6 Νοε 2019

Μητρόπολη Μαυροβουνίου - πρώτη βάφτιση ενός τρανς ατόμου

Μητρόπολη Μαυροβουνίου - πρώτη βάφτιση ενός τρανς ατόμου
- πρώτα έκανε αλλαγή φύλου και μετά βαφτίστηκε -
- η βάφτιση με την άδεια και ευλογία του Μητροπολίτου Αμφιλοχίου -

Στη Μητρόπολη Μαυροβουνίου, στο καθεδρικό ναό της πρωτεύουσας Podgorica (του οποίου τα εγκαίνια έγιναν το 2013), τελέστηκε η πρώτη βάφτίση ενός τρανς ατόμου (τα λεγόμενα διαφυλικά ή διεμφυλικά ή transgender άτομα), με την ευλογία του οικείου μητροπολίτου.
Πρόκειται για άτομο το οποίο στη βάφτιση πήρε το όνομα Vuk (ανδρικό), ενώ στην ουσία είναι γυναίκα και σε όλα τα κρατικά έγγραφα φέρει το κανονικό της όνομα Milena. Το κράτος δεν το αναγνώρισε, η Εκκλησία (για μία ακόμη φορά) πρωτοπορεί. Στη Βεβαίωση βάπτισης αναφέρεται το ανδρικό όνομα Vuk.
Το κορίτσι είναι 19 χρονών και από το παιδί λέει επιθυμούσε να γίνει αγόρι, διότι γεννήθηκε σε λάθος σώμα. Το οποίο τώρα τελικά συμμόρφωσε σε πραγματική του ταυτότητα. Έχει εγκαταλείψει το πατρικό της σπίτι και τώρα ζει σε ένα κέντρο στη Podgorica το οποίο ανήκει και διευθύνεται από τη ΛΟΑΤ κοινότητα, μαζί με άλλα όμοφρωνα και ομότροπα άτομα.
Αποτέλεσμα εικόνας για U hramu kršten trans muškarac
Η βάφτιση έκανε ντυμένη σε παραδοσιακή τοπική ενδυμασία. Στις φωτογραφίες φαίνεται και με τον ανάδοχο μπροστά από το ναό της Αναστάσεως στην Podgorica.
Αποτέλεσμα εικόνας για U hramu kršten trans muškarac
Στον μητροπολίτη Αμφιλόχιο αναφέρεται με τα καλύτερα λόγια εκφράζοντας μεγάλη ευγνωμοσύνη για την άδεια και την ευλογία του για την τέλεση βαφτίσεως. «Είναι καλός άνθρωπος γεμάτος κατανόηση» προσθέτει.
Η ΛΟΑΤ κοινότητα πανηγυρίζει αναδεικνύοντας και τονίζοντας την χριστιανική αγάπη, και ευγνωμονεί την Μητρόπολη Μαυροβουνίου διότι δέχεται στην αγκαλιά της όλα τα παιδιά της.
Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου Αμφιλόχιος για άλλη μία φορά πρωτοπορεί με πράξεις ασύμβατες, ξένες και αντίθετες με την Παράδοση και την διδασκαλία της Εκκλησίας, πράγμα εις το οποίο μας έχει πλέον συνηθίσει, επιβεβαιώνοντας μάλλον έτσι και τον λόγο του αγίου Παϊσίου («αυτός είναι φίδι κολοβό»).
Αποτέλεσμα εικόνας για Μητρόπολη Μαυροβουνίου - πρώτη βάφτιση ενός τρανς ατόμου
Και ο μεγαλοπρεπής ναός της Αναστάσεως του Χριστού μάλλον βεβηλώνεται με αυτή την ανίερη πράξη -στην ουσία ο ίδιος ο Χριστός είναι που βλασφημείται και βεβηλώνεται- από εκείνους που υποτίθεται είναι οι μαθητές του. Μία πράξη η οποία απολύτως συμβαδίζει, επιβεβαιώνει, επιδοκιμάζει και εγκρίνει το διεστραμμένο πνεύμα Νεάς Εποχής, το οποίο με τις πρακτικές όπως η αλλαγή φύλου επαναστατεί κατά του Δημιουργού, Ποιητού και Προνοητού του παντός Χριστού.
Και εάν η ομοφυλοφιλία είναι τόσο μισητή εις τον Θεόν, ώστε πριν από την ενανθρώπιση του Χριστού ο Θεός έστειλε άγγελό του να εξολοθρεύσει όλους τους ομοφυλοφίλους της γής (βλ. μαρτυρία και του αγίου Νικοδήμου), πόσο μάλλον η αλλαγή φύλου η οποία συνεπάγεται μύρια όσα κακά, τα οποία δεν είναι του παρόντος να αναπτυχθούν.
Εν πάσει περιπτώσσει το γνωστό «γένος» των Ιουστινιτών μας έχει δείξει πλέον το πραγματικό του κατά πάντα αποτρόπαιο πρόσωπο.
Όλα τα τοπικά μίντια μεταδίδουν την συγκεκριμένη είδηση. Ιδού μερικά:
https://www.kolektiv.me/145889/u-hramu-krstena-prva-trans-osoba-uz-blagoslov-amfilohija-u-crnogorskoj-nosnji-vuk-ispisao-istoriju
https://www.danas.rs/svet/uz-blagoslov-amfilohija-krstena-trans-osoba/
https://www.b92.net/zivot/tabu.php?yyyy=2019&mm=11&dd=04&nav_id=1612785
http://www.novosti.rs/вести/планета.480.html:828312-Prvi-put-u-Crnoj-Gori-Podgoricanin-promenio-pol-pa-se-krstio-uz-Amfilohijev-blagoslov
https://www.dan.co.me/?nivo=3&rubrika=Drustvo&clanak=719711&datum=2019-11-04&fbclid=IwAR1DUpTSVNqIelbA8GSwra1252erTifewOWRw3CUBXL97MhndZjWshgAdKw
https://www.facebook.com/LGBTForumProgres/posts/3165346966873350 (εδώ πανηγυρίζει η ΛΟΑΤ κοινώτητα στην επίσημη της ιστοσελίδα στο fasebook)
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2019&mm=11&dd=05&nav_category=167&nav_id=1612827
https://www.slobodnaevropa.org/a/crna-gora-krstena-prava-trans-osoba/30254261.html
https://www.24online.info/crna-gora-ispisala-istoriju-kada-su-prava-lgbt-osoba-u-pitanju-vuk-je-promenio-pol-pa-se-u-narodnoj-nosnji-krstio-uz-amfilohijev-blagoslov/
https://www.blic.rs/slobodno-vreme/vesti/u-hramu-u-podgorici-krstena-prva-trans-osoba-vuk-u-crnogorskoj-nosnji-ispisao/mtzf987
http://rs.n1info.com/Region/a541019/U-Podgorici-uz-blagoslov-mitropolita-Amfilohija-krstena-transrodna-osoba.html
https://noizz.rs/noizz-news/krstenje-trans-osoba-crna-gora/vdhy11l
https://srbin.info/pocetna/aktuelno/u-podgorici-uz-blagoslov-mitropolita-amfilohija-krstena-transrodna-osoba/
https://www.kurir.rs/region/crna-gora/3352551/u-crnoj-gori-krstena-prva-trans-osoba-vuk-je-promenio-pol-pa-se-u-narodnoj-nosnji-krstio-uz-amfilohijev-blagoslov-foto
https://www.alo.rs/vesti/drustvo/u-licnoj-karti-upisano-milena-u-crkvi-krsten-kao-vuk/263327/vest
Και στα αγγλικά:
https://www.telegraf.rs/english/3118916-trans-person-baptized-in-podgorica-church-vuk-receives-metropolitans-blessing
https://newsbeezer.com/serbiaeng/amfilohije-be-blessed-transsexual-baptized/
https://hotinfonow.com/serbiaeng/amfilohije-blessed-transsexual-to-be-baptized/

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έχει γεμίσει η Εκκλησία του Ιησού Χριστού, με ψευτο-ποιμένες.
Γιατί γίνονται Επίσκοποι της Εκκλησίας, όταν ΔΕΝ είναι ΕΤΟΙΜΟΙ ακόμα και να ΠΕΘΑΝΟΥΝ - εάν χρειαστεί - για τον Ιησού Χριστό;

Ανώνυμος είπε...

Βρε, αδέσποτε δεσπότη, είσαι καλά; Εσύ, που, αν δεν κάνω λάθος, είσαι πνευματικοπαίδι του Αγίου Ιουστίνου, ενεργείς δαιμονικά τερατουργήματα; Σε πήρε ο διάολος και σε κάνει κλωτσοσκούφι; Ξυπνήστε λαέ του Θεού, γιατί πριν χαθούμε, θα μας τρελάνουν οι ψευδοποιμένες!

Διονύσιος είπε...

Αυτοί οι ιεράρχες είναι λυκοποιμενες και αντίχριστοι.

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον ψευδής είδηση... για σφιγμομέτρηση αντιδράσεων... μήπως δεν ήξεραν καν περί τίνος πρόκειται;

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com