21 Ιουν 2009

Η Μπακογιάννη σε Τουρκικό κανάλι για το Πατριαρχείο


Συνέντευξη στην Τουρκική Κρατική Τηλεόραση (TRT) παραχώρησε η Ελληνίδα Υπουργός Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη, όπου εκεί αναφέρθηκε σε θέματα που απασχολούν το ΟικουμενικόΠατριαρχείο.
Η κα Μπακογιάννη αναφερόμενη στα θέματα αυτά που απασχολούν το Πατριαρχείο τόνισε «Το θέμα του Πατριαρχείου είναι τελείως διαφορετικό. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης είναι αρχηγός 300 εκ. Ορθοδόξων Χριστιανών σε ολόκληρο τον κόσμο. Υπάρχουν Ορθόδοξοι Χριστιανοί στην Αμερική, στην Ασία, στην Αφρική, σε ολόκληρη την Ευρώπη. Δεν είναι διμερές θέμα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Είναι θέμα θρησκευτικής ελευθερία».
Αναφερόμενη στο θέμα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης σημείωσε ότι «Η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιβίωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου».
Ακόμη η Υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως «Ένα Πατριαρχείο, το οποίο μπορούσε, εάν είχε λύσει τα προβλήματά του, να είναι ο καλύτερος πρεσβευτής της Τουρκίας, μιας μεγάλης μουσουλμανικής χώρας, που έχει -και πιστεύω ότι είναι προς τιμή όλων- έναν αρχηγό Χριστιανών μέσα στη χώρα της, είναι διαβατήριο εξαιρετικό».
«Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, είναι εξαιρετικός πρεσβευτής για την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας», συνέχισε ή κα Μπακογιάννη.
Τέλος, η Υπουργός Εξωτερικών κα Μπακογιάννη απαντώντας στο θέμα των Μουφτήδων τόνισε «Να πάω τώρα στο θέμα, που θέσατε για το Μουφτή. Οι Μουφτήδες σε ολόκληρο τον κόσμο, και εδώ, και στην Τουρκία, δεν εκλέγονται. Διορίζονται. Και διορίζονται παντού. Στην Ελλάδα έχουμε ένα λόγο παραπάνω να τους διορίζουμε. Τους διορίζουμε, διότι ασκούν καθήκοντα δικαστού, είναι δηλαδή και δικαστές.
«Δικαστής εκλεγμένος δεν υπάρχει. Υπάρχει δικαστής διορισμένος.
Ο δικαστής, δηλαδή, που εφαρμόζει το νόμο. Αυτός είναι ο λόγος, για τον οποίο οι Μουφτήδες είναι διορισμένοι, όπως και στην Τουρκία και στην Ελλάδα
» είπε κλείνοντας η κα Μπακογιάννη.
Πηγή: «Ρομφέα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com