19 Μαΐ 2011

Επιστολή – πρόσκληση του Πάπα Βενέδικτου, στον Πατριάρχη Ρουμανίας Δανιήλ, για την Ασίζη 2011.

Τον ερχόμενο Οκτώβριο του 2011, θα πραγματοποιηθεί στην Ασίζη η Παγκόσμια Ημέρα προσευχής των Θρησκειών για την ειρήνη. Scrisoarea Papei către Patriarhul României Ο Πάπας Βενέδικτος στην επιστολή – πρόσκληση προς τον Πατριάρχη Ρουμανίας, ανάμεσα σε άλλα αναφέρει : «Παναγιώτατε, με χαρά και ευγνωμοσύνη, μπορούμε να πούμε, αν και γνωρίζουμε ότι είμαστε ακόμη διαιρεμένοι, ότι η πίστη στην Ανάσταση του Ιησού Χριστού, του μοναδικού Σωτήρα του κόσμου, συνεχίζει να μας ενώνει» «Με αυτά τα συναισθήματα ο σεβάσμιος αδελφός μου, Καρδινάλιος Kurt Koch, πρόεδρος του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Προώθηση της Χριστιανικής Ενότητας, σας προσκαλεί στην Ημέρα προβληματισμού, διαλόγου και Προσευχής για την Ειρήνη και τη Δικαιοσύνη, 25 χρόνια μετά την πρώτη που έγινε στις 27 Οκτωβρίου του 1986 κατόπιν αιτήματος του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β ».

Δείτε σχετικά και:

-Το Βατικανό ανακοίνωσε το πρόγραμμα της Ασίζης 2011. Θα υπάρξουν συμπροσευχές αλλά όχι δημόσιες. Θα προσκληθούν άθεοι και άθρησκοι

-Πρόσκληση του Πάπα Βενέδικτου για μια νέα Παγκόσμια Ημέρα Προσευχής των Θρησκειών στην Ασίζη

-Απόσπασμα από το μήνυμα του Πάπα Βενεδίκτου 16ου επ’ ευκαιρία της εορτής για την Παγκόσμια Ημέρα της Ειρήνης (1η Ιανουαρίου 2011).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com