, κυρίως, να διακηρύττουν τον σεβασμό στην ετερότητα. Και ο σεβασμός στην ετερότητα σημαίνει πως αποδέχομαι τον άλλον όπως είναι και όχι όπως εγώ θα ήθελα να είναι, κομμένο και ραμμένο στα δικά μου μέτρα.Τον σέβομαι, έμπρακτα ανταποκρίνομαι σε αυτόν, τον έχω ως έναν ισότιμο και ισόκυρο συνομιλητή μου».
Τέλος, ο αρχιερέας αυτός, προσέβαλλε βάναυσα τους ομογενείς μας, βάζοντάς τους στο ίδιο τσουβάλι με όλους αυτούς που έχουν μετατρέψει την Αθήνα σε δαντική κόλαση, λέγοντας ότι αν οι χώρες υποδοχής των Ελλήνων μεταναστών δεν τους είχαν υποδεχθεί καλά, «σήμερα δεν θα υπήρχε ο Ελληνισμός της διασποράς που ξέρουμε όλοι τον θετικό και ουσιαστικό ρόλο που παίζει στην ανάπτυξη και στην ευημερία του τόπου μας».
Ποιος είναι όμως ο Μεσσηνίας; Ας αφήσουμε την εφημερίδα «Αυγή» (στο φύλλο της 16ης Δεκεμβρίου 2009), να μας «ενημερώσει» (αν έχετε φάει, μην διαβάσετε παρακάτω):
«Ριζοσπαστικές δηλώσεις υπέρ της απομάκρυνσης των θρησκευτικών συμβόλων από τους δημόσιους χώρους και της κατάργησης του θρησκευτικού όρκου έκανε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος στο περιοδικό “Flash Μεσσηνίας”. Ο μητροπολίτης δήλωσε ότι “η εκκλησία δεν μένει σε επίπεδο συμβόλων. Είτε μπει είτε δεν μπει η εικόνα στο δικαστήριο, αν θα είναι δίκαιος ή όχι ο δικαστής εξαρτάται από τη συνείδησή του”. Επίσης πρόσθεσε ότι “είμαι αντίθετος και με τον όρκο. Σημασία έχει ο σεβασμός προς το σύμβολο και όχι η παρουσία του, μόνο έτσι θα διασωθεί η αξία του”. Τέλος, επισημαίνει αιχμηρά ότι “τα ζητήματα αυτά η πολιτεία τα αντιμετωπίζει με λαϊκισμό και η εκκλησία με στρουθοκαμηλισμό”. Ο 48χρονος Χρυσόστομος είναι μητροπολίτης Μεσσηνίας από το 2007 και στο παρελθόν είχε χαρακτηρίσει συντηρητική θέση την αντίθεση στην έκτρωση».
Να τον χαίρεται τον σύμμαχό του ο Αρχιεπίσκοπος…
Πηγή:http://gr.altermedia.info/?p=7107

14 σχόλια:

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Το άγος της Ιεραρχίας.

Ενας γλοιώδης αλλοτριοεπίσκοπος που ο Χριστόδουλος φόρτωσε στην Εκκλησία ασήκωτο βαρίδι για να εκδικηθεί τους Μεσσήνιους επειδή απέρριψαν την υποψηφιότητα του εκλεκτού της καρδιάς του.

Με κάθε τρόπο πρέπει ο προβατόσχημος αυτός λύκος να οδηγηθεί σε παραίτηση και απομάκρυνση από τα ιερά χώματα της Μεσσηνίας.

Και ο Παναγιότατος; Γιατί θα πορευθεί εκεί σε λίγες μέρες; Για να τιμήσει τον ορκισμένο οικουμενιστή ομόφρονά του;

Ανώνυμος είπε...

Πώς έχουμε μπερδέψει τα πράγματα!
Ταυτίζουμε ανόμοια ισοπεδώνοντας τα πάντα!
Λέμε πχ ανθρωπιστικό δικαίωμα η παραχώρηση ιθαγένειας δίχως να προβληματιστούμε για τη διάσπαση της εθνικής συνοχής αλλά και τη γενοκτονία που επιφέρουμε στους μετανάστες τους οποίους αναγκαστικά συσσωρεύουμε!
Λες και η μη παραχώρηση ιθαγένειας σημαίνει ότι μισούμε τους ξένους και θέλουμε να τους εξαφανίσουμε! Αυτός όμως ήταν ο στόχος των ευγονιστών κάθε εποχής...και σήμερα...
Αναφερόμαστε σε παιδεία και διαπολιτισμό όταν έχουμε υιοθετήσει τη παιδεία και τη ψυχαγωγία της Νέας Εποχής.
Γνωρίζουμε τραγούδια, χορούς, έθιμα της πατρίδας μας ή κάποια άλλα;
Και το κυριότερο που δυστυχώς συνήθως δεν προσέχουμε...την παραβίαση του Ηθικού Νόμου του Θεού. Όχι μόνο τον βασιλικό νόμο της αγάπης δεν τηρούμε αλλά ούτε και τις δέκα εντολές της Παλαιάς Διαθήκης...
Βιβλικός λόγος λέει "όποιος σπέρνει ανέμους θα θερίσει θύελλες" και στο Λευΐτικο (ΚΣΤ 3-29) ολοκάθαρα παρουσιάζονται οι επιπτώσεις στη ζωή μας από τη παραβίαση του Ηθικού Νόμου του Θεού. Ο Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς λέει ότι
"υπάρχει και πνευματικός και φυσικός κόσμος, αλλά έτσι ώστε ο πνευματικός κόσμος είναι ο κόσμος της πραγματικότητας ενώ ο φυσικός κόσμος είναι συμβολισμός αυτής της πραγματικότητας. Η σχέση ανάμεσα τους είναι όπως ανάμεσα στη γραφή και στο νόημά της. Ίδια σχέση υπάρχει ανάμεσα στους αποκαλούμενους φυσικούς νόμους ή νόμους των φυσικών επιστημών και στον Ηθικό Νόμο..."
(ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΕΛΙΜΙΡΟΒΙΤΣ Περί Νόμου του Θεού εκδόσεις Χρόες)
Πίσω από την πολυπόθητη αγάπη με το πρόσχημα της ανοχής, κρύβονται συμφέροντα διαμελισμού του Ελληνισμού, απαλοιφής του έθνους και της Ορθοδοξίας από τη ζωή μας... Λίγο τα σύμβολα, λίγο οι λέξεις, λίγο η ιστορία, λίγο η επιβεβλημένη ανομοιογένεια του πληθυσμού, λίγο ο κατακερματισμός της χώρας, όλα αυτά υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης, όταν οι γειτονικοί μας λαοί εκδηλώνουν επεκτατικές βλέψεις αγνοώντας τη "διαπολιτισμική" μας νοοτροπία...
Αν κάνω λάθος παρακαλώ διορθώστε με.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΛΑΘΟΣ.
ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΕΚΔΙΩΧΘΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΤΙ ΘΥΜΙΖΕΙ ΕΛΛΑΔΑ.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ.ΟΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΕΙ ΠΟΥ ΤΑ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΧΑΖΟ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΞΕΝΟ ΕΡΘΕΙ ΜΕ ΜΟΝΟ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΟΝ ΠΛΗΞΟΥΝ.

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΝΟΜΟΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ. ΛΕΕΙ Ο ΙΕΡΑΡΧΗΣ ΟΤΙ ΠΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΤΟ ΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ ΟΠΩΣ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ.ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΗΘΗΚΕ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΘΡΟΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

ΕΔΩ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΜΑ ΔΟΥΝ ΟΤΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΛΘΟΥΝ ΤΡΙΠΛΑΣΙΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΕΛΛΗΝΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΘΑ ΑΠΟΒΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 50 50 ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ.

ΣΥΝΤΟΜΑ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ.
ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΠΕΡΙ ΣΥΜΒΟΛΩΝ Κ.Λ.Π ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ ΧΩΡΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΝΑ ΚΟΠΙΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΘΟΥΝ ΜΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

ΘΑ ΒΑΛΛΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΘΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ.

ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ Ο ΞΕΝΟΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ..

ΝΑΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΛΛΑ.

Η ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 10% ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΥΤΟ.

ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΔΩ ΤΟΥ ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ Ο ΓΑΜΟΣ.

ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΗΔΗ ΣΤΟ 10% ΤΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥ ΤΙΗΝ ΔΙΝΟΥΜΕ.

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΝΤΟΠΙΩΝ - ΞΕΝΩΝ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣς ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΝΤΟΠΙΟΙ.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ.Μ

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ.

ΘΕΛΕΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΤΗΡΙ ΑΛΛΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ.

ΘΕΛΕΙ ΧΩΡΙΣΜΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΡΑΤΟΥΣ...
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΩ ΟΠΩΣ Ο Κ.ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟΥ ΒΑΛΛΩ (ΤΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ)ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΘΕΟΛΟΓΙΚΑ ΤΟ ΟΠΟΙΑ Ο Κ.ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΣ ΩΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΤΟΥ ΤΑ ΕΒΑΛΕ...

1]ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΙ ΧΩΡΙΣΜΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΤΑ 1700 ΧΡΟΝΙΑ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΥΠΗΡΞΕ ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ...

2]ΜΕ ΠΟΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΘΕΤΕΙ ΧΩΡΙΣΜΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΝΘΗΣΑΝ ΜΑΖΙ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ...

3]ΓΙΑΤΙ ΑΓΝΟΕΙ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΤΗΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΠΟΥ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΘΕΟΛΟΓΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΗΤΑΝ 100% ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ...

4]ΕΧΕΙ ΥΠΟΨΙΝ ΤΟΥ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΟΤΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΧΩΡΙΣΜΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 1700 ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ ΔΙΩΓΜΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΠΡΟ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ...ΠΕΡΙΟΔΟ.

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΗΔΗ ΔΕΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ (ΕΚΚΛ-ΚΡΑΤΟΥΣ ΗΔΗ 1700 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΖΙ).

ΓΕΩΡΓΙΟΣ.Μ

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Το σύστημα συναλληλίας είναι το επιδωκόμενο από Ορθοδόξου σκοπιάς.

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΕΙΝΑΙ Κ.ΤΕΛΕΒΑΝΤΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΟΚΙΜΑΣΘΕΙ ΚΑΙ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΛΥ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΚΑΤΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ.

ΕΧΕΙ Ο ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΕΤΟΙΑ EPIXEIRHMATA Η ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΜΟΝΟΝ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ;

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΝΑ ΧΡΕΩΘΕΙ Ο ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΠΤΩΣΗ ΣΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΝ ΕΦΑΡΜΟΣΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ Η ΤΣΑΜΠΑ ΜΙΛΑΕΙ;

ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ Ο ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΕΧΕΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΕΙ;

ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΠΛΩΣ ΕΙΠΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙ Η ΙΔΕΑ ΤΟΥ;

ΤΑ ΕΧΕΙ ΛΥΜΜΕΝΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΤΟΥ (ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟ ΛΕΩ) ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΠΕ ΑΣ ΑΠΟΦΑΝΘΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΡΑΤΟΥΣ;

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΩΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ...

ΓΕΩΡΓΙΟΣ.Μ

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ Κ.ΤΕΛΕΒΑΝΤΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ''ΤΗΣ ΣΥΝΑΛΛΗΛΙΑΣ'' ΠΟΥ ΕΙΠΑΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ.

1.ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΥΠΑΛΛΗΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΠΩΣ

Α]ΙΕΡΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΝ ΥΠΟ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΟΠΟΥ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Β]ΠΟΛΙΤΕΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΠΟΥ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΕ 3 ΜΟΡΦΕΣ
Α1] ΚΑΙΣΑΡΟΠΑΠΙΣΜΟΣ ΟΠΟΥ Ο ΠΑΠΑΣ ΩΣ ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΣ ΑΡΧΩΝ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΓΑΘΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΑ
Α2] ΚΡΑΤΙΚΙΣΜΟΣ ΟΠΟΥ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΕΝΩ ΤΑ ΜΕΛΗ ΑΥΤΗΣ ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ
Α3]ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΚΑΘΟΛΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΟΠΟΥ ΔΙΑ ΤΟΥ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΥΠΗΧΘΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

2.ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΙΑΣ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΟΤΙ Η ΜΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΑΙ ΤΙΘΕΤΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ

Α1]ΟΜΟΤΑΞΙΑ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

Α2]ΤΕΛΕΙΟΥ ΧΩΡΙΣΜΟΥ ΟΠΟΥ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΕΩΡΕΙ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΩΣ ΚΑΘΑΡΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΑΝ ΕΝΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΛΠ

Α2] ΣΥΝΑΛΛΗΛΙΑ ΟΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΙΣΧΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΕΝΩ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ ΣΥΜΦΩΝΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Α3]ΝΟΜΟΚΡΑΤΟΥΣΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΟΠΟΥ ΝΑΙ ΜΕΝ ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΑΦΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΡΥΘΜΙΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ ΔΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ. ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΝΟΜΟΚΡΑΤΟΥΣΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΕΚΔΗΛΟΥΤΑΙ Α] Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΜΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΩΣ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΣ ΟΠΟΥ ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΟΠΩΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΑΛΛΑ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΧΕΙ ΕΙΔΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΗΣΗ

Β]ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Γ] ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΥΛΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΒΟΛΗ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗΝ.

ΔΕΝ ΒΡΗΚΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ Ο ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΝΑ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ;
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΘΗΚΕ ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΙΣΜΟ;

ΓΕΩΡΓΙΟΣ.Μ

Ανώνυμος είπε...

ΌΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ. ΧΩΡΙΣΜΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΜΕΣΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΟΥΤΕ ΑΜΕΣΑ ΟΥΤΕ ΕΜΜΕΣΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ.
ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ...

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΧΩΡΙΣΜΟ ΜΙΛΑΝΕ ΟΙ ΕΞΥΠΝΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΑ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΑΘΕΙΣ (ΤΥΠΟΥ Nikos)ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΟΥΝ ΕΞΥΠΝΟΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΗ ΞΕΡΩΝΤΑΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ.

Ο ΧΩΡΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΛΕΣ ΑΝΩΝΥΜΕ ΣΕ ΕΝΤΑΣΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΜΑΘΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΠΙΠΙΛΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠ'ΕΞΩ.

ΦΥΣΙΚΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΒΑΘΜΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΡΑΤΟΥΣ.

ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΝΩΝΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΣΟΥ ΖΩΗ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΣΑΙ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ.
ΟΥΤΕ ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΙΣΑΙ ΟΥΤΕ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΠΡΙΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΑΛΛΗΛΙΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ.Μ

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΩΡΓΙΕ Μ. ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΞΕΡΟΛΑ. ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΕΨΟΥ ΛΙΓΟΥΛΑΚΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΥ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΧΩΡΙΣΘΟΥΝ ΤΟΣΗ ΩΡΑ ΑΛΛΑ ΠΑΠΑΓΑΛΙΖΕΙΣ ΤΟ ΞΕΡΟ ''ΝΑ ΧΩΡΙΣΘΟΥΝ''.

ΣΟΒΑΡΕΨΟΥ ΕΣΥ ΚΑΙ ΑΣΕ ΜΑΣ ΕΜΑΣ.ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΑΔΑΩΝ ΘΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ.Μ

Ανώνυμος είπε...

ΑΔΗΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΞΕΡΟΛΑ ΓΙΩΡΓΕ Μ.
MHΠΩΣ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ;

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΔΕΣ ΚΑΜΜΙΑ ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑ ΕΣΥ;
ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΤΑΧΘΟΥΝ ΟΙ ΤΑΓΟΙ ΤΗΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΛΛΗΛΙΑΣ.

ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ [Α]ΙΕΡΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΝ ΥΠΟ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΟΠΟΥ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ] ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥ.

ΑΔΑΗ ΣΕ ΕΙΠΑ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ''ΝΑ ΧΩΡΙΣΘΟΥΝ'' ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΟ ΓΙΑΤΙ Η ΕΣΤΩ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΕΙΣ ΚΑΠΟΥ.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΒΛ.ΦΕΙΔΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΤΟΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΕΚΕΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΧΕΣΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ-ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ.ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΚΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑΜΗΝ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΒΑΡΥΣΤΟΜΑΧΙΑΣΕΙΣ.

ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΕΡΑ ΠΑΤΕΡΑ.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com