15 Νοε 2014

Ένστολοι μουσουλμάνοι στο Τζαμί της Ελασσόνας!

proino23jpg
ΑΦΕΛΕΙΑ- ΠΡΟΚΛΗΣΗ- ΤΙ ΑΠ ΟΛΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ
ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΓΝΟΙΑ
Από την εβδομαδιαία εφημερίδα της Ελασσόνας «Η ΕΚΔΟΣΗ» αναδημοσιεύουμε το παρακάτω ρεπορτάζ του εκδότη Απ. Βάλλα στην σημερινή της έκδοση.
Μια απρόσμενη έκπληξη περίμενε τους κατοίκους της Ελασσόνας και ιδιαίτερα όσοι κατοικούν πέριξ του οθωμανικού τεμένους, το γνωστό τζαμί την περασμένη Πέμπτη.

Περισσότερα από 5 αυτοκίνητα τύπου αυτοκινούμενου σπιτιού κατέλαβαν τον χώρο μπροστά από το οικογενειακό κέντρο «Φαντασία» και από μέσα βγήκαν ένστολοι μουσουλμάνοι συνοδευόμενοι και από τους ιερείς τους και αφού επιθεώρησαν τον χώρο στη συνέχεια προσευχήθηκαν μπροστά στο τέμενος.
Από πρώτη άποψη μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό, όμως επειδή το θέμα είναι και σοβαρό και απαιτεί λεπτούς χειρισμούς, μας προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι οι τοπικές αρχές δεν γνώριζαν το παραμικρό.
Οι ημέρες είναι πονηρές ..., με τη γειτονική Τουρκία να γράφει στα παλαιά της παπούτσια τους διεθνείς κανόνες και με ένταση να συνεχίζει να παραβιάζει επικίνδυνα τον εναέριο και θαλάσσιο Εθνικό μας χώρο.
Θεωρούμε ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι αδιανόητο να επισκέφθηκαν τον τόπο μας τυχαία, χωρίς να είναι προγραμματισμένο το ταξίδι τους, και, ενδεχομένως να είχαν λάβει και άδεια, αυτό δεν το γνωρίζουμε και από το ρεπορτάζ δεν κατορθώσαμε να μάθουμε τίποτα περισσότερο.
Δικαίωμα θα πεί ο καλοπροαίρετος πολίτης του κάθε ανθρώπου να ασκεί τα θρησκευτικά του καθήκοντα όπου και αν βρίσκεται, σε όποιον Θεό και να πιστεύει, μόνο που αυτό το δικαίωμα είναι εκ των ων ουκ άνευ αναγκαίο να είναι απόλυτα σεβαστό από όλους τους εταίρους ... και να ασκείται με τρόπο που δεν προκαλεί τον διπλανό του.
Θέτουμε ένα ερώτημα σε όλους όσους κατέχουν θέσεις εξουσίας σε όλα τα επίπεδα ... είναι επιτρεπτό π.χ στον Έλληνα Αξιωματικό να κυκλοφορεί ένστολος, στην Τουρκία, στην Σαουδική Αραβία, η σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου?
Επιτρέπεται στους Έλληνες ιερείς να κυκλοφορούνε με τα ράσα τους στις προαναφερόμενες χώρες, και να τελούν όπου βρούνε ένα ναό ερειπωμένο το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας χωρίς κανείς να τους ενοχλεί?
Στο πρόσφατο παρελθόν, οι παλαιότεροι θα ενθυμούνται επί δημαρχίας Μεταξιώτη είχε προκύψει μείζον θέμα με την προσπάθεια αναστήλωσης του Τζαμιού για το οποίο σπαταλήθηκαν τον καιρό εκείνο περισσότερα από 180 εκατομμύρια δραχμές.
Μάλιστα όπως είχε αποκαλυφθεί το Τζαμί της Ελασσόνας ήταν ένα από τα 8 που είχαν αξιώσει οι Τούρκοι να αναστηλωθεί με την συναίνεση της Ε.Ε με επιστάτη των εργασιών Τούρκο μηχανικό, κάτι ανάλογο που είχε συμβεί με το Κουρσούμ Τζαμί στα γειτονικά Τρίκαλα.
Να θέσουμε ακόμη ένα ερώτημα… η επίσκεψη των ένστολων μουσουλμάνων έχει σχέση με τις ενέργειες και διαδικασίες που ακολουθήθηκαν την εποχή εκείνη; Διότι αν κάτι τέτοιο συμβαίνει τότε βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα οργανωμένο σχέδιο, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει.
Ζητάμε επίμονα από τους αρμόδιους να απαντήσουν στα ερωτήματα που θέτουμε και να μη κρυφτούνε για μια ακόμα φορά πίσω από δικαιολογίες τύπου… αφορά Εθνικά θέματα και του είδους τα τερτίπια.

Έχουμε δικαίωμα να γνωρίζουμε τι σχεδιάζουν αν σχεδιάζουν κάποιοι πίσω από την πλάτη μας.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΙΝΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Πρωϊνός
Δείτε και:
"Προστασία-Ανάδειξη Οθωμανικού Λουτρού" ΣΤΑ Τρίκαλα http://aktines.blogspot.gr/2014/04/blog-post_1276.html
Δείτε σχετικά και:

1 σχόλιο:

γιώργος είπε...

Και βέβαια υπάρχει σχέδιο , τίποτα δεν γίνεται τυχαία . Η δοσίλογη κυβέρνηση ξεπουλά τα πάντα στο βωμό του ατομικού κέρδους . Ποιός ξέρει πόσα ευρώπουλα έχουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς για να πραγματοποιήσουν τα δολερά σχέδια. Ο Θεός να μας φυλάει. Αμήν

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com