23 Δεκ 2019

Τι γίνεται στο Μαυροβούνιο

Έντονους κλυδωνισμούς στο εσωτερικό του Μαυροβουνίου έχει προκαλέσει το προωθούμενο νομοσχέδιο αναφορικά με τις θρησκευτικές ελευθερίες. Οι εξελίξεις αυτές, εκτός από τις αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει στο Πατριαρχείο της Σερβίας, πυροδοτούν την έντονη διαφωνία και της Ρωσίας.

Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας του Πατριαρχείου της Σερβίας έχει διαμηνύσει ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν πρόκειται να κάνει πίσω.
Χιλιάδες άνθρωποι το περασμένο Σάββατο αψήφησαν τη βροχή για να συμμετάσχουν σε μια εκδήλωση διαμαρτυρίας στο στο Νίκσιτς , κατηγορώντας την κυβέρνηση του Μαυροβουνίου ότι προσπάθησε να «κλέψει» την περιουσία της Εκκλησίας μέσω ενός νέου
Το Πατριαρχείο της Μόσχας δια στόματος του επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων, Μητρ. Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνα   εξέφρασε την αντίθεσή του προς το προωθούμενο νομοσχέδιο τονίζοντας ότι αποτελεί απειλή για την Ορθοδοξία στην χώρα. Ανάλογη θέση έχει εκφράσει δημοσίως και το υπουργείο Εξωτερικών της Μόσχας, ζητώντας από τον πρόεδρο του Μαυροβουνίου να αποσύρει το σχετικό νομοσχέδιο.
Αλλά και ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάντρ Βούτσιτς επέκρινε τον νόμο: «Δεν είναι εύκολο να μιλήσω για πράγματα που συμβαίνουν σε άλλη χώρα, αλλά επειδή είναι προς το συμφέρον του λαού μας, δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος επειδή αφορά τα ζωτικά συμφέροντα του λαού μας και της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας».
Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή του 2011, περίπου το 71% του πληθυσμού του Μαυροβουνίου είναι μέλη της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Οι Σέρβοι αποτελούν περίπου το 29% του πληθυσμού. Οι μουσουλμάνοι και οι καθολικοί είναι οι επόμενες μεγαλύτερες θρησκευτικές κοινότητες.
Порука Световасилијевског црквено-народног сабора у Никшићу
Δείτε και:
(Δείτε σχετικά με το θέμα  ΕΔΩΕΔΩΕΔΩ - ΕΔΩ -ΕΔΩ -ΕΔΩ- ΕΔΩ-ΕΔΩ -ΕΔΩ -ΕΔΩ-ΕΔΩ και ΕΔΩ)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com