11 Δεκ 2011

Μητροπολίτης Πάφου: "Προσπαθούν μέσα από τα βιβλία τους να μας αποκόψουν από τον Ελληνισμό"


Μητροπολίτης Πάφου: "Προσπαθούν μέσα από τα βιβλία τους να μας αποκόψουν από τον Ελληνισμό"
Ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, με παρέμβαση του στην ηλεκτρονική  εφημερίδα www.paideia-news.com ασκεί δριμεία κριτική κατά της Κυβέρνησης και προπάντων του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού ότι μέσα από νέα βιβλία που εκδίδουν στην Κύπρο, επιχειρούν να μας αποκόψουν από τον Ελληνισμό. «Επιδιώκουν μέσα από τα νέα βιβλία να εμπεδώσουν την ιδεολογία της κυπροποίησης» τονίζει.
Αναφερόμενος σε παραδείγματα μιλά για το βιβλίο των Θρησκευτικών της Α ΄ Γυμνασίου. Το χαρακτηρίζει ως σπουδή στον πολιτισμό παρά ως θρησκευτικό. «Στο βιβλίο αυτό δεν αναφέρεται πουθενά ότι είμαστε Έλληνες, ενώ μας χαρακτηρίζουν ντόπιους. Στο βιβλίο δεν περιλαμβάνεται πουθενά, τίποτε, για το ελληνικό Έθνος»
Για το άλλο βιβλίο της βυζαντινής Κύπρου ο πανιερώτατος σημειώνει:
Χαρακτηρίζουν τον Άγιο Νεόφυτο ως κατ’ επίφαση ενάρετο. Μάλιστα στο τέλος του βιβλίου βάζουν μια φωτογραφία με ένα κομμένο κεφάλι σε ένα κοντάρι και κάτω τον κατάλογο των αυτοκρατόρων που είχαν φρικτό θάνατο επιδιώκοντας να μας κάνουν να αποστρέψουμε το πρόσωπό μας από το Βυζάντιο και να ντρεπόμαστε για αυτή την περίοδο. Δεν βρήκαν πουθενά, ούτε μια λέξη, για να πουν κάτι το καλό για το Βυζάντιο».
Ο Μητροπολίτης Πάφου σημειώνει ότι: «Την ίδια τακτική για αποκοπή από τον Ελληνισμό εφάρμοσαν και οι Άγγλοι αποικιοκράτες, αλλά δεν τα κατάφεραν».
Προχωρώντας ακόμη ένα βήμα υποστηρίζει ότι υπάρχουν και άλλα βιβλία που θα εκδοθούν με αυτή τη φιλοσοφία και υπογραμμίζει ότι οι συνέπειες θα είναι μακροπρόθεσμες. Καταλήγοντας σημειώνει ότι στην προσπάθεια τους να καλλιεργήσουν την κυπριακή γλώσσα, καθιέρωσαν και τα τσιαττιστά στα δημοτικά σχολεία.
Σημειώνεται ότι ο πανιερώτατος δεν καταλογίζει καμιά ευθύνη στον υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Γιώργο Δημοσθένους, τον οποίο πιστώνει και για την απόφασή του να αποσύρει από τα σχολεία το βιβλίο των Θρησκευτικών της Α Γυμνασίου. Καταλήγοντας, μας αποκαλύπτει ότι πρόθεση της Συνοδικής Επιτροπής Παιδείας, της οποίας προεδρεύει είναι να ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας για να του εκφράσει τις ανησυχίες του.

Δείτε σχετικά και:

-Νέο προβληματικό σχολικό βιβλίο ιστορίας στην Κύπρο

-Κύπρος -Επαναφέρεται το περσινό βιβλίο Θρησκευτικών για την Α' Γυμνασίου

-Κύπρος - Γκάφα ολκής «Λάθος βιβλίο» στα Θρησκευτικά.

-Υπουργός Παιδείας Κύπρου: Γι’ αυτό το λόγο απέσυρα το "βιβλίο" των Θρησκευτικών Α΄ Γυμνασίου

-Κύπρος-Με εντολή του υπουργού Παιδείας, αποσύρεται το βιβλίο των Θρησκευτικών της Α΄ Γυμνασίου.

-Κύπρος- Έτοιμοι για διάλογο για το βιβλίο Θρησκευτικών της Α΄ Γυμνασίου

-Πρόεδρος του Συνδέσμου Θεολόγων Κύπρου: Δεν έπρεπε να δοθεί στα παιδιά της Α΄ Γυμνασίου το βιβλίο των Θρησκευτικών

-Κύπρος-Το βιβλίο των Θρησκευτικών Α΄ Γυμνασίου προκαλεί τις αντιδράσεις του Αρχιεπισκόπου και της ΟΕΛΜΕΚ

-Η Οργάνωση Ελλήνων Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Κύπρου (Ο.Ε.Λ.Μ.Ε.Κ) ζητά να αλλάξει το απαράδεκτο βιβλίο Θρησκευτικών Α΄ Γυμνασίου

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Την ιδεολογία της κυπροποίησης και την προσπάθεια δημιουργίας αμιγώς νεοκυπριακής συνείδησης είχε καλλιεργήσει και ο αείμνηστος Μακάριος ο Γ'.Απ τα του οίκου μας ξεκινάμε πρώτα πανιερώτατε!
ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΝΑΝΗΣ

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com