13 Απρ 2009

Κυκλώματα εκμετάλλευσης μέσω της επαιτείας.


Πάσχα πλησιάζει και τα κεντρικά σημεία των πόλεων γέμισαν από επαίτες και κυρίως από μικρά παιδιά που τα εκμεταλλεύονται οι μητέρες τους!
Όπως αναφέρει η «Καθημερινή»(12/04/09) «Κύκλωμα το οποίο εκμεταλλευόταν φτωχούς ανάπηρους μετανάστες, εξωθώντας τους σε επαιτεία, εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα χθες το πρωί, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη συνελήφθησαν δύο Βούλγαροι υπήκοοι, ένας 54χρονος άνδρας και μία 48χρονη γυναίκα, τη στιγμή που με το αυτοκίνητο τους μετέφεραν τρεις συμπατριώτες τους με αναπηρία τους οποίους θα άφηναν σε φανάρια στην περιοχή της Καλαμαριάς για επαιτεία.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δύο διακινητές είχαν φέρει στην Ελλάδα τους συμπατριώτες στις 3 Απριλίου, πείθοντας τους ότι θα είχαν τη δυνατότητα για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Από τότε τους προσέφεραν στέγη και τροφή σε σπίτι στην Τούμπα και τους εξωθούσαν σε επαιτεία. Οι δύο διακινητές θα παραπεμφθούν στον εισαγγελέα ενώ στα τρία θύματα παρέχεται ψυχολογική και κοινωνική βοήθεια».
Κάποιος θα πρέπει να ενδιαφερθεί για τα παιδιά και τα άτομα με ειδικές ανάγκες που πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης. Δυστυχώς όμως δεν είναι εύκολο να προσδιοριστεί το ποσοστό των πραγματικά αναξιοπαθούντων, των, κατ’ επάγγελμα, ζητιάνων, όσων είναι υποκείμενα εκμετάλλευσης από κυκλώματα, συχνά διεθνή, όσων έχουν τη δική τους «πιάτσα» με ωράριο και καλό εισόδημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com