2 Ιουν 2011

Κοζάνη - Γιατί απομάκρυνε ο Μητροπολίτης Παύλος τον π. Αυγουστίνο Μύρου;

Έντονη δυσαρέσκεια πιστών για την απομάκρυνση του πατέρα Αυγουστίνου από τον Άγιο Νικάνορα (Kοζάνης) - Τον απάλλαξε από τα καθήκοντά του ο Μητροπολίτης Παύλος

Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, η απόφαση του Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου να «απαλλάξει» από τα καθήκοντά του - από τον ιερό ναό του Αγίου Νικάνορα στην Κοζάνη - τον ιεροκήρυκα πατέρα Αυγουστίνο, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στους πιστούς της ενορίας, που ζητούν την άμεση ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης.

Ο πατήρ Αυγουστίνος στα πλαίσια των καθηκόντων του ως ιεροκήρυκας, περιόδευε σε αρκετές ενορίες της Μητρόπολης, ανάμεσα σε αυτές και στον Άγιο Νικάνορα Κοζάνης, στον οποίο λειτουργούσε και κήρυττε 1-2 φορές το μήνα, ενώ παράλληλα κατείχε την ευθύνη για την κατήχηση των πιστών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο πατήρ Αυγουστίνος ο οποίος επί χρόνια τελούσε υπεύθυνος του γραφείο νεότητας της Μητρόπολης έχοντας μάλιστα πλούσια δράση, απέστειλε γραπτή διαμαρτυρία στον επίσκοπο όταν αντιλήφθηκε ότι διενεργούνταν δράσεις εκ μέρους του γραφείου στο οποίο ήταν επικεφαλής, χωρίς όμως εκείνος να λαμβάνει γνώση. Ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης απαντώντας γραπτώς στον πατέρα Αυγουστίνο, του ζήτησε να περιοριστεί στα καθήκοντα του στο προσωπικό του μοναστήρι στο Παλαιογράτσανο, απαλλάσσοντας τον από τις υπόλοιπες - μέχρι πρότινος - υποχρεώσεις του στον ιερό ναό του Αγίου Νικάνορα.

Τo συγκεκριμένο περιστατικό έχει λυπήσει ιδιαίτερα τους πιστούς της συγκεκριμένης ενορίας, οι οποίοι δηλώνουν στο kozan.gr ιδιαίτερα αγανακτισμένοι, αφού o εν λόγω ιερέας διακρίνονταν τόσο για την καλοσύνη του όσο και για το ιδιαίτερο χάρισμά του στο κήρυγμα.

kozan.gr

Δείτε σχετικά και:

-Επιστολή προς την Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος . «Όχι» στην απομάκρυνση του Αρχιμανδρίτη Αυγουστίνου Μύρου

-Κοζάνη - Οι εκκλησιαστικές αρχές, ως εικός, γράφουν στα γουρνοτσάρουχά τους το χριστεπώνυμο πλήθος

26 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κρίμα! Εύχομαι και ελπίζω να είναι προσωρινό! Ο π.Αυγουστίνος έχει σημαντική προσφορά στον αντιαιρετικό αγώνα και η Κοζάνη τον χρειάζεται.

Ανώνυμος είπε...

Βεβαίως, να περιοριστεί στα καθήκοντά του. Τι θέλει και μπλέκεται με τόσα πολλά και κουράζεται; Άσε που δεν πολυχρειαζόμαστε αντιαιρετικούς αγώνες και τέτοια. Μερικά πανηγυράκια, όσο για να λέμε ότι ο κόσμος "επέστρεψε στην Εκκλησία", είναι υπεραρκετά. Τι θέλει και ασχολείται ο ευλογημένος; Δε βλέπει τόοσυς καλοθρεμμένους, μοσχομυριστούς και ατσαλάκωτους ιερο(α)μόναχους, πόσο καλά περνάνε; Τι τον πιάνει και θέλει να κάνει έργο; (και μας χαλάει και την πιάτσα...).
Όσο για το τι λέει ο λαός, εδώ γελάμε... Αυτό έλειπε δα, να αναγνωρίσουμε δικαιώματα στον όχλο, τη στιγμή που έχουμε τόσους "αγίους πατέρες" να τον καθοδηγούν...

Ανώνυμος είπε...

Ο π.Αυγουστίνος Μύρου είναι πολύ καλός κληρικός.

Ανώνυμος είπε...

Ο Κοζάνης κ. Παύλος είναι γνωστότατος στο Αίγιο για τα πεπραγμένα του ως αρχιμανδρίτης. Εκπλαγήκαμε που «κατάφερε» να γίνει επίσκοπος. Φαίνεται ότι άρχισε να ξεσκεπάζει τις “καλωσύνες” του ο κ. Παύλος. Έφυγε από το Αίγιο με κατηγορίες, υπονοούμενα όχι και τόσο κολακευτικά, ερωτήματα αθηναϊκής εφημερίδας προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, επιστολές πιστών.... Αναγκάστηκε να πάει για 10 χρόνια στην Αμερική για να ξεχαστούν όλα αυτά. Γύρισε ως λευκή περιστερά. Δεν μιλήσαμε, γιατί ως τώρα δεν έδωσε κάποια αφορμή και με καλό λογισμό, θα μπορούσε κανείς να υποθέσει ότι μετανόησε. Αν όμως αρχίσει κι αυτός να τιμωρεί τους καλούς κληρικούς, γεγονός που δείχνει ότι δεν εγκατέλειψε τον παλιό εαυτό του, θα αναγκαστούμε να θυμηθούμε και να θυμήσουμε λεπτομέρειες και παλιά δημοσιεύματα. Όχι μόνο γιατί ο π. Αυγουστίνος Μύρου είναι ένας εκλεκτός κληρικός και η φήμη του έχει φτάσει ως το Αίγιον (και ως καλός κληρικός δεν ενδιαφέρεται για την θέση του, αλλά για το καλό της Εκκλησίας), όσο γιατί η δεσποτοκρατία (ως δεκανίκι του πολιτικού συστήματος) δεν θα περάσει, σήμερα μάλιστα που ξεγυμνώθηκαν οι πολιτικοί εξουσιαστές μας.
Ε.N.Κ.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΠΑΤΕΡ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ είπε...

ΤΙ ΝΑ ΠΩ;ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΙΚΙΑ!!!ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΓΑΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΝ!!!ΑΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΞΙΩΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΤΕΡΑ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΑΜΕ!!!ΤΟΥΣ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ;;;
ΤΟ <> ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΑΕΙ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΜΑΚΡΙΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΗΡΙΓΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ!!!ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ <>...!!!
ΑΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΤΕΡΑ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΑΜΕ!!!ΚΑΙ ΑΣ ΜΑΣ ΑΞΙΩΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ....!!!!!ΑΜΗΝ.

Ανώνυμος είπε...

Στην εποχή που το "επίσκοπος" έχει αντικατασταθεί ευρύτατα από το "δεσπότης" τέτοιες συμπεριφορές είναι ο κανόνας. Ο "δεσπότης" δε νοιάζεται για το ποίμνιο παρά μόνο για την εξουσία του. Όταν αυτή κινδυνεύει κάνει τα πάντα για να τη διαφυλάξει. Προφανώς, σε μια τέτοια προσπάθεια, απειλή για το "δεσπότη" δεν είναι ο αδιάφορος, ο διεφθαρμένος, ο υποκριτής, αλλά ο ακέραιος, αυτός που εργάζεται ουσιαστικά, αυτός που νοιάζεται για το ποίμνιο. Εξάλλου, πολλοί δεσποτάδες δε βγήκαν από περιβάλλον γνήσια εκκλησιαστικό, που σημαίνει ότι μεγάλωσαν από μικροί μετέχοντας στον αγώνα και την αγωνία της Εκκλησίας, και μοχθώντας στην καθημερινή διακονία μαζί με τους άλλους αδελφούς και συν-εργάτες. Αρκετοί απ' αυτούς προέρχονται από εκκλησιαστικά περιβάλλοντα που εξασφαλίζουν καλές δημόσιες σχέσεις, δηλ. γνωριμίες με δεσποτάδες (ανταλλαγές επισκέψεων, γεύματα, δωράκια, ανεκδοτάκια και γενικώς φρου-φρου κι αρώματα...) και τίποτε περισσότερο. Και μπορεί τη "δουλειά τους" (τη διαποίμανση του λαού του Θεού) να μην την κάνουν σωστά, αλλά μπορούν τέλεια να προασπίζονται την εξουσία τους, εξοντώνοντας με ωμή βία και χωρίς κανέναν ηθικό ενδοιασμό όποιον μπορεί, με τη σοβαρότητα και το ήθος του, να εκθέσει τη δική τους ανεπάρκεια.

Φυσικά, τα "πρόβατα" έχουν προ πολλού ξυπνήσει (εξάλλου, ποτέ δεν ήμασταν "ποίμνη" αλλά "λογική ποίμνη"...), αλλά οι έρμοι οι δεσποτάδες μας (περιστοιχισμένοι από επαγγελματίες αυλοκόλακες και λιβανιστές) δεν αντιλαμβάνονται ότι ΕΚΤΙΘΕΝΤΑΙ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ με κάτι τέτοια.

Ανώνυμος είπε...

Και εγώ έχω να μαρτυρήσω ότι πρόκειται για εξαιρετικά καλό κληρικό.

Φαίδων

Ανώνυμος είπε...

Από το 2004 επίσκοπος Κοζάνης και ο κ. Παύλος δεν κατάλαβε ακόμα ποιός είναι ο π. Αυγουστίνος; Ακόμα δεν κατάλαβε τί έργο έχει κάνει και πόσο τον αγαπάει ο πιστός λαός της Κοζάνης; Θέλει ο σεβασμιότατος να τα βάλει με τον πιστό λαό της Κοζάνης;
Αν μάλιστα η φωλιά του είναιόντως λερωμένη (βλ. σχόλιο παραπάνω) κι αν επιμείνει στην αδιάκριτη ενέργειά του να απομακρύνει τον π. Αυγουστίνο, δύσκολα θα μπορέσει να σταθεί στην Κοζάνη. Δεν είχε καταφέρει ούτως ή άλλως να κερδίσει τον λαό της Κοζάνης. Πού να ανοίξει και άλλα μέτωπα...
Ο λαός της Κοζάνης ξέρει ποιός είναι ο π. Αυγουστίνος. Απομένει φαίνεται να μάθει ποιός είναι ο σεβ. Παύλος...

ο "ελευσίνιος" κοζανίτης είπε...

O Επίσκοπος μας στην Κοζάνη, θέλει μόνο προοδευτικούς και μοντέρνους ιερείς. Οι "άλλοι" πάντα τον ενοχλούσαν και δεν το έκρυβε... Δεν πιστεύω πως θα αλλάξει κάτι στο μέλλον.

H αγάπη του π. Αυγουστίνου για την Κοζάνη είναι πολύ μεγάλη και αυτό μας τιμάει πολύ. Αλλά κατά την γνώμη μου του αξίζει καλύτερη Μητρόπολη.

creativephotography είπε...

Να σημειώσω και το κλείσιμο των κατασκηνώσεων της μητρόπολης επειδή ήταν έργο του πατρός Αυγουστίνου Οι κατασκηνώσεις λειτουργούσαν πάνω απο 5 χρόνια με εκατοντάδες παιδιά και στελέχη στο Βελβεντό Κοζάνης. Σημειώνω οτι το μοναστήρι που ο πατέρας Αυγουστίνος έφτιαξε το έχει δώσει στον μητροπολη

http://www.constantinosa.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=50&Itemid=16

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλειται ο Σεβασμιωτατος κ.κ. Παυλος να επαναφερει τον πατερα Αυγουστινο,ο λαος της Κοζανης τον εχει αναγκη,εχει σπανιες αρετες,και εχει κανει τεραστιο εργο

Ανώνυμος είπε...

Δειτε και μια φορα την αλλη πλευρα. Το blog σας μεχρι στιγμης δημοσιευσε κειμενα υπερ του Αυγουστινου, χαλκευμενα και συκοφαντικα κατα του Μητροπολιτου. Οι κατασκηνωδ=σεις εκλεισαν επειδη δεν ειχαν πυρασφαλεια και ο Αυγουστινος απομακρυνθηκε επιδη δεν τηρησε την υπακοη του. Οσο για το μοναστηρι του, δεν συγκαταλεγεται στις μονες, αλλα στα ησυχαστηρια, στα καρκινωματα της Εκκλησιας.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω το παρασκήνιο της απομάκρυνσης του ιεροκήρυκα, ωστόσο αν κρίνω τόσο από τα δικαιώματα που έχει δώσει κατά το παρελθόν o επικεφαλής της ορθοδοξίας στην περιοχή, όσο και από τις διαμαρτυρίες των πιστών, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι δεν έχει το Θεό του!

Ο Ευθύβολος

http://www.kozan.gr/news.php?extend.12843

http://www.radiosiatista.gr/index.php/2008-10-09-08-53-19/2008-10-09-09-05-51/2143-e

Ανώνυμος είπε...

Προς τον υπερασπιστή του Μητροπολίτου

Ας μας πει ο ίδιος ο Μητροπολίτης γιατί απομακρύνθηκε ο Αυγουστίνος και ποια υπακοή δεν τήρησε. Όχι ράδιο αρβύλα.

Όσο για τα περί πυρασφάλειας στις κατασκηνώσεις, όλοι γνωρίζουν ότι το έργο του π. Αυγουστίνου και η αγάπη του κόσμου για αυτόν, δεν ήταν ιδιαίτερα ευχάριστα για κάποιους άλλους (κληρικούς;) στη Μητρόπολη. Αλλά, βλέπετε, ο κόσμος πάει εκεί που εμπνέεται και εκεί που έχει εμπιστοσύνη.

Τέλος, το ότι τα ησυχαστήρια είναι καρκινώματα της εκκλησίας προσβάλλει τις διατάξεις της ίδιας της Εκκλησίας. Αποκαλύπτει όμως την ίδια στιγμή το μίσος σας προς τον π. Αυγουστίνο.

Σας κάθησε στον λαιμό το έργο του και η ανταπόκριση του κόσμου...

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με τα Δίπτυχα και την ιστοσελίδα της Μητρόπολης, πρόκειται για Ιερά Μονή!

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ
504.00 ΠΑΛΑΙΟΓΡΑΤΣΑΝΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Ηγουμενεύων: Ἀρχιμανδρίτης Αυγουστίνος ΜΥΡΟΥ

http://www.imsk.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=60&Itemid=70

Ανώνυμος είπε...

παρακαλουνται οι πιστοι να συνεχισουν τις παρακλησεις τους προς τον Σεβασμιωτατο κ Παυλο για να Ξαναγυριση ο π. Αυγουστινος. Δεν μπορει καποτε θα εισακουσθη η Φωνη του Λαου του Θεου.Ομοια γεγονοτα εχουν ξανασυμβη στην Εκκλησια μας.Απο καθε πειρασμο μπορει να βγη καλο.

Ανώνυμος είπε...

ο Αυγουστινος απομακρυνθηκε επιδη δεν τηρησε την υπακοη του.
ανώνυμος 7 Ιουνίου 2011 11:54 π.μ.

Παραμύθι. Κάτι άλλο συμβαίνει και δεν το καταλαβαίνεις.
Ο π.Αυγουστίνος συμμορφώθηκε με την υπόδειξη να μη εκφωνήσει (!!) λόγο σε κηδεία νεαρού προσφιλούς προσώπου του παρ' ότι πολύ το ήθελε η χήρα μητέρα του..(ήμουν παρών και απόρησα.) Ο ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως ΕΚΑΝΕ ΥΠΑΚΟΗ και ΔΙΔΑΞΕ σε μας υπακοή. Καιδεν επρόκειτο για υπακοή σε εντολή του σεβαστού Σεβασμιοτάτου, αλλά .....Θου Κύριε φυλακήν τω στόματί μου....

Ανώνυμος είπε...

pater augoustine exei o theos...oloi as euxithoume na dwsei o theos agaph kai eirinh se olous!!!

Ανώνυμος είπε...

Η άρνηση του σεβασμιωτάτου κ. Παύλου να ενημερώσει επίσημα τον λαό της Κοζάνης για την απομάκρυνση του π. Αυγουστίνου από τον ιερό ναό του Αγίου Νικάνωρα, σημαίνει ότι ο σεβασμιώτατος έχει υποτιμήσει είτε τον λαό της Κοζάνης είτε τον π. Αυγουστίνο είτε και τους δύο.
Ο σεβασμιώτατος καλείται να δώσει μια καθαρή εξήγηση στον λαό της Κοζάνης για την απόφασή του. Αν στον π. Αυγουστίνο επιτρέπεται να εξομολογεί στην ιερά μονή Αγίου Νεκταρίου, είναι αδιανόητο να μην του επιτρέπεται να εξομολογεί και σε κάποιον ναό της Κοζάνης προς διευκόλυνση των εκατοντάδων (ή χιλιάδων;) πιστών που εξομολογούνται στον π. Αυγουστίνο.
Ο λαός της Κοζάνης περιμένει εξηγήσεις. Η σιωπή του σεβασμιωτάτου γίνεται όσο περνά ο καιρός περιφρονητική για τους πιστούς που διαμαρτύρονται...

Ανώνυμος είπε...

Η σιωπή του σεβασιμωτάτου είναι όντως περιφρονητική για το λαό, όπως επίσης και η προσπάθεια του ανωνύμου να υπερασπιστεί την επιλογή του δεσπότη του φορτώνοντας στον π. Αυγουστίον "ανυπακοή". Μπράβο στον ανώνυμο ϋπερασπιστή" (μήπως είναι και κληρικός; δε θέλω ούτε να το φανταστώ) συκοφαντεί έναν πανάξιο κληρικό, περιμένοντας προφανώς το μισθό του. Ας μετανοήσει τάχιστα και ας μην εμφανίζεται βασιλικότερος του βασιλέως.

Αν υπάρχει ανυπακοή, γιατί δε βγαίνει ο μητροπολίτης να ενημερώσει σχετικά το ποίμνιο που είναι προφανέστατο ότι έχει σκανδαλισθεί; Ποιος εξουσιοδότησε τον ανώνυμο να δώσει τέτοιες "διευκρινίσεις" που ούτε διευκρινίσεις είναι αφού δε μας λέει ποια ΄ξηταν αυτή η ανυπακοή.

Ας αφήσουν λοιπόν το δεσπότη να μιλήσει ο ίδιος (αν έχει την ευαισθησία και την τιμιότητα) και ας μην προτρέχουν οι κάθε λογής τζουτζέδες της εξουσίας που προσπαθούν έρποντας και γλείφοντας να αποκομίσουν οφέλη (ελπίζω να μην ανήκει σ' αυτούς ο ανώνυμος απολογητής του δεσπότη).

Ανώνυμος είπε...

o π.Αυγουστίνος είναι ένας χαρισματικός πνευματικός, κάνει μεγάλο αγώνα, είναι υπόδειγμα ταπεινότητας και ένας πολύ γλυκός άνθρωπος που τα μάτια του λάμπουν όταν μιλάει για το Χριστό!! Η αγάπη του είναι απέραντη για όλους!! Μακάρι ο Θεός να τον ξαναφέρει κοντά μας!!

Ανώνυμος είπε...

Μιλάμε για μεγάλη απώλεια στην πόλη! Δεν έχει το δικαίωμα να απομακρύνει σε τέτοιους καιρούς ένα τόσο μεγάλο κ αξιόλογο πνεύμα!δεν έπραξε σωστά ο μητροπολίτης και αυτό μπορεί να το πει πολύ κόσμος που γνωρίζει τον πατέρα Αυγουστίνο.
Το καλό που έχει να κάνει είναι να αναιρέσει και να του επιτρέψει να γυρίσει κοντά στους ανθρώπους που τον έχουν πραγματική ανάγκη και τον αγαπάνε!

Ανώνυμος είπε...

Προς Ε.N.Κ. που έγραψε για το Αίγιο -- Σε παρακαλώ επικοινώνησε μαζί μου, είναι σοβαρό. email (χωρίς καθόλου κενά) noc _ di _ turne @hot mail . com

Ανώνυμος είπε...

Ως απλός παρατηρητής. Δεν γνωρίζω γιατί, και για ποιόν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌ λόγο απομακρύνθηκε ο π. Αυγουστίνος από τα καθήκοντά του, αλλά δεν γνωρίζω και τη ακριβός θέλει να επιβάλει και μητροπολίτης μας στην ενορία μας. Αυτό που γνωρίζω όμως είναι πως υπάρχουν πολλά αντικρουόμενα συμφέροντα. Γνωρίζω το ιεραποστολικό έργο του π. Αυγουστίνου καλά. Γνωρίζεται πως δημιουργήθηκε πως λειτουργεί και ποίοι έχουν πρόσβαση το (μοναστήρι) στο Παλαιγράτσανο; Για ένα δόκιμο μοναχό που έφεραν να μείνει στο μοναστήρι και ήταν αγαπητός και καλοδεχούμενος από τους κατοίκους του χωριού στο Παλαιογράτσανο και τον μετέθεσαν αλλούς;
Όσο για τον μητροπολίτη μας δεν γνωρίζω και πάρα πολλά αλλά από όσα ακούω και διαβάζω έχει έρθει σε αντιπαράθεση με πολλούς, εύχομαι για καλό της κοινωνίας και των ανθρώπων και όχι για προσωπικούς φιλοδοξίες.
Νομίζω πως υποβόσκουν άλλα συμφέροντα και αλλού βρίσκετε η αλήθεια σε αυτή την διαμάχη.
Τέλος ο σκοπός δεν αγιάζι τα μέσα και για τις δύο πλευρές.

Ανώνυμος είπε...

Ο λαός της Κοζάνης ξέρει ποιός είναι ο π. Αυγουστίνος. Απομένει φαίνεται να μάθει ποιός είναι ο σεβ. Παύλος...

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com