6 Μαρ 2010

Βρήκαν την ευκαιρία. Αποφάσισαν για Τέμενος, μουσουλμανικό κοιμητήριο και για καύση νεκρών

Για την κατασκευή του πρώτου μουσουλμανικού νεκροταφείου στη θέση Χωράφα στο Σχιστό συμφώνησαν χθες ο υπουργός Εθνικής Aμυνας Ευ. Βενιζέλος και ο δήμαρχος Αθηναίων Ν. Κακλαμάνης, ενώ σε συμφωνία φαίνεται να οδεύουν οι δύο πλευρές και για τη δημιουργία πάρκου πρασίνου, έκτασης 500 στρεμμάτων, στου Γουδή.
Την ίδια στιγμή, ο δήμαρχος Αθηναίων πρότεινε την κατασκευή μουσουλμανικού τεμένους στη θέση «Ναυτικό Οχυρό» που βρίσκεται εντός του Ελαιώνα, κάτι που, όπως αναφέρουν πηγές του Πολεμικού Ναυτικού, προσκρούει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας αλλά και στο μεγάλο κόστος.
Τις προτάσεις του δήμου για τα τρία ζητήματα, τα οποία άπτονται και της αρμοδιότητας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, κατέθεσε χθες ο δήμαρχος Αθηναίων, κατά τη συνάντηση εργασίας που είχε με κ. Βενιζέλο, παρουσία στρατιωτικών – υπηρεσιακών παραγόντων.
Σύμφωνα με τον κ. Κακλαμάνη, ο υπουργός «απεδέχθη τις προτάσεις του Δήμου Αθηναίων και έδωσε οδηγίες στους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου του, στον βαθμό που τον αφορά, να δρομολογηθούν λύσεις και για τα τρία θέματα»
Για την κατασκευή μουσουλμανικού νεκροταφείου ο Ν. Κακλαμάνης ζήτησε να παραχωρήσει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας στον Δήμο Αθηναίων έκταση περίπου 100 στρεμμάτων στο Σχιστό.

Η καύση νεκρών.

Η συγκεκριμένη έκταση ανήκε στο Ναυτικό και έχει παραχωρηθεί στον Στρατό. Ο δήμος ζήτησε τη μεταφορά της έκτασης ώστε να δημιουργηθεί εκεί το πρώτο μουσουλμανικό νεκροταφείο. Παράλληλα, εξετάζει σε διακριτό χώρο να δημιουργηθούν οι εγκαταστάσεις για την καύση νεκρών. Ως εναλλακτική πρόταση, ο δήμος εξετάζει και το Γ’ Νεκροταφείο.
Σε ό,τι αφορά την περιοχή του Βοτανικού όπου προτείνεται από τον δήμο να χτιστεί το τζαμί, η περιοχή, με απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, είναι χαρακτηρισμένη ως ναυτικό οχυρό και, για να παραχωρηθεί, θα πρέπει να υπάρξει κοινή απόφαση των υπουργών Εθνικής Αμυνας και Οικονομικών, με την οποία θα αλλάζει η χρήση της περιοχής.
Στον χώρο όπου ενδιαφέρεται ο δήμος να χτιστεί το μουσουλμανικό τέμενος, έκτασης 2-3 στρεμμάτων, λειτουργεί ο Κεντρικός Σταθμός Αυτοκινήτων Ναυτικού (ΚΣΑΝ), σε κτίριο της τελευταίας 20ετίας. Σε περίπτωση παραχώρησης του χώρου, το Ναυτικό και το υπουργείο Εθνικής Αμυνας έχουν ζητήσει την καταβολή των εξόδων μετεγκατάστασης, κάτι που καθιστά σχεδόν την παραχώρηση απαγορευτική.
Αναφορικά με το πάρκο Γουδή, ο δήμος ζήτησε από το υπουργείο να του παραχωρήσουν 500 στρέμματα -από τα συνολικά 4.500 που καταλαμβάνει η συγκεκριμένη έκταση-, προκειμένου σε συνεργασία με τον Δήμο Ζωγράφου να δημιουργήσει ενιαίο χώρο πρασίνου. Στην έκταση αυτή βρίσκονται σήμερα το άλσος Χωροφυλακής, το γήπεδο του Μπάντμιντον, οι αθλητικές εγκαταστάσεις Ζωγράφου και το κολυμβητήριο του Δήμου Αθηναίων.
Σύμφωνα με τον Δήμο Αθηναίων, στον χώρο αυτό θα δημιουργηθεί ζώνη πρασίνου με ποδηλατοδρόμους, ενώ θα αναδειχθεί το σημείο όπου εκτελέστηκε ο Νίκος Μπελογιάννης.
"ΕΘΝΟΣ"- 5/03/2010
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ
-
Έχει σχέση με την απόφαση για το τζαμί στην Αθήνα; Συνεργασία Ελλάδας και Αμπού Ντάμπι για το ελληνικό μετοχικό κεφάλαιο
-Αποφάσισαν για τζαμί στην Αθήνα σε εκτάσεις του Πολεμικού Ναυτικού
-«Πράσινο» για το μουσουλμανικό τέμενος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com