16 Αυγ 2017

Bασίλειος Kερμενιώτης, Αντικανονική και άδικη η δίωξη των δυο Μοναστηριών της μητροπόλεως Φλωρίνης (Α΄)


Αντικανονική και άδικη η δίωξη των δυο Μοναστηριών της μητροπόλεως Φλωρίνης
Του Βασίλειου Κερμενιώτη
1. ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ. Η ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΕ ΚΑΙΡΟ ΑΙΡΕΣΕΩΣ.
Αυτές τις ημέρες βιώνουμε το θέατρο του παραλόγου: Οι πατέρες των Μονών της Αγίας Παρασκευής Εορδαίας και Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά Φιλώτα διώκονται γιατί έπραξαν κάτι που είναι …απολύτως προβλεπόμενο από την αγιοπατερική Παράδοση της Εκκλησίας μας και τους Ιερούς Κανόνες!  

121 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί υποψιάζομαι ότι παγιδεύτηκαν στα δίχτυα του πονηρού με τις μεθοδείες του απ΄τα πολυπράγμονα όργανα του στη ψευδώνυμη σύνοδο του Κολυμπαρίου; Και τώρα φταίνε οι απλοί μοναχοί, οι απλοί πιστοί και ιερείς που αντιστέκονται σε αυτές τις μεθοδείες! Δια της πλαγίας οδού να αναγνωρίσουμε τις αιρέσεις ως εκκλησίες του Χριστού! Πολύ ωραία, άψογα, μιμητές του Αρείου; μη γένοιτο, ο Άρειος είχε τέτοια μεθόδευση, τρομερός στη ρητορική, χαστουκήθηκε από έναν άγιο, είδε και το κεραμίδι του αγίου Σπυρίδωνα αλλά σταθερός στις απόψεις του! Αφού αναγνωρίσουμε τις αιρέσεις να πάμε στο επόμενο στάδιο, του μίξερ όλων τάχα ότι όλες οι θρησκείες είναι οδοί σωτηρίας! Ένας ασκητής γέροντας είχε πει, δύο άνθρωποι εξοργίζουν τον Θεόν. Ο Πάπας της Ρώμης,επειδή εκήρυξε εαυτόν τοποτηρητή του Χριστού επί της γης και αλάθητο, και ο Μωάμεθ επειδή κήρυξε τον εαυτό του Προφήτη και απεσταλμένο του Θεού επί της γης.

Γιαννακίδης Ιωάννης είπε...

Πολύ σωστά. ..
Νά ρωτήσω κάτι. Ο μακαριστός Αυγουστίνος δέν είχε τοποθετήσει τόν π. Θεόκλητο πρωτοσύγγελο καί δεξί του χέρι?
Πιστεύω πώς πρέπει νά τονίζεται αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Πού και πότε ο μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος υπερασπίστηκε τις αποφάσεις της Συνόδου της Κρήτης;

Ανώνυμος είπε...

Ο μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος δεν έχει μιλήσει οικουμενιστικά.

Είναι αδικαιολόγητη η διακοπή του μνημοσύνου του.

Ανώνυμος είπε...

Η Σύνοδο των Ρώσων της Διασποράς το 1983 δεν ήταν αναγνωρισμένη από καμία τοπική Ορθόδοξη Εκκλησία (δηλαδή κάτι σαν την σημερινή Εκκλησία των Σκοπίων). Επίσης αν ο μητροπολίτης Φλωρίνης είναι αιρετικός (σύμφωνα με το σκεπτικό του κυρίου Κερμενιώτη) τότε ολόκληρη η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι αιρετική αφού υπάρχει εκκλησιαστική κοινωνία μεταξύ των τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών! Συμπεριλαμβανομένων βέβαια και των λοιπών αντιοικουμενιστών Επισκόπων της Εκκλησίας μας. Ο 15ος κανόνας δεν δίνει δικαίωμα διακοπής της εκκλησιαστικής κοινωνίας με ολόκληρη την Ορθόδοξη Εκκλησία παρά μόνο από συγκεκριμένο "αιρετικό" Επίσκοπο, κάτι που βέβαια δεν στοιχειοθετείται για τον μητροπολίτη Φλωρίνης.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι διώξεις είναι προσπάθεια επαναφοράς της Μητρόπολης στην σωστή τροχιά της με την μνημόνευση του ορθόδοξου μητροπολίτη της, του μητροπολίτη κ. Θεόκλητου.

Ανώνυμος είπε...

Ο ιε' κανόνας δεν υποχρεώνει τον μητροπολίτη Φλωρίνης να κόψει το μνημόσυνο του πατριάρχη Βαρθολομαίου.
Δεν το ξέρουν αυτό οι ηγούμενοι;

Ανώνυμος είπε...

Σωστός και ο 11:38 πμ

Ανώνυμος είπε...

Ο μητροπολίτης Θεόκλητος δεν ακολουθεί τη γραμμή του γέροντα Αυγουστίνου, όχι μόνο την αντιοικουμενιστική αλλά και γενικότερα.
Και αυτό στη Φλώρινα το ξέρουν και οι πέτρες.

Αντιοικουμενιστής είπε...

Το θέμα είναι απλόν: Δύναται ο μητροπολίτης Φλωρίνης όπως πραγματοποιήση μιαν δήλωσιν ολίγων λέξεων; "Ο μητροπολίτης Φλωρίνης δεν συντάσσεται με τας αποφάσεις της Κρήτης". Η σιωπή αποτελεί de facto συγκατάθεσις. Εν τω μεταξύ υπάρχει και σαφής διαφοροποίησις του μητροπολίτου ως προς τους αποτειχισθέντας. Αρχικώς και προς τιμήν του, επέτρεπε εις τους αποτειχισθέντας την άσκησιν των καθηκόντων των, παρότι είχαν προβεί εις διακοπήν της μνημονεύσεως του. Εν συνεχεία μετέβαλλε την στάσιν του, κινούμενος πειθαρχικώς εναντίων των αποτειχισθέντων. Δια της αλλαγής της στάσεώς του δηλώνει μάλλον υποστηρικτής των αποφάσεων της Κρήτης παρά αντίπαλος. Ο αγωνιστής Β. Κερμενιώτης και, εις έτερον άρθρον, ο πατήρ και καθηγητής Θεόδωρος Ζήσης εξηγούν δια πειστικών επιχειρημάτων το ορθόν της αποφάσεως της διακοπής του μνημοσύνου εξ ορισμένων ιερέων της επαρχίας εν λόγω μητροπολίτου. Αδελφοί φεύγετε τους οικουμενιστάς, φιλοοικουμενιστάς, κρυφοοικουμενιστάς και κολυμπαριστάς ως τις φεύγη εκ του όφεως, γρηγορείτε και προσεύχεσθε...

Ανώνυμος είπε...

Ο μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος είναι σντιοικουμενιστής και σ' αυτό ακολουθεί τη γραμμή του προκατόχου του μητροπολίτη Φλωρίνης Αυγουστίνου.
Και αυτό στη Φλώρινα και όπου γης και οι πέτρες το ξέρουν.

Ανώνυμος είπε...

Ο 2:39 μμ μπέρδεψε το "ορθόδοξος" με το "καντιωτικός".
Ο μητροπολίτης Φλωρίνης είναι ορθόδοξος και αντιοικουμενιστής.
Δεν είναι πολύ "καντιωτικός" σαν τον προκάτοχο του.

Ανώνυμος είπε...

Δεν απαντήθηκε το ερώτημα

Πού και πότε ο μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος υπερασπίστηκε τις αποφάσεις της Συνόδου της Κρήτης;

Ανώνυμος είπε...

Ο μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ
ούτε στους οικουμενιστάς,
ούτε στους φιλοοικουμενιστάς,
ούτε στους κρυφοοικουμενιστάς
ούτε στους κολυμπαριστάς.

Είναι ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Είναι αδικαιολόγητη η διακοπή του μνημοσύνου του σημερινού μητροπολίτη Φλωρίνης.

Monk Seraphim είπε...

Ὅταν μετά ἀπό ὅσα ἔχουν προηγηθεῖ, ὁ Σεβασμιώτατος κ. Θεόκλητος, δηλώνει ὅτι ὁ Οἱκουμενικός Πατριάρχης εἶναι Ὀρθόδοξος, τότε εἶναι σαφές μέ τίνος τήν θεολογική μερίδα τάσσει ἑαυτόν, "λέγων τό σκότος φῶς καί τό φῶς σκότος" ... Μήπως κάποιοι νομίζουν ὅτι ἄν ἐπαινεῖς κάποιον πού φανερά (ἐνώπιον ὅλων) μοιχεύει, τότε δέν εἶσαι ἔνοχος γιά τήν θέσπιση τῆς μοιχείας (ἔτσι μᾶς ἐδίδαξε ὁ Τίμιος Πρόδρομος); Ἤ μήπως κάποιος ἠθικισμός κάνει ὁρισμένους νά ὑποτιμοῦν τήν σημασία τῶν δογμάτων ἔναντι τοῦ ἤθους; Ἄλλωστε, ὁ Σεβασμιώτατος διένειμε τό κείμενο "Πρός τόν Λαό", ὅπου ἐπαινεῖται ἡ Σύνοδος τοῦ Κολυμπαρίου· ἄς θυμηθοῦν κάποιοι, ὅτι ἡ Ἐκκλησία εἶναι τόσο εὐαίσθητη σέ αὐτά τά θέματα, ὥστε καταδικάζει αἱρετικούς καί μετά θάνατον (Ὡριγένη, Θεόδωρο Μοψουεστίας κ.ἄ.). Ἔ, ὄχι καί νά ἐπαινοῦμε τούς αἱρεσιάρχες καί νά εἴμεθα δῆθεν ... "ἀντι-οικουμενισταί" ἐνῷ σοβεῖ καί πυρέσσει ἡ αἱρετική κρίση! Ὀλίγη προσοχή !

Ανώνυμος είπε...

π. Σεραφείμ αποκλείετε ο μητροπολίτης Θεόκλητος να έχει κακούς συμβουλάτορες και απο την καλοκαγαθία του να πιστεύει ότι ο πατριάρχης λέει πράγματα που δεν πιστεύει;

Αν κάποιος, όπως ο μητροπολίτης Θεόκλητος πιστεύει σε μία Εκκλησία και ταυτόχρονα έχει παρασυρθεί να πιστεύει ότι ο πατριάρχης πιστεύει και αυτός σε μία Εκκλησία παρά τις δηλώσεις του, αυτό κάνει τον μητροπολίτη Θεόκλητο οικουμενιστή; Ολίγη προσοχή!

Και μην είστε τόσο εύκολος να αποδίδετε ηθικισμό και υποτίμηση του δόγματος έναντι του ήθους σε όσους δεν κρίνουν επιπόλαια γνωστούς αντιοικουμενιστές μητροπολίτες σαν Φλωρίνης Θεόκλητο.


Σκεπτόμενος αντιοικουμενιστής

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Σεραφείμ δεν μας τα λέει καλά για τό κείμενο "Πρός τόν Λαό" που δεν είναι οικουμενιστικό, δεν λέει τις αιρέσεις Εκκλησίες. Το κακό που έχει είναι ότι κάνει ορθόδοξα τα οικουμενιστικά της συνόδου της Κρήτης.
Το να διαβάζει κανείς το ορθόδοξο κείμενο "Προς τον Λαό" το πολύ-πολύ λέει ψέματα. Δεν κηρύσσει όμως καθόλου οικουμενισμό αυτός που το διαβάζει.

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Σεραφείμ πρέπει να παραδεχθεί ότι στη μητρόπολη Φλωρίνης έγινε ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ διακοπή του μνημοσύνου του ορθόδοξου μητροπολίτη της Θεόκλητου. Τα άλλα όλα είναι σαν να προσπαθούμε να μπαλώσουμε τα αμπάλωτα. Τα αμπάλωτα δεν μπαλώνονται.

Φαίη είπε...

Το να είναι κανείς Ορθόδοξος στην εποχή μας έχει ταυτιστεί με το να είναι ΔΕΙΛΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Η διανομή του κειμένου " Προς τον λαό" δεν είναι κήρυξη του οικουμενισμού.
Βρείτε κάτι άλλο να κατηγορήσετε τον μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητο ως ...οικουμενιστή.
Στο κείμενο "Προς τον λαό" δεν υπάρχει οικουμενισμός.

Φαίη είπε...

Το κείμενο 'Προς τον Λαό' είναι ένα ψευδέστατο (απ' την κορυφή ως τα νύχια) προϊόν διπλωματίας το οποίο παραπλανά το ποίμνιο και αφήνει τον οικουμενισμό να δρα ανεξέλεγκτα και να κατατρώγει το ίδιο το ποίμνιο.

Ανώνυμος είπε...

Ο μητροπολίτης Φλωρίνης ποτέ δεν καυτηρίασε δημόσια τα παραστρατήματα του Βαρθολομαίου.
Ποτέ δεν διοργάνωσε μία αντιοικουμενιστική εκδήλωση στη μητρόπολή του.
Κανένα ψήφισμα ιερατικού συνεδρίου της μητροπόλεώς του δεν καταδίκασε τον οικουμενισμό.
Επιφανείς οκουμενιστές και αιρετίζοντες όπως ο Προύσης Ελπιδοφόρος έγιναν δεκτοί με τιμές και συλλειτούργησαν μαζί του.
Δεν προστάτεψε τη μνήμη του γέροντός του όταν ο Προικονήσου πήγε στη Φλώρινα.
Ο Φλωρίνης δεν είναι οικουμενιστής ούτε και αιρετικός και κάκιστα μηνύθηκε για αυτό.
Έχει εκφρασθεί αρκετές φορές κατά του οικουμενισμού. Γενικά είναι παραδοσιακός.
Μας πικραίνει όμως με τη στάση του.

Ανώνυμος είπε...

Tι κι αν ''δεν υπαρχει οικουμενισμος'' στο κειμενο ΠΡΟΣ ΤΟ ΛΑΟ; Υπαρχει ψεμα και πλανη και ξερουμε απο ποιο πνευμα προερχονται αυτα. Ο οικομενισμος ειναι διαβολη της αληθειας και το ψεμα και η πλανη το ιδιο. Εξ' αλλου ''το περισσον τουτων εκ του πονηρου εστιν''.

Ανώνυμος είπε...

Άλλο ψέμα άλλο οικουμενισμός Φαίη. Ψευδέστατο πες το, οικουμενιστικό δεν μπορείς να το πεις.

Ανώνυμος είπε...

Ο Φλωρίνης Θεόκλητος είναι ορθόδοξος.

Κακώς διακόψανε το μνημόσυνο του οι δύο ηγούμενοι. Καιρός είναι να μετανοήσουν, να αφήσουν τον Φλωρίνης Θεόκλητο και να τα βάλουν με τους οικουμενιστές, λαϊκούς και ιερωμένους που έχουν ξεσαλώσει και έχουν γίνει ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

Η διανομή του κειμένου " Προς τον λαό" δεν είναι κήρυξη του οικουμενισμού.
Είναι μια αποτυχημένη προσπάθεια να παρουσιαστεί ο κόρακας σαν περιστερά.

Ανώνυμος είπε...

έχει δίκιο η Φαίη : είναι οικουμενιστικό αιρετικό και φίλο - παπικό , γιατί το ψευδές και ποταπό αυτό κείμενο εξυπηρετεί σκόπιμα τον οικουμενισμό.
Η διανομή ενός τέτοιου κειμένου είναι ξεκάθαρη αποδοχή της αίρεσης της Νέας εποχής και της παν-θρησκείας !
Γεράσιμος

Ανώνυμος είπε...

Ο Φλωρίνης Θεόκλητος πριν την έλευση του Ελπιδοφόρου είχε ενημερωθεί για το ποιόν του από επιτροπή χριστιανών της Εορδαίας που του προσκόμισαν το σχετικό αποδεικτικό υλικό.
Επίσης κληρικοί της μητροπόλεώς του τον έχουν εμπεριστατωμένα ενημερώσει για τα κατά καιρούς καμώματα του Βαρθολομαίου. Και αυτός σε πρόσφατο κήρυγμά του μίλησε για τον "καημένο τον πατριάρχη" που τον κατηγορούν...

Αντιοικουμενιστής είπε...

Το κείμενον "προς τον λαόν" είναι εν ωμόν παραπλανητικόν και ψευδέστατον κείμενον ο λέγη με ολίγα λόγια: "Ουκ υφίσταται οικουμενισμός, όλα εισί καλώς καμμωμένα, άπαντα βαίνουσιν καλώς, ουδείς λόγος ανησυχίας, πολύ δε περισσότερο δια αντιδράσεις, υφίσταται. Η "ορθοδοξία" ευρίσκεται εις τας "ασφαλείς" χείρας των εν Ελλάδι μητροπολιτών οίτινες "αγρυπνούσι" δια αυτήν". Είναι ως εις μοιχεπιβάτης, ος συλαμβάνεται επί το έργον να λέγη: "Καλέ μου αφέντη, ουκ εστίν ο νομίζεις! Επέστρεψε εις την κλίνην σου και κοιμήσου ησύχως! Μην εμποδίσης όπως διαφύγω, ουδέ καλέσης την χωροφυλακήν! Άπαντα βαίνουσιν καλώς!" Αδελφοί φεύγετε των οικουμενιστών, φιλοοικουμενιστών, κρυφοοικουμενιστών και κολυμπαριστών, ως τις φεύγη εκ του όφεως, γρηγορείτε και προσεύχεσθε...

Ανώνυμος είπε...

Αν κάποιος δημοσίως ομολογεί ότι ένας γνωστος οικουμενιστης επίσκοπος ορθοτομει τον λόγο της αληθείας αυτή τη στιγμή κηρύττει την αυτή αίρεση. Σαφέστατο.

Όποιος θεωρει ότι ενας οικουμενιστης συκοφαντείται και εξακολουθει να θεωρεί ότι ορθοτομει τον λόγο της αληθείας κοντρα με αυτούς που μιλούν για οικουμενισμο τι στιγμή αυτή ξαναδηλώνει δημοσίως ότι συμφωνεί με τον οικουμενιστή και διαφωνεί με τους αντιδροντες στον οικουμενιστή τους οποίους μάλιστα θεωρεί ότι τον συκοφαντούν. Σαφέστατη επιλογή με ποιους συντάσσεται και ποιους θεωρεί σωστούς.

Όποιος επαινεί ανθρώπους ενός αρχιοικομενιστη και ταυτόχρονα διώκει αυτούς που αντιδρούν σε συγκεκριμένες επιλογές και ζητούν αλλαγή πορείας μακρια από τον οικουμενισμο σαφέστατα προωθεί τον οικουμενισμό.

Όποιος θεωρεί ως αγία , την αποκαλεί αγία και μεγάλη , και αποδέχεται μια σύνοδο που αποκαλεί τις αιρέσεις εκκλησίες είναι σαφές ότι συμφωνεί και αυτος με το να ονομάζονται οι αιρέσεις εκκλησίες.

Ενας ορθόδοξος καλοκάγαθος αν του μίλησεις συνέρχεται δε αρχίζει την υπεράσπιση οικουμενιστων και τα τλεσιγραφα διωξεων σε αυτός που αντιδρουν.

Απλή κοινή λογική.

Ανώνυμος είπε...

Όταν λες ψέματα για να παρουσιάσεις μια οικουμενική σύνοδο Αγία είναι κατεξοχήν πράξη κηρύγματος οικουμενισμού με δόλο μάλιστα αφού με ψευδή παρουσιάζεις ως ορθόδοξα τα αιρετικά κείμενα.

Ανώνυμος είπε...

Η στάση του δεσπότη της Φλώρινας απέναντι στους οικουμενιστές πατριάρχες, αρχιεπισκοπους, επισκόπους κ.ά. αποτελεί σκάνδαλο πρώτου μεγέθους.
Αλήθεια φοβάται ο π.Θεόκλητος ότι θα τον καθαιρέσει ο πάπας του Βοσπόρου όπως είπε κάποτε και τον κριτίκαραν διαδικτυακά για αυτή του τη δήλωση;

Ανώνυμος είπε...

Απο τις πράξεις του αν κρίνουμε τον μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητο θα καταλήξουμε ότι είναι ορθόδοξος.

Δεν κήρυξε οικουμενισμό.
Κηρύττει εδώ και χρόνια ορθόδοξα.
Δεν συμπροσευχήθηκε με αιρετικούς.
Δεν ονόμασε τις αιρέσεις σαν Εκκλησίες.

Είναι ορθόδοξος.

Απλή κοινή λογική.

Ανώνυμος είπε...

Οι ανώνυμοι που προσπαθούν να διαβολοποιήσουν το κείμενο "Προς το λαό" έχουν 100% λάθος.

Η διανομή του κειμένου " Προς τον λαό" δεν είναι κήρυξη του οικουμενισμού.
Είναι μια αποτυχημένη προσπάθεια να παρουσιαστεί ο κόρακας σαν περιστερά.

Και αφού δεν διαδίδει αιρέσεις το κείμενο "Προς το λαό", δεν μπορεί να εγκαλεστεί όποιος το διαδίδει για αίρεση.

Απλή κοινή λογική.

Ανώνυμος είπε...

Ο μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ
ούτε στους οικουμενιστάς,
ούτε στους φιλοοικουμενιστάς,
ούτε στους κρυφοοικουμενιστάς
ούτε στους κολυμπαριστάς.

Είναι ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Αν κάποιος ήταν οικουμενιστής στα τόσα χρόνια που είναι επίσκοπος θα έλεγε αρκετές φορές οικουμενιστικά πράγματα.

Ο μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος δεν είπε τίποτα οικουμενιστικό. Άρα δεν είναι οικουμενιστής. Σαφέστατο.

Ανώνυμος είπε...

Οι απρόσεκτοι ανώνυμοι που κατηγορούν τον μητροπολίτη Φλωρίνης, ας κάτσουν να διαβάσουν τον ιε΄κανόνα να δουν πότε επιτρέπεται να διακόπτουμε το μνημόσυνο του μητροπολίτη.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 8:56 π.μ. τα έχεις επαναλάβει 100 φορές τα ίδια και τα ίδια δικά σου παρατραβηγμένα συμπεράσματα σε άλλη ανάρτηση για τον μητροπολίτη Φλωρίνης. Δεν έχεις δίκαιο όσες φορές και να τα επαναλάβεις. Ο μητροπολίτης Φλωρίνης είναι ορθόδοξος.

Ανώνυμος είπε...

Ακόμα δεν απαντήθηκε το ερώτημα

Πού και πότε ο μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος υπερασπίστηκε τις αποφάσεις της Συνόδου της Κρήτης;

Αντιοικουμενιστής είπε...

Πού και πότε ο μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος αντιτάχθηκε δημοσίως εις τας αποφάσεις της Συνόδου της Κρήτης; Η ψευδοσύνοδος της Κρήτης είναι εν γεγονός; Όταν ουκ αντιτάσσεται και σιωπά και διώκει με μένος τους αντιτασσομένους εις τας αποφάσεις της Κρήτης, που ανήκει; Εις τους "αντιοικουμενιστάς"; Αδελφοί φεύγετε των οικουμενιστών, φιλοοικουμενιστών, κρυφοοικουμενιστών, κολυμπαριστών και μη αντιδρόντων εις τον οικουμενισμόν και το Κολυμπάριον ως τις φεύγη εκ του όφεως, γρηγορείτε και προσεύχεσθε...

Ανώνυμος είπε...

Ωραία!!
Αφού ο μητροπολίτης είναι ορθόδοξος γιατί δεν συμφεριφέρεται ως ορθόδοξος;
Γιατί παραβιάζει Αποστολικούς κανόνες και κανόνες Οικουμενικών συνόδων;
Γιατί συμπροσεύχεται με αιρετίζοντες επισκόπους;
Γιατί δεν βγαίνει να πει πως η Κολυμπάρια σύνοδος ούτε μεγάλη είναι, μα ούτε και αγία,
αλλά μια ψευτοσύνοδος μέσω της οποίας προσπαθούν να μας επιβάλλουν την παναίρεση του οικουμενισμού;
Και πολλά ακόμα γιατί!
Ας λοιπόν συμπεριφερθεί ως ορθόδοξος μητροπολίτης και στην πράξη και όχι μόνο στα λόγια,ας πετάξει από δίπλα του τους όποιους αυλοκόλακες και τότε θα επανέλθει η τάξη στην μητρόπολη του.

Φαίη είπε...

Το 'κείμενο προς τον λαό' ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΕ την ψευδοΣύνοδο παραπλανώντας παράλληλα το ποίμνιο ως προς το περιεχόμενό της. (2 εγκλήματα σε 1)
Το ίδιο το 'κείμενο προς τον λαό' λειτουργεί ως προπαγανδιστικό μέσον αποδοχής της ψευδοΣυνόδου. Ξεκάθαρα πράγματα. Και είναι προϊόν συμβιβασμού διότι εμπεριέχει μέσα μισοαλήθειες, δηλαδή ΑΙΡΕΣΗ. Δεν μπορείς να λες π.χ. κύριε ότι «Η Ορθόδοξη Εκκλησία εκφράζει την ενότητα και την καθολικότητά Της δια των Ιερών Μυστηρίων.» ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΙΣ ΚΥΡΙΕ; Αυτό ακούστηκε μέσα σε ναούς. Πόσοι πλανήθηκαν από τους 'Ορθόδοξους επίσκοπους' που το διέδωσαν;
Όποιος αρέσκεται στο να τον δουλεύουν θα βρίσκει συνέχεια ρηχές δικαιολογίες. Δεν έχει όμως ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να απαιτεί από τους άλλους να του ομοιάσουν.
Οι επίσκοποι την σημερινή εποχή συμπεριφέρονται περισσότερο όπως οι πολιτικοί και λιγότερο έως καθόλου ως επίσκοποι. Λένε τα 'ασφαλή Ορθόδοξα' που τους επιτρέπεται να πουν και κάνουν τα στραβά μάτια στον οικουμενισμό, ενώ πολλές φορές τον περνάνε 'με δόσεις' στο ποίμνιο, εμφανιζόμενοι ή συλλειτουργώντας με καθαρόαιμους οικουμενιστάς κτλ. Αυτό τούτη την ώρα είναι χειρότερο και από το να κηρύττεις αίρεση γυμνή τη κεφαλή διότι την ώρα της αναμπουμπούλας που ο οικουμενισμός εξαπλώνεται, εσύ είσαι απλά ένας τροχονόμος που βοηθάς στην ομαλοποίηση της κυκλοφορίας.
Εσείς (ή μάλλον εσύ) που συνεχώς εμφανίζεσαι ως 'βοηθός τροχονόμου' και ρωτάς: «είναι Ορθόδοξος (ο τάδε), πότε κήρυξε αίρεση 'γυμνή τη κεφαλή'» κτλ, καλά θα κάνεις να πιέσεις τον επίσκοπό σου, (όπως και όλοι μας τον επίσκοπό μας) να ανοίξει το άγιο στοματάκι που του έδωσε ο Θεός και να καταδικάσει τον οικουμενισμό και την ψευδοΣύνοδο της Κρήτης για να τελειώνει επιτέλους αυτό το κοροϊδιλίκι.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε "αντιοικουμενιστή" μην σε πιάνουν τα νεύρα σου όταν έχεις άδικο όπως στην περίπτωση μας.
Ο αντιοικουμενιστής μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος δεν κήρυξε καμία αίρεση για να έχει ταίριασμα ο ιε' κανόνας στη μητρόπολη Φλωρίνης.

Άφησε τα νεύρα και προσπάθησε να καταλάβεις ότι ορισμένοι μητροπολίτες δεν δρουν άμεσα και τολμηρά. Αυτό όμως δεν τους κάνει και αιρετικούς ούτε κρυπτοαιρετικούς.

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλο λάθος η διακοπή του μνημοσύνου του ορθόδοξου και αντιοικουμενιστή μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητου. Πολύ μεγάλο λάθος που πρέπει να επανορθώσουν όσοι επιχείρησαν κάτι τέτοιο.
Μόνο κακό κάνει νομίζω στις τάξεις των αντιοικουμενιστών.

Ανώνυμος είπε...

Ο μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος δεν είναι ούτε φιλοοικουμενιστής με την σημασία της φιλίας με τον οικουμενισμό.
Αν καλοκάγαθα νομίζει κάποιους οικουμενιστές σαν ορθόδοξους, αυτό δεν τον κάνει φιλοοικουμενιστή.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ μιλω γενικά και θα γράψω όχι 100 αλλά 1100 φορές τα ίδια αν πρόκειται για απλή κοινή λογική.

Όποιος μνημονεύει γνωστό οικουμενιστή δεν είναι αντιοικουμενιστης.

Όποιος επαινεί πρωτοπαλίκαρα του οικουμενισμού και διώκει αντιοικουμενιστες μοναχούς και ιερείς δεν είναι αντιοικουμενιστης

Όποιος αποδέχεται ως αγία μια σύνοδο οικουμενιστικων πορισματων δεν είναι αντιοικουμενιστης

Όποιος αποδέχεται ως αγία μια σύνοδο που αποκαλεί τις αιρέσεις εκκλησίες δεν είναι αντιοικουμενιστης.

Όποιος υπερασπίζεται οικουμενιστες επισκόπους και λέει ότι τα περί οικουμενισμού τους είναι συκοφαντίες δεν είναι αντιοικουμενιστης.

Όλα τα παραπάνω είναι πράξεις αποδοχής και προώθησης οικουμενισμού , δε πούμε αυτούς που αποδέχονται και προωθουν οικουμενισμο αντιοικουμενιστες.

1+1=2 αγαπητέ, δεν μπορούμε να λέμε ότι να ναι.
Απλή κοινή λογική.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 5:10 μμ αυτά που γράφεις 100 φορές για να μας πείσεις δεν είναι απλή κοινή λογική.
Την απλή κοινή λογική την γράφει το σχόλιο 17 Αυγούστου 2017 - 11:50 π.μ.

Και 1000 φορές να γράψεις τα παρατραβηγμένα κουτά συμπεράσματα, δεν θα πετύχεις να μας πείσεις. Τον εαυτό σου θα χαντακώσεις με 1000 αμαρτίες που θα έχεις κάνει να κατηγορήσεις άδικα τον ορθόδοξο μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητο. Και 1000 φορές θα πάρεις την απάντηση που σου πρέπει.

Ανώνυμος είπε...

Όπως είπα μιλω πάντα γενικά.

Αμαρτία δεν είναι να αναφέρεις γενικές αλήθειες αγαπητέ.

Ούτε έχουν αμαρτήσει όσοι ασκούν σωστή κριτική και αναφέρουν το αυτονόητο.

Η κοροϊδία και η προπαγάνδα αποτελούν αμαρτίες.

Και ας προσέξουν ορισμένοι διότι η επισκοπολατρεία είναι αιρετική δοξασία που απομακρύνει από την πίστη. Η εκκλησία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ επισκοποκεντρική. Σε όλους πρέπει να ασκείται κριτική.

Αποτελούν θρησκευτική προπαγάνδα στα πλαίσια της κοροϊδίας οι προσπαθειες των οποιωνδήποτε κύκλων (οικουμενιστικων πιθανότατα) να πλασάριστουν ως αντιοικουμενιστες ανθρώποι ενταγμένοι στο οικουμενιστικο σύστημα και συμπορευομενοι με δηλωμένους γνωστούς οικουμενιστες. Αρκετά ...

Ανώνυμος είπε...

Αρκετά με εσένα ανώνυμε 7:11 μ.μ. με την ακραία προπαγάνδα σου που κατηγορείς συνέχεια τον αντιοικουμενιστή μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητο.

Οι απόψεις σου ανήκουν στις υπερζηλωτικές ακραίες απόψεις που προσπαθούν να κάνουν την ημέρα νύχτα.

Όσο και να χτυπιέσαι ο μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος είναι ορθόδοξος.

Δεν είναι επισκοπολατρεία να υποστηρίζεις το δίκαιο. Αντίθετα είναι τρελλοκομείο να βλέπεις τους ορθοδόξους ως οικουμενιστές επειδή έτσι θέλεις να παραστήσεις τον παλλικαρά.

Ανώνυμος είπε...

Πού τον είδε ο 7:11μμ τον επισκοποκεντρισμό και τον οικουμενισμό στα σχόλια;
Φαντάσματα βλέπει ακόμα και το απόγευμα;;;

Ανώνυμος είπε...

Κάθε άνθρωπος που δεν έχει παρωπίδες μπορεί απο τις πράξεις του να δει για τον μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητο αν είναι ορθόδοξος.

Δεν κήρυξε οικουμενισμό.
Κηρύττει εδώ και χρόνια ορθόδοξα.
Δεν συμπροσευχήθηκε με αιρετικούς.
Δεν ονόμασε τις αιρέσεις σαν Εκκλησίες.

Είναι ορθόδοξος.

1+1=2

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν τόσο οικουμενιστές για να γίνει ο ανώνυμος 7:11 μ.μ. παλλικαράς.
Δεν χρειάζεται αν ασχολείται συνέχεια με τον καλοκάγαθο ορθόδοξο μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητο.

Ανώνυμος είπε...


Ας σοβαρέψουν μερικοί εδώ των σχολιαστών - ούτε η Αγία Εκκλησία είναι αιρετική και δεν μπορεί ποτέ να είναι, όπως και η φωτιά δεν μπορεί ποτέ να είναι κρύο, ούτε οι αιρετικοί ποτέ δεν είναι Εκκλησία, αλλά ουσιαστικά πάντοτε είναι εκτός Εκκλησίας.
Για αυτό, εάν ο κ. Θεόκλητος δεν είναι αιρετικός, όπως υποστηρίζουν ορισμένοι εδώ, ας το αποδείξει με το να καταδικάζει την παναίρεση του οικουμενισμού, όπως είναι κατά κανόνα, ως ποιμήν της Αγίας Εκκλησίας, υποχρεωμένο να το κάνει.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Αγαπητέ περιμένεις να δεις τι θα γράψω και απλά ανταπαντάς επαναλαμβάνοντας αυτά που γραφω ; Επαναλαμβάνεις φράσεις δικων μου ποστ οπως 1+1=2 , απλή κοινή λογική κλπ χωρίς όμως να δικαιολογεις την χρήση τους. Απλά επαναλαμβάνεις φράσεις.
Δεν ΑΠΑΝΤΆΣ αγαπητε , δε το καταλαβαίνεις;

Όπως είπα μιλώ πάντα γενικά. Ότι γράφω ισχύει γενικά ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ. Αν έχετε μύγες και μυγιαζεσθαι μήπως κάτι δε πάει καλά αγαπητε;

Μιλώ γενικά αγαπητέ. Όπως γενικό είναι το " όποιος έχει τη μύγα μυγιαζεται."

Οι προσπαθειες των οποιωνδήποτε κύκλων (οικουμενιστικων πιθανότατα) να πλασάριστουν ως αντιοικουμενιστες ανθρώποι ενταγμένοι στο οικουμενιστικο σύστημα και συμπορευομενοι με δηλωμένους γνωστούς οικουμενιστες είναι καθαρή προπαγάνδα στα πλαίσια της κοροϊδίας.

Όποιος μνημονεύει γνωστό οικουμενιστή δεν είναι αντιοικουμενιστης. Τοσο απλό Σα να λέμε το ναι δεν ειναι όχι.

Όποιος επαινεί πρωτοπαλίκαρα του οικουμενισμού και διώκει αντιοικουμενιστες μοναχούς και ιερείς δεν είναι αντιοικουμενιστης. Τόσο απλό Σα να λέμε το ναι δεν ειναι οχι.

Όποιος αποδέχεται ως αγία μια σύνοδο οικουμενιστικων πορισματων δεν είναι αντιοικουμενιστης. Τοσο απλό Σα να λέμε το ναι δεν ειναι όχι.

Όποιος αποδέχεται ως αγία μια σύνοδο που αποκαλεί τις αιρέσεις εκκλησίες δεν είναι αντιοικουμενιστης. Τόσο απλό Σα να λέμε το ναι δεν είναι όχι.

Όποιος υπερασπίζεται οικουμενιστες επισκόπους και λέει ότι τα περί οικουμενισμού τους είναι συκοφαντίες δεν είναι αντιοικουμενιστης. Τόσο απλό Σα να λεμε το ναι δεν ειναι όχι.

Όλα τα παραπάνω είναι πράξεις αποδοχής συμπόρευσης και προώθησης οικουμενισμού , δε μπορουμε να αποκαλέσουμε αυτούς που αποδέχονται και προωθουν οικουμενισμο ως αντιοικουμενιστες. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ, πέρα από κοροϊδία ,περα από προπαγανδα, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΝΟΗΣΊΑ!

Ανώνυμος είπε...

Αυτός που δεν απαντάει ανώνυμε 8:59 μ.μ. είσαι ΕΣΥ.
Πότε απάντησες στο σχόλιο 18 Αυγούστου 2017 - 1:02 μ.μ.

Ο αντιοικουμενιστής μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος δεν θα κάτσει να σου αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας, επειδή δεν λες εσύ να βάλεις λίγο μυαλό.

Αρκετά με την ακραία προπαγάνδα σου που κατηγορείς συνέχεια τον αντιοικουμενιστή μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητο.

Ανώνυμος είπε...

Ακόμα δεν απαντήθηκε το ερώτημα

Πού και πότε ο μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος υπερασπίστηκε τις αποφάσεις της Συνόδου της Κρήτης;

Ανώνυμος είπε...

Σου απαντάνε ανώνυμε 8:59 μ.μ. αλλά εσύ δεν καταλαβαίνεις τί σου λένε και επαναλαμβάνεις σαν μαγνητόφωνο τις ίδιες κατηγορίες που θέλεις να μεγαλοποιείς για να κάνεις τον εξυπνάκια και να φανείς ότι είσαι ...παλλικάρι που τα έβαλες με τον καλοκάγαθο μητροπολίτη Θεόκλητο.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε προπαγανδιστή 18 Αυγούστου 2017 - 8:59 μ.μ. ποίον προσπαθείς να κοροϊδέψεις;
Έρχεσαι εδώ που δεν υπάρχει κανένα οικουμενιστικό και επισκοποκεντρικό και μας γράφεις
"Οι προσπαθειες των οποιωνδήποτε κύκλων (οικουμενιστικων πιθανότατα) να πλασάριστουν ως αντιοικουμενιστες ανθρώποι ενταγμένοι στο οικουμενιστικο σύστημα και συμπορευομενοι με δηλωμένους γνωστούς οικουμενιστες είναι καθαρή προπαγάνδα στα πλαίσια της κοροϊδίας¨".
Και μετά μας λες χωρίς ντροπή και απο πάνω "Όπως είπα μιλώ πάντα γενικά. Ότι γράφω ισχύει γενικά ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ. Αν έχετε μύγες και μυγιαζεσθαι μήπως κάτι δε πάει καλά αγαπητε; "!!!

ΕΣΥ ΔΕΝ ΠΑΣ ΚΑΛΑ που βλέπεις ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ!
Πού είδες τον επισκοποκεντρισμό και τον οικουμενισμό στα σχόλια;;;;
Μας κοροϊδεύεις στα μάτια μας και μιλάς και απο πάνω;;; Δεν ντρέπεσαι λιγάκι;;;

ΜΕ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ.
ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΔΙΧΑΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 8:59 μ.μ. τα έχεις επαναλάβει 100 φορές τα ίδια και τα ίδια δικά σου παρατραβηγμένα συμπεράσματα σε άλλη ανάρτηση για τον μητροπολίτη Φλωρίνης.

Δεν έχεις δίκαιο όσες φορές και να τα επαναλάβεις σαν μαγνητόφωνο!

Είσαι αδιάβαστος και βγάζεις δικά σου παρατραβηγμένα συμπεράσματα για να δικαιολογήσεις την αδιαβασιά σου.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ποτέ τις καταδίκασε;απαντήστε μου

Ανώνυμος είπε...

Όποιοσδηποτε αποδέχεται μια οικουμενική σύνοδο ως ορθόδοξη και την αποκαλεί αγία μοιράζοντας και το φυλλάδια προς το λαό που παρουσιάζουν μια οικουμενιστικη σύνοδο ως ορθοδοξη και αγία είναι σαφές ότι προωθεί - υποστηρίζει την διάδοση - επικράτηση μιας οικουμενιστικης συνόδου.

Είναι σαφές ότι αυτός ο άνθρωπος δεν είναι αντιοικουμενιστης.

Ανώνυμος είπε...

Ο μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος είναι αντιοικουμενιστής και κανένας ανώνυμος ή επώνυμος δεν μπορεί να τον κάνει αιρετικό.

Ανώνυμος είπε...

Είναι σαφές ότι εσύ ανώνυμε 10:00 π.μ. βλέπεις τα πράγματα όπως θέλεις να τα δεις. Με μια λέξη τα βλέπεις : ΑΝΑΠΟΔΑ!

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 9:51 π.μ. τα όσα κηρύττει ο μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος είναι ορθόδοξα και δεν χρειάζεται οπωσδήποτε να αναφερθεί στις αποφάσεις της Συνόδου της Κρήτης για να είναι ορθόδοξος.

Ανώνυμος είπε...

Τον οικουμενισμό βοηθάει ο ανώνυμος που κατηγορεί συνέχεια τον μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητο και διασπά τους ορθοδόξους χωρίς λόγο.

Ανώνυμος είπε...

O Φλωρίνης Θεόκλητος είναι σαφές ότι είναι αντιοικουμενιστης απο τα πολλά έτη που τον παρακολουθούμε.

Ανώνυμος είπε...

Οι ορθόδοξοι διασπονται από τους οικουμενιστές και τα τσιράκια τους.

Άνθρωποι ενταγμένοι στο οικουμενιστικό σύστημα ,
Που μνημονεύουν γνωστούς οικουμενιστες,
Που δημοσίως επαινούν και υπερασπίζονται γνωστούς οικουμενιστες και παράλληλα κατηγορούν και στέλνουν τελεσίγραφα διώξεων σε ιερείς που αντιδρούν στον οικουμενισμο,
Που αποδέχονται ως κανονική μια οικουμενιστικη σύνοδο,
Που μοιραζουν φυλλάδια οικουμενιστικου περιεχομένου τα οποία ορθοδοξοποιουν μια οικουμενιστικη σύνοδο

Με λίγα λόγια άνθρωποι που δημοσίως με λόγους και πράξεις έχουν αποφασίσει να προωθήσουν οικουμενισμο και να υπηρετήσουν το οικουμενιστικο σύστημα ΔΕΝ ΓΊΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΕΜΕ αντιοικουμενιστες.

Αυτό μόνο άσχετοι ή προπαγανδιστές μπορούν να το κάνουν . Το θέμα είναι ότι για να σταθεί αυτή η προπαγάνδα πρέπει και να απευθύνεται σε βλάκες από κάτω.
Καλά θα κάνουν κάποιοι να μή προσβάλουν το κοινό αίσθημα.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε προπαγανδιστή 3:03 μ.μ. μην προκαλείς την κοινή λογική μας και μην υποδύεσαι τον αντιοικουμενιστή.

Κάθε άνθρωπος που δεν έχει παρωπίδες μπορεί απο τις πράξεις του να δει για τον μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητο αν είναι ορθόδοξος.

Δεν κήρυξε οικουμενισμό.
Κηρύττει εδώ και χρόνια ορθόδοξα.
Δεν συμπροσευχήθηκε με αιρετικούς.
Δεν ονόμασε τις αιρέσεις σαν Εκκλησίες.

Είναι ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ.

ΕΣΕΝΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΕ ΛΕΜΕ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ.
Αν ήσουν αντιοικουμενιστής δεν θα έγραφες 1000 σχόλια για τον ορθόδοξο Φλωρίνης Θεόκλητο αλλά θα κοιτούσες να γράψεις περισσότερα σχόλια για τους φανερούς οικουμενιστές μητροπολίτες και άλλους ιερωμένους και λαϊκούς.

Μην δίνεις άλλο χαρά στους οικουμενιστές διασπώντας τους ορθοδόξους.

Αυτό λέει η κοινή λογική και το κοινό αίσθημα την οποία προσβάλλεις εσύ και δεν αντιπροσωπεύεις!

Ανώνυμος είπε...

Καιρός είναι να μετανοήσουν οι δύο ηγούμενοι για την διακοπή του μνημόσυνου του ορθόδοξου μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητου και να επαναλάβουν το μνημόσυνο του Φλωρίνης Θεόκλητου.
Μην λογαριάζουν ανθρώπους σαν τον προπαγανδιστή ανώνυμο που δεν έχει άλλη δουλειά να κάνει παρά να κατηγορεί συνέχεια τον ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητο, ενώ δεν τον είδαμε ποτέ να γράφει κάτι για τους οικουμενιστές μητροπολίτες.

Ανώνυμος είπε...

"O Φλωρίνης Θεόκλητος είναι σαφές ότι είναι αντιοικουμενιστης απο τα πολλά έτη που τον παρακολουθούμε".

ΣΩΣΤΟ.

Ανώνυμος είπε...

Είναι λάθος να νομίζονται ως διώξεις οι ενέργειες του αντιοικουμενιστή μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητου, όπως τις βλέπει ο άσχετος και προπαγανδιστής ανώνυμος 3:03 μ.μ. που απευθύνεται σε βλάκες και διχάζει τους ορθοδόξους χωρίς λόγο.

Δεν είναι διώξεις οι ενέργειες του αντιοικουμενιστή μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητου είναι προσπάθεια επαναφοράς της Μητρόπολης του στην σωστή τροχιά της με την μνημόνευση του ορθόδοξου μητροπολίτη της του μητροπολίτη Φλωρίνης κ. Θεόκλητου.

Ανώνυμος είπε...

Συνεχίζεται ακόμα να μην έχει απαντηθεί το ερώτημα

Πού και πότε ο μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος υπερασπίστηκε τις αποφάσεις της Συνόδου της Κρήτης;

Ανώνυμος είπε...

Όποιοσδηποτε αποδέχεται μια οικουμενική σύνοδο ως ορθόδοξη και την αποκαλεί αγία μοιράζοντας και το φυλλάδια προς το λαό που παρουσιάζουν μια οικουμενιστικη σύνοδο ως ορθοδοξη και αγία είναι σαφές ότι προωθεί - υποστηρίζει την διάδοση - επικράτηση μιας οικουμενιστικης συνόδου.

Είναι σαφές ότι αυτός ο άνθρωπος δεν είναι αντιοικουμενιστης.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ άνθρωποι που αποδέχονται ως ορθόδοξη μια σύνοδο οικουμενιστικών πορισμάτων και την προωθούν ως αγία δεν είναι αντιοικουμενιστες. Σαφέστατο !!!!

Όπως έχω πει μιλώ πάντα γενικά ,
Οποιοσδήποτε μητροπολίτης, αρχιεπίσκοπος, ιερεας, λαϊκός αποδέχεται ως αγία και ορθόδοξη μια οικουμενιστικη σύνοδο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ.


Είναι προφανές ποιος κάνει αισχρή προπαγάνδα εδώ μέσα και μάλιστα με Θράσος απύθμενο.

ούτε πολύ θες να μας περάσεις την άποψη ότι όσοι δέχονται ως κανονική και μοιράζουν φυλλάδια υπέρ μιας οικουμενιστικης συνόδου είναι αντιοικουμενιστες!!!!!!!!!!!!! Μιλάμε για προπαγάνδα που το μαύρο το λέει άσπρο!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο οικουμενισμός έχει τα πρωτοπαλίκαρα του,
Ε λοιπόν όσοι μνημονεύουν αρχιοικουμενιστες,
Όσοι επαινούν αρχιοικουμρνιστες , όσοι υπερασπίζονται αρχιοικουμενιστες ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΈΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ.

Μα καλά που νομίζεις ότι απευθύνεσθε(σαι);
Η σιωπή είναι καλύτερη από το να προκαλείται το κοινό αίσθημα. Ο κόσμος δεν είναι ηλίθιος.

Ανώνυμος είπε...

"Είναι προφανές ποιος κάνει αισχρή προπαγάνδα εδώ μέσα και μάλιστα με Θράσος απύθμενο. "

Αυτός είσαι εσύ προπαγανδιστή άμυαλε κατήγορε του μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητου!
Συμφωνώ ότι ο κόσμος δεν είναι ηλίθιος γι΄αυτό και είσαι ο μοναδικός ανώνυμος εδώ που γράφει συνέχεια με τόσο πάθος για τον αντιοικουμενιστή μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητο.

Ο κόσμος δεν είναι ηλίθιος όπως εσύ νομίζεις!!!!

Ανώνυμος είπε...

Όποιος συνέχεια κηρύττει ορθόδοξα αυτός, όπως ο ορθόδοξος μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΈΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ.

Όποιος δεν έχει πει τίποτα το οικουμενιστικό, όπως ο ορθόδοξος μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΈΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ.

Αλλά αυτό για να το καταλάβεις δεν πρέπει να είσαι άμυαλος και προπαγανδιστής σαν τον ανώνυμο κατήγορο του ορθόδοξου μητροπολίτη Φλωρίνης που συνέχεια γράφει σχόλια για τον εύκολο στόχο που είναι ο ορθόδοξος μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ μητροπολίτες.

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί κάλλιστα να μνημονεύουν κάποιοι τυπικά τους οικουμενιστές και να είναι αντιοικουμενιστές ανώνυμε προπαγανδιστή και υβριστή του μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητου.
Πού θα μας βγάλεις με τις γκεμπαιλίστικες προπαγάνδες σου, οικουμενιστή τον μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητο!

Ανώνυμος είπε...

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο ανώνυμος προπαγανδιστής της προπαγάνδας κατα του ορθόδοξου μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητου θέλει να μας περάσει την άποψη ότι ένας αντιοικουμενιστής μητροπολίτης όπως ο μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος που ποτέ του δεν μίλησε οικουμενιστικά είναι οικουμενιστής!!!!!!!!!!!!

Αυτό είναι αισχρή προπαγάνδα που κάνει την μέρα νύχτα!!!!!! Ευτυχώς ο κόσμος δεν είναι άμυαλος.

Ανώνυμος είπε...

Ο μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος δεν είναι ούτε φιλοοικουμενιστής με την σημασία της φιλίας με τον οικουμενισμό.
Αν καλοκάγαθα νομίζει κάποιους οικουμενιστές σαν ορθόδοξους, αυτό δεν τον κάνει φιλοοικουμενιστή.

Η διανομή του κειμένου " Προς τον λαό" δεν είναι κήρυξη του οικουμενισμού.
Και αφού δεν διαδίδει αιρέσεις το κείμενο "Προς το λαό", δεν μπορεί να εγκαλεστεί όποιος το διαδίδει για αίρεση.

Αυτά είναι για τους λογικούς.
Δεν απευθύνονται σε άμυαλους προπαγανδιστές σαν τον ανώνυμο κατήγορο του μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητου που νομίζει ότι θα γίνει ψευτοπαλλικαράς με το να γράφει 1000 σχόλια για τον καλοκάγαθο και αντιοικουμενιστή μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητο.

Ανώνυμος είπε...

Ο αντιοικουμενιστής μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος δεν χρειάζεται να αποδείξει σε κανένα ανώνυμο αδιάβαστο κατάλαλο ότι δεν είναι ελέφαντας.
Είναι γνωστός αντιοικουμενιστής.

Ανώνυμος είπε...

Η σιωπή ταιριάζει τον ανώνυμο που δεν σταματάει να γράφει σχόλια καταλαλιάς για τον μητροπολίτη Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίος κ. Θεόκλητο.

Ανώνυμος είπε...

Όπως και να το κάνουμε είναι αδικαιολόγητη η διακοπή του μνημοσύνου του σημερινού μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητου που δεν είναι οικουμενιστής ο άνθρωπος.

Παρακαλώ θέλει σύνεση να μην διασπάμε τους ορθόδοξους μεταξύ τους όπως θέλουν οι οικουμενιστές.

Ανώνυμος είπε...

Αν κάποιος ήταν οικουμενιστής στα τόσα χρόνια που είναι επίσκοπος όπως είναι ο μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος θα έλεγε αρκετές φορές οικουμενιστικά πράγματα.

Ο μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος δεν είπε τίποτα οικουμενιστικό. Άρα δεν είναι οικουμενιστής. Σαφέστατο για όποιον δεν έχει παρωπίδες.

Ανώνυμος είπε...

Ο μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος δεν είναι ενταγμένος στο οικουμενιστικό σύστημα.

Ανώνυμος είπε...

Αν είναι κάποιος που βοηθάει τον οικουμενισμό αυτός είναι ο ανώνυμος που κατηγορεί συνέχεια τον μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητο και διασπά τους ορθοδόξους χωρίς λόγο.

Α.

Ανώνυμος είπε...

Πόσο "καλοκαγαθος" πρέπει να είναι κάποιος που να μη μπορεί να αναγνωρίσει ότι ο Ελπιδοφορος είναι αιρετικος οικουμενιστης; Και μόνο η αποδοχή και υποδοχή του Ελπιδοφορου είναι καραμπινατη αποδοχή από τον Θεοκλητο του πνεύματος του Ελπιδοφορου .

Ευτυχώς υπάρχουν φωτογραφίες.

Ανώνυμος είπε...

Όσο και να γράφει ο ανώνυμος για τον μητροπολίτη Φλωρίνης και να προσπαθεί "να τον κάνει" οικουμενιστή, άδικα κουράζεται ο κακόμοιρος. Για να γίνει οικουμενιστής ο μητροπολίτης Φλωρίνης πρέπει ο ίδιος να το θελήσει και ν΄αρχίσει να μιλάει και να γράφει οικουμενιστικά. Απο το τί θα πει ο καθένας δεν γίνεται οικουμενιστής κανείς.

Ανώνυμος είπε...

Κάνεις πολύ μεγάλο λάθος ανώνυμε 10:48 μ.μ.
Το ότι υποδέχθηκε ο μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος τον Ελπιδοφόρο δεν σημαίνει ότι αποδέχεται τα λάθη και τις δοξασίες του Ελπιδοφόρου.
Δεν ξέρουμε καν αν ο μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος γνωρίζει τί έχει πει και τί έχει γράψει ο Ελπιδοφόρος και το πόσο επικίνδυνα είναι αυτά. Ο μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος δεν φαίνεται να χρησιμοποιεί ο ίδιος internet και στο έλεος των συμβούλων του.

Και ουδεμία σχέση έχει η καλοκαγαθία του μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητου με την υποδοχή του Ελπιδοφόρου. Θέλω να πω πώς δεν μειώνεται η καλοκαγαθία του μόνο και μόνο επειδή υποδέχθηκε τον Ελπιδοφόρο. Ίσα ίσα το ότι υποδέχθηκε τον Ελπιδοφόρο αυτό το έκανε απο καλοκαγαθία. Μην τα βλέπεις ανάποδα τα πράγματα ανώνυμε.

Ανώνυμος είπε...

Ακούσαμε και το άλλο τυπικά λόγια στη θεία λειτουργία!!!!!!
Πριν μερικες μέρες ηταν ο ίδιος που μιλούσε για μηχανικά λόγια ;;;;!!!!!



Πόσα ακόμα Ακάμα θα ακούσουμε από παπαγαλάκια οικουμενισμού!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ όπως είπα μιλω παντα γενικά.

Το μαύρο δεν θα το κάνουμε άσπρο επειδή έτσι θέλετε εσείς.


Ο οικουμενισμός έχει τα πρωτοπαλίκαρα του,
Ε λοιπόν όσοι μνημονεύουν αρχιοικουμενιστες,
Όσοι επαινούν αρχιοικουμρνιστες , όσοι υπερασπίζονται αρχιοικουμενιστες ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΈΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ.

Δεν γίνεται αγαπητέ να ισχυρίζεται κάποιος ότι ο οποιοσδήποτε αιρετικός ορθοτομει, να μοιράζει φυλλάδια , να αποδέχεται , να αποκαλεί αγία και μεγάλη μια σύνοδο με αιρετικά πορίσματα και να λεμε ότι αυτός ο κάποιος δε διδάσκει αίρεση επειδή δεν λέει ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΩΣ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΊΑΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΔΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΌΣΙΑ!

Ανώνυμος είπε...

Ακούσαμε και το άλλο τυπικά λόγια στη θεία λειτουργία!!!!!!
Πριν μερικες μέρες ηταν ο ίδιος που μιλούσε για μηχανικά λόγια ;;;;!!!!!



Πόσα ακόμα Ακάμα θα ακούσουμε από παπαγαλάκια οικουμενισμού!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μην συνεχίζεις ανώνυμε την γκεμπαιλίστικη προπαγάνδα σου για τον ορθόδοξο μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητο.
Μην συνεχίζεις να βλέπεις τα γεγονότα αντίστροφα απ' ότι είναι στ' αλήθεια.

Μην επαναλαμβάνεις τα ίδια και ίδια σαν μαγνητόφωνο.
Σου είπαμε ότι ο μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος είναι ορθόδοξος και είναι φανερό σε όλους τους ανοιχτόμυαλους.

Όποιος συνέχεια κηρύττει ορθόδοξα αυτός, όπως ο ορθόδοξος μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΈΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ.

Όποιος δεν έχει πει τίποτα το οικουμενιστικό, όπως ο ορθόδοξος μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΈΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ.

Δεν γίνεται να ονομάσουμε τον ορθόδοξο μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητο σαν οικουμενιστή, μόνο και μόνο επειδή σε έχουν φανατίσει απέναντι του. Πώς να το κάνουμε; Δεν γίνεται!

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί κάλλιστα να μνημονεύουν κάποιοι τυπικά τους οικουμενιστές και να είναι αντιοικουμενιστές ανώνυμε προπαγανδιστή και υβριστή του μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητου.
Πού θα μας βγάλεις με τις γκεμπαιλίστικες προπαγάνδες σου, οικουμενιστή τον μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητο!

Πού είναι το κακό σ' αυτό το σχόλιο; Σωστό είναι.
Ποιός άνθρωπος που θέλει να τον πάρουμε στα σοβαρά μπορεί να πει ότι οι ιερείς και οι μητροπολίτες που μνημονεύουν ένα οικουμενιστή, είναι ντε και καλά οικουμενιστές;;; Ακόμα πιο πολύ όταν οι ίδιοι δεν λένε κάτι το οικουμενιστικό.

Βγάλε το τυφλό πάθος σου ανώνυμε προπαγανδιστή και μην βλέπεις οικουμενιστές τριγύρω σου ασταμάτητα.

The Cave Dweller είπε...


Στον θρόνο του επισκόπου έχετε παρατηρήσει ότι υπάρχουν κάτι λιοντάρια ? Τα λιοντάρια αυτά κάτι συμβολίζουν και δεν βρίσκονται τυπικά εκεί που βρίσκονται.

Ο Θεόκλητος από οικουμενιστικό γατάκι, πρέπει να γίνει ορθόδοξο λιοντάρι.

Ανώνυμος είπε...

Ο αντιοικουμενιστής μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος δεν είπε τίποτα οικουμενιστικό. Άρα δεν είναι οικουμενιστής. Σαφέστατο για όποιον δεν έχει παρωπίδες.

Ανώνυμος είπε...

Ο μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος δεν είναι ούτε φιλοοικουμενιστής με την σημασία της φιλίας με τον οικουμενισμό.
Αν καλοκάγαθα νομίζει κάποιους οικουμενιστές σαν ορθόδοξους, αυτό δεν τον κάνει φιλοοικουμενιστή.

Η διανομή του κειμένου " Προς τον λαό" δεν είναι κήρυξη του οικουμενισμού.
Και αφού δεν διαδίδει αιρέσεις το κείμενο "Προς το λαό", δεν μπορεί να εγκαλεστεί όποιος το διαδίδει για αίρεση.

Αυτά είναι για τους λογικούς.
Δεν απευθύνονται σε άμυαλους προπαγανδιστές σαν τον ανώνυμο κατήγορο του μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητου που νομίζει ότι θα γίνει ψευτοπαλλικαράς με το να γράφει 1000 σχόλια για τον καλοκάγαθο και αντιοικουμενιστή μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητο.

Ανώνυμος είπε...

Όποιος συνέχεια κηρύττει ορθόδοξα αυτός, όπως ο ορθόδοξος μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΈΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ.

Όποιος δεν έχει πει τίποτα το οικουμενιστικό, όπως ο ορθόδοξος μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΈΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ.

Ο ψευτοπαλλικαράς αδιάβαστος ανώνυμος που βγάζει δικά του παρατραβηγμένα συμπεράσματα για να δικαιολογήσει την αδιαβασιά του είναι επόμενο να συνεχίζει την προπαγάνδα του και να βλέπει οικουμενιστές σ΄ όλο το σύμπαν.

Ανώνυμος είπε...

Παλαιοημερολογίτη Κυριάκο Βαρβέρη γιατί ασχολείσαι με την Εκκλησία μας;
Τα έλυσες όλα τα προβλήματα των διαιρεμένων παλαιοημερολογίτικων σχισματικών ομάδων και δεν έχεις τί άλλο να κάνεις;

Ο μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος είναι ορθόδοξος επίσκοπος της Εκκλησίας και δεν ανήκει στο παλαιοημερολογίτικο σχίσμα.

Ανώνυμος είπε...

Επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά ότι μιλώ γενικά μπας και το χωνέψει το οποιοδηποτε οικουμενιστικο παπαγαλάκι. Αγαπητε μιλώ γενικά για οικουμενιστες και αντιοικουμενιστες. Δεν με ενδιαφέρει κανένας μητροπολίτης συγκεκριμένα.. Ο καθένας που ενημερώνεται ξέρει τι γίνεται στην μητρόπολη του.

Οι προσπαθειες των οποιωνδήποτε κύκλων (οικουμενιστικων πιθανότατα) να πλασάριστουν ως αντιοικουμενιστες ανθρώποι ενταγμένοι στο οικουμενιστικο σύστημα και συμπορευομενοι με δηλωμένους γνωστούς οικουμενιστες είναι καθαρή προπαγάνδα στα πλαίσια της κοροϊδίας.

Δεν υπάρχουν ούτε τυπικά ούτε μηχανικά λόγια στην θεία λειτουργία. Το ακούσαμε και αυτό από οικουμενιστικά παπαγαλάκια.

Ανώνυμος είπε...

Ένας που λέει ότι Άρειος ορθοτομει τον λόγο της αληθείας κηρύττει αρειανισμό και μάλιστα πολύ περισσότερο από τα να πει μια από τις κακοδοξίες του αρειανισμού. Το ίδιο και ένας που δημοσίως λέει ότι ένας γνωστός οικουμενιστής ορθοτομει τον λόγο της αληθείας κηρύττει οικουμενισμό πολύ περισσότερο από τα να πει μια από τις κακοδοξίες του εν λόγω γνωστού οικουμενιστή.

Ένας που αποδέχεται ως ορθόδοξη και αγία μια σύνοδο οικουμενιστικών πορισματων δέχεται όλα τα πορίσματα. Όταν μοιράζει φυλλάδια υπέρ αυτής της συνόδου παρουσιάζοντας την ως ορθόδοξη και συνεπώς ορθόδοξα και τα οικουμενιστικά πορίσματα αυτής Είναι σαφες οτι διδάσκει και προωθεί οικουμενισμό.

Αυτοι που έδωσαν εντολή να μοιραστούν φυλλάδια που αποδέχονται ως ορθόδοξη μια οιουμενιστικη σύνοδο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ αφού προωθούν οικουμενισμό.

Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους , όχι μόνο δεν ομολογούν αλλα υπακούν και σε εντολές προώθησης οικουμενισμού και παράλληλα να απαιτούν κάποιοι να τους πούμε και αντιοικουμενιστες!!!!!!!!!! Ας συνέλθουν ορισμενοι, δε θα αποδεχθούμε μπούρδες επειδή έτσι θέλουν .

Όπως είπα μιλώ πάντα γενικά . Θεωρώ ποιο τίμια την προπαγάνδα περί μη ύπαρξης οικουμενισμού παρά αυτό που θέλουν κάποιοι να χαρακτηριστούν αντιοικουμενιστες άνθρωποι που είναι ενταγμένοι στο οικουμενικό σύστημα και το υπακούν .

Ανώνυμος είπε...

Μόνο στο μυαλό του προπαγανδιστή ισχύουν τα παρατραβηγμένα του μυαλού του.

Ας καταλάβει ότι δεν γίνεται ένας ορθόδοξος μητροπολίτης "οικουμενιστής" επειδή το θέλει ένας ανώνυμος προπαγανδιστής που δεν έχει άλλη ασχολία απο το να γράφει συνέχεια για τον μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητο και να νομίζει ότι έγινε παλλικαράς.

Ο μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος δεν είναι ενταγμένος στο οικουμενιστικό σύστημα.

Ο μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος δεν είναι ούτε φιλοοικουμενιστής με την σημασία της φιλίας με τον οικουμενισμό.
Αν καλοκάγαθα νομίζει κάποιους οικουμενιστές σαν ορθόδοξους, αυτό δεν τον κάνει φιλοοικουμενιστή.

Η διανομή του κειμένου " Προς τον λαό" δεν είναι κήρυξη του οικουμενισμού.
Και αφού δεν διαδίδει αιρέσεις το κείμενο "Προς το λαό", δεν μπορεί να εγκαλεστεί όποιος το διαδίδει για αίρεση.

Αυτά σεν απευθύνονται σε άμυαλους προπαγανδιστές σαν τον ανώνυμο κατήγορο του μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητου που νομίζει ότι θα γίνει ψευτοπαλλικαράς με το να γράφει 1000 σχόλια για τον καλοκάγαθο και αντιοικουμενιστή μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητο.

Ανώνυμος είπε...

Μα καλά! Πόσα σχόλια υπέρ του Θεοκλήτου έχει γράψει ο μπαστακωμένος στον υπολογιστή υποστηρικτής του;
Κάνει άραγε άλλη δουλειά;
Άνθρωπέ μου ξεκόλλα λιγάκι απ τον υπολογιστή σου.
ΈΛΕΟΣ!

Ανώνυμος είπε...

Ο αντιοικουμενιστής μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος δεν είπε τίποτα οικουμενιστικό. Άρα δεν είναι οικουμενιστής. Σαφέστατο για όποιον δεν έχει παρωπίδες και δεν θέλει να κάνει τον παλλικαρά κατηγορώντας συνέχεια τον αντιοικουμενιστή μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητο.

Αυτός που πρέπει να συνέλθει είναι ο άμυαλος προπαγανδιστής που γράφει συνέχεια σχόλια για τον μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητο που δεν τον λογαριάζει κανείς άνθρωπος.

Ότι περνάει απο το χαλασμένο μυαλό του δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι και σωστό. Χρειάζονται και περιστατικά που να ταιριάζουν με όσα λέει. ΌΧΙ ΠΑΡΑΤΡΑΒΗΓΜΕΝΑ πράγματα!

Ανώνυμος είπε...

Όσο και να χτυπιέται συνέχεια ο μοναδικός ανώνυμος κατάλαλος του μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητου και όσο και αν ξενυχτάει για να κάνει την άτιμη προπαγάνδα του, ο μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος δεν γίνεται αιρετικός!


Ο μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος είναι σαφές ότι είναι αντιοικουμενιστης απο τα πολλά έτη που τον παρακολουθούμε.

Δεν πείθει η άτιμη προπαγάνδα του ανώνυμου κατάλαλου.

Ανώνυμος είπε...

Εσύ μιλάς γενικά και άμυαλα και με παρατραβηγμένα συμπεράσματα του μυαλού σου.

Εγώ μιλάω συγκεκριμένα.

Ο αντιοικουμενιστής μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος δεν είπε τίποτα οικουμενιστικό. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ αφού ΔΕΝ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ.

Ο μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος είναι γνωστός αντιοικουμενιστής απο τα τόσα χρόνια που είναι γνωστός.

Δεν γίνεται να ονομάσουμε τον ορθόδοξο μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητο σαν οικουμενιστή μόνο και μόνο επειδή θέλεις να κάνεις την προπαγάνδα σου και να τον βγάλεις οικουμενιστή.

Αν θέλεις να κάνεις κάτι βρες κάποιον οικουμενιστή για να γράφεις σχόλια που θα τον λένε οικουμενιστή και θα ταιριάζουν στην περίπτωση του.

Δεν είναι παλλικαρισμός να τα βάζεις συνέχεια με τον γνωστό αντιοικουμενιστή μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητο!

Ανώνυμος είπε...

Λάθος η αδικαιολόγητη διακοπή του μνημοσύνου του αντιοικουμενιστή μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητου που δεν είπε τίποτα οικουμενιστικό!

Το καλύτερο που μπορεί να γίνει είναι να διορθωθεί το λάθος το συντομότερο και να επαναληφθεί το μνημόσυνο του αντιοικουμενιστή μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητου.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλά κάνουν οι σχολιαστές που μιλάνε για το δίκαιο του ορθόδοξου μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητου. Όσο και αν πειράζει αυτό κατάλαλους και άδικους κατήγορους του ορθόδοξου μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητου που θα ήθελαν να αφεθεί το δίκαιο του να το κατασπαράξουν ανώνυμοι αργόσχολοι "παλλικαράδες".

Ανώνυμος είπε...

Εσύ που τρίζεις τα δόντια σου για τα πολλά σχόλια που λένε για το δίκαιο του ορθόδοξου μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητου κάνεις άλλη δουλειά απο το να μετράς τα σχόλια που σε τσούζουν;
Τί δουλειά κάνεις απο το να τρίζεις τα δόντια σου απο το πάθος σου για τον μητροπολίτη Φλωρίνης;

Ανώνυμος είπε...

Ενας που δημοσίως λέει ότι ένας γνωστός οικουμενιστής ορθοτομει τον λόγο της αληθείας κηρύττει οικουμενισμό πολύ περισσότερο από τα να πει μια από τις κακοδοξίες του εν λόγω γνωστού οικουμενιστή.

Ένας που αποδέχεται ως ορθόδοξη και αγία μια σύνοδο οικουμενιστικών πορισματων δέχεται όλα τα πορίσματα. Όταν μοιράζει φυλλάδια υπέρ αυτής της συνόδου παρουσιάζοντας την ως ορθόδοξη και συνεπώς ορθόδοξα και τα οικουμενιστικά πορίσματα αυτής Είναι σαφες οτι διδάσκει και προωθεί οικουμενισμό πολύ περισσότερο αν πει έστω ένα από πορίσματα μια τέτοιας συνοδου.


Ο κάθε ιερέας έχει δικαίωμα παύσης μνημόνευσης του όποιου επισκοπου από τη στιγμή που προωθείται οικουμενισμός.

Ανώνυμος είπε...

Όσο και να τονίσεις τα σχόλια σου ανώνυμε κατήγορε του μητροπολίτη Φλωρίνης και με αυτό τον τρόπο να θέλεις να μας δείξεις ότι υπερέχουν απο τα άλλα, δεν αξίζουν ούτε μια δεκάρα τσακιστή.

Όποιος συνέχεια κηρύττει ορθόδοξα αυτός, όπως ο ορθόδοξος μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΈΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ.

Όποιος δεν έχει πει τίποτα το οικουμενιστικό, όπως ο ορθόδοξος μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΈΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ.

Ο αντιοικουμενιστής μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος δεν είπε τίποτα οικουμενιστικό. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ αφού ΔΕΝ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ.

1+1=2
Απλή λογική.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε πες μας και εμάς πώς να τονίζουμε τα σχόλια μας με έντονα γράμμα για να μιλάμε με ίσους όρους. Πώς το κάνεις και τονίζεις τα άμυαλα σχόλια σου;

Ανώνυμος είπε...

Ο μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος είναι γνωστός αντιοικουμενιστής απο τα τόσα χρόνια που είναι γνωστός.

Δεν γίνεται συνέχεια να αποδεικνύει στον καθένα αργόσχολο ότι δεν είναι ελέφαντας.

Καιρός είναι να καταλάβει ο ανώνυμος ότι δεν είναι παλλικαρισμός να προσπαθεί με γκεμπαιλίστικα μέσα να κάνει τον γνωστό αντιοικουμενιστή μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητο ως οικουμενιστή με παρατραβηγμένα συμπεράσματα του μυαλού του. Δεν γίνεται.

Ανώνυμος είπε...

Το καλύτερο για την ενότητα των ορθοδόξων που μπορεί να γίνει είναι να επαναληφθεί το μνημόσυνο του αντιοικουμενιστή μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητου.

Τελεία και παύλα.

Ανώνυμος είπε...

Συνεχίζεται ακόμα να μην έχει απαντηθεί το ερώτημα προς τον προβληματικό κατήγορο του αντιοικουμενιστή μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητου.

Πού και πότε ο μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος υπερασπίστηκε τις αποφάσεις της Συνόδου της Κρήτης;


Ανώνυμος είπε...

Ένας που δηλώνει δημόσια ότι ένας γνωστός οικουμενιστής ορθοτομει το λόγο της αληθείας αυτομάτως αποδέχεται και κηρύττει όχι μια αλλά όλες τις οικουμενιστικες πλάνες του γνωστού οικουμενιστη.

Ένας που αποδέχεται ως ορθόδοξη και μοιράζει φυλλάδια που αγιοποιουν μια οικουμενιστική σύνοδο αυτομάτως αποδέχεται και κηρύττει όχι μια αλλα όλες τις οικουμενικές αποφάσεις της οικουμενιστικής συνόδου.


Απλά τα πράγματα

Κάθε ιερέας έχει δικαίωμα να παύσει τη μνημόνευση ενός επισκόπου που προωθεί οικουμενισμό.

Θα πω για πολλοστή φορά ότι μιλώ γενικά μπας και το χωνέψει το όποιο οικουμενιστικο παπαγαλάκι...

Ανώνυμος είπε...

Όσες φορές και να το πεις το ίδιο και το ίδιο ανώνυμε δεν γίνεσαι παλλικαράς με το να κατηγορείς τον μητροπολίτη Φλωρίνης σαν οικουμενιστή.
Μάταια χτυπιέσαι.

Ανώνυμος είπε...

Ο μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος είναι γνωστός αντιοικουμενιστής απο τα τόσα χρόνια που είναι γνωστός.

Δεν γίνεται συνέχεια να αποδεικνύει στον καθένα αργόσχολο ότι δεν είναι ελέφαντας.

Είναι ορθόδοξος.

Καιρός είναι να καταλάβει ο ανώνυμος που βλέπει φανταστικούς παπαγάλους και παπαγαλάκια!

Ανώνυμος είπε...

Ο μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος είναι γνωστός αντιοικουμενιστής απο τα τόσα χρόνια που είναι γνωστός.

Δεν γίνεται να ονομάσουμε τον ορθόδοξο μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητο σαν οικουμενιστή μόνο και μόνο επειδή θέλεις να κάνεις την προπαγάνδα σου και να τον βγάλεις οικουμενιστή.

Αν θέλεις να κάνεις κάτι βρες κάποιον οικουμενιστή για να γράφεις σχόλια που θα τον λένε οικουμενιστή και θα ταιριάζουν στην περίπτωση του.

Ανώνυμος είπε...

Αφου όπως μας λέτε ο μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος είναι ορθόδοξος, γιατί τον νοιάζει και τον ενοχλεί τόσο πολύ αν κάποιοι ιερείς δεν τον μνημονεύουν; Άρα τον μνημονεύουν ή δεν τον μνημονεύουν..μήπως θα χάσει η Βενετιά βελόνι; Γιατί τόση φασαρία βρε παιδιά;;

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com