6 Δεκ 2011

Κύπρος-Με εντολή του υπουργού Παιδείας, αποσύρεται το βιβλίο των Θρησκευτικών της Α΄ Γυμνασίου.


Μ. Μηλιώτης: Δεν έπρεπε να δοθεί στα παιδιά της Α΄ Γυμνασίου το βιβλίο των Θρησκευτικών

Ο Δημοσθένους απέσυρε το βιβλίο των θρησκευτικών Α΄ Γυμνασίου

Με εντολή του υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Γιώργου Δημοσθένους αποσύρεται το βιβλίο των Θρησκευτικών της Α Γυμνασίου. Το πρόβλημα που προέκυψε με το βιβλίο, αποκάλυψε η ηλεκτρονική μας εφημερίδα www.paideia-news.com πριν από δέκα μέρες. 
Υπενθυμίζουμε ότι για το περιεχόμενο του βιβλίου είχαν αντιδράσει εκτός από τους θεολόγους, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος καθώς και ο Μητροπολίτης Πάφου ο οποίοι προγραμμάτιζαν να ζητήσουν συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας.

Το θέμα τέθηκε σήμερα στη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο υπουργός Παιδείας με την Επιτροπή για το Παγκύπριο Γυμνάσιο. Επειδή στην Επιτροπή συμμετείχε και ο Μητροπολίτης Πάφου ο κ. Δημοσθένους ήταν προετοιμασμένος. Μόλις του τέθηκε το θέμα από τον Πάφου, αντέδρασε θετικά λέγοντας ότι το βιβλίο αποσύρεται για τον απλό λόγο ότι δεν είναι βιβλίο Θρησκευτικών, αλλά ιστορίας θρησκευτικών κοινοτήτων της Κύπρου.
Όπως δήλωσε στο www.paideia-news.com ο θεολόγος Γιώργος Χριστοδούλου που ήταν παρών στη συνάντηση, μέχρι σήμερα ακόμη δεν έχει απαντηθεί το ερώτημα, γιατί απορρίφθηκε το βιβλίο που ερχόταν από την Ελλάδα που ήταν πολύ καλό και ποιος αποφάσισε να γραφτεί κυπριακό, χωρίς να ενημερωθούν οι θεολόγοι. Ο κ. Χριστοδούλου εξέφρασε το φόβο ότι αυτή η ενέργεια έχει ιδεολογικό υπόβαθρο. Ταυτόχρονα διερωτήθηκε αν πίσω από αυτή την ενέργεια δεν κρύβεται πρόθεση αποκοπής από την Ελλάδα.
«Εμείς αρνούμαστε να το διδάξουμε και απαιτούμε την απόσυρσή του» τόνισε ο κ. Χριστοδούλου. 
Δείτε σχετικά και:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com