22 Ιουν 2009

Καταδίκασε την μπούρκα ο Sarkozy


Κάθετος απέναντι στην ενδυμασία με μπούρκα των μουσουλμάνων γυναικών στη Γαλλία είναι ο πρόεδρος της χώρας, Nicolas Sarkozy, ο οποίος υποστήριξε ότι το ρούχο που καλύπτει τις γυναίκες από το κεφάλι μέχρι τα πόδια τις καθιστά υποτελείς και μειώνει την αξιοπρέπειά τους.
Ο Sarkozy είπε χαρακτηριστικά στο πλαίσιο της ομιλίας του στο γαλλικό Κοινοβούλιο: «Δεν μπορούμε να δεχτούμε μέσα στην ίδια μας τη χώρα, γυναίκες που να είναι σαν φυλακισμένες πίσω από ένα δίχτυ, αποκομμένες από την κοινωνική ζωή και στερούμενες της προσωπικής τους ταυτότητας. Αυτό δεν είναι η ιδέα που ο λαός της Γαλλίας έχει για τη γυναικεία αξιοπρέπεια».
Ο Γάλλος πρόεδρος έδειξε τη στήριξή του στην σύσταση μιας κυβερνητικής επιτροπής που θα ασχοληθεί με το αν θα πρέπει να απαγορευθεί η μπούρκα σε δημόσιους χώρους και πρόσθεσε ότι η μπούρκα «δεν είναι ένδειξη θρησκείας, αλλά δουλικότητας».
Διευκρίνισε ωστόσο ότι η Γαλλία δεν πρέπει να δώσει τη «λάθος μάχη», γιατί η μουσουλμανική θρησκεία πρέπει να είναι σεβαστή όσο και όλες οι άλλες θρησκείες του κόσμου.
Πηγή: «Ζούγκλα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com