27 Φεβ 2019

Μαυροβούνιο - Η Τουρκία αναστηλώνει οθωμανικά …ίχνη

Φεβρουάριος 26, 2019
Προκειμένου να μην χαθούν στην σκόνη του χρόνου, ο τουρκικός οργανισμός ΤΙΚΑ, αποφάσισε να αναστηλώσει στην περιοχή του Μαυροβουνίου, οθωμανικά ίχνη ή μνημεία οθωμανικού πολιτισμού, που δεν είναι τίποτε άλλο από χαμάμ, τζαμιά και γεφύρια.

Στο πλαίσιο αυτό ο συντονιστής του TIKA, Ενβέρ  Ρεζουλογκουλάρι, με τους συνεργάτες του, πραγματοποίησαν  επίσημη επίσκεψη στο δήμο Ούλτσινι του Μαυροβουνίου.
Οι φιλοξενούμενοι χαιρετήθηκαν από τον επικεφαλής του Δήμου Ούλτσινι, Λόρο Νρέκιτς, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου  Ιλίρ Τσαπούνι και τους αντιπροέδρους.
Ο συντονιστής του ΤΙΚΑ ευχαρίστησε τις δημοτικές αρχές για την υποδοχή και ενημέρωσε τους οικοδεσπότες ότι πρόθεση της Τουρκίας είναι να αναστηλώσει  το παλιό χαμάμ και το τζαμί Ναμέζγιαχ (Namezgjah) τα οποία σχεδιάζει να τα παραδώσει μέσα σε μια διετία.
Ο οργανισμός ΤΙΚΑ ανέφερε ότι θα υποστηρίξει και άλλα έργα που ανήκουν στο Δήμο Ούλτσινι και αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία του δήμου με την τουρκική πρεσβεία και τις καλές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.
Ευχαριστίες προς τον ΤΙΚΑ εξέφρασε  ο Ιμάμης της Ισλαμικής Κοινότητας Ούλτσινι Αλί Εφέντι Μπαρδί.
Οι Τούρκοι ενημέρωσαν το δήμο ότι επιθυμούν να ανακατασκευάσουν  το παλιό σπίτι του Πασά και άλλα (οθωμανικά) κτίσματα που υπάρχουν στην περιοχή.
UL Info  -The Hellenic Information Team echedoros
Δείτε και:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com