22 Δεκ 2009

Συγκροτήθηκε η νέα Δ.Ε. της Ένωσης Θεολόγων ν. Λάρισας


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΘΕΟΛΟΓΩΝ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ
Ανθίμου Γαζή 35, Λάρισα (ΤΚ 41222)
Τηλ. – Fax: 2410 – 618007
http://theologylar.blogspot.com/
Λάρισα, 21/12/2009

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ

Kατά τη πρώτη συνεδρίαση της νεοεκλεγείσας Διοικούσας Επιτροπής του παραρτήματος Ν. Λάρισας της Πανελλήνιας Ενωσης Θεολόγων (ΠΕΘ), στα γραφεία της Χριστιανικής Εστίας Λάρισας «Ο Απ. Παύλος», παρισταμένων των εκλεγέντων συμβούλων (κατά σειρά εκλογής) Καραμήτρου Ιωάννη, Τέλιου Λεωνίδα, Στεργιούλη Βασιλείου, Ανδρεοπούλου Χάρη και του α’ αναπληρωματικού Κουβαρά Ευαγγέλου, ο πλειοψηφών σύμβουλος Ιωαν. Καραμήτρος:
α) γνωστοποίησε την υποβληθείσα εγγράφως παραίτηση του εκλεγέντος κατά τις αρχαιρεσίες της 17ης/12/2009 συναδέλφου Νίκου Παύλου, δ/ντού του 14ου Γυμνασίου, ο οποίος στην επιστολή του αφού εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τους συναδέλφους που τον τίμησαν με τη ψήφο τους και τον εξέλεξαν, επικαλούμενος επιστημονικές και ερευνητικές υποχρεώσεις του, υποβάλει την παραίτησή του από μέλος της Δ.Ε. Οι παριστάμενοι εκλεγέντες σύμβουλοι έκαναν δεκτή τη παραίτηση και τη κενωθείσα θέση κατέλαβε ο α’ αναπληρωματικός, συνάδελφος Ευαγ. Κουβαράς.
β) λαμβάνοντας υπ’ όψιν του τις αυξημένες υποχρεώσεις του μέχρι πρότινος Γραμματέα και επανεκλεγέντος συναδέλφου Χάρη Ανδρεόπουλου στην εκπόνηση της διδακτορικής του διατριβής και ως εκ τούτου την αδυναμία του να συνεχίσει να προσφέρει υπηρεσίες από θέση «αιχμής» στην νέα Δ.Ε., πρότεινε την συγκρότηση της Δ.Ε. ως ακολούθως: Πρόεδρος: Bασ. Στεργιούλης, αντιπρόεδρος: Ιωαν. Καραμήτρος, γραμματέας: Ευαγ. Κουβαράς, ταμίας: Λεων. Τέλιος και μέλος: Χάρης Ανδρεόπουλος. Η πρόταση του πλειοψηφίσαντος συμβούλου έγινε ομοφώνως δεκτή και η Δ.Ε. συγκροτήθηκε με την ως άνω σύνθεση.
* Η νέα Διοικούσα Επιτροπή ασχολήθηκε και με το θέμα της λειτουργίας του ιστολογίου της Ενωσης, και με απόφαση που ελήφθη κατά πλειοψηφία, εφεξής θα δημοσιεύονται στο ιστολόγιο μόνο αποφάσεις της Δ.Ε. και δελτία τύπου από τις εκδηλώσεις που αυτή θα διοργανώνει. Αναφορικά με τo θέμα της αρθρογραφίας υπερίσχυσε η άποψη της πλειοψηφίας να μη δημοσιεύονται άρθρα προκειμένου να μη δημιουργούνται έριδες και τριβές και βλάπτεται η εικόνα της Ενωσης.
Mε τις αποφάσεις αυτές διεφώνησε ο μέχρι πρότινος διαχειριστής του ιστολογίου Χάρης Ανδρεόπουλος, υποστηρίζοντας ότι το ιστολόγιο θα πρέπει να διατηρήσει τον φιλελεύθερο χαρακτήρα του λειτουργώντας ως forum διαλόγου των θεολόγων, άποψη η οποία, όπως προαναφέρηκε, δεν έγινε δεκτή υπό της πλειοψηφίας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Να αναλάβει το ιστολόγιο της Ενώσεως Λαρίσης ο κύριος Στεργιούλης, γνωστός για τις παραδοσιακές του θέσεις και αντιλήψεις ορθοδοξώτατος θεολόγος.

Το χρόνο που μας πέρασε με διαχειριστή τον εκσυγχρονιστή και νεορθόδοξο οικουμενιστή κύριο Χάρη Ανδρεόπουλος, νομίσαμε ότι επήλθε η ..ένωση της Ορθόδοξης με την Καθολική "Εκκλησία"....

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com