3 Νοε 2009

Πρώην Αγγλικανός εφημέριος και νυν υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας το πρώτο γκέι μέλος του κοινοβουλίου που θα προχωρήσει σε πολιτικό γάμο


Ο πρώτος gay γάμος στη Βουλή των Λόρδων

Υπέρβαση στα συντηρητικά του δεδομένα θα κάνει το βρετανικό κοινοβούλιο καθώς την ερχόμενη άνοιξη θα φιλοξενήσει τον πρώτο γάμο ομοφυλόφιλων!
Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Independent», ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Κρις Μπράιαντ θα είναι το πρώτο γκέι μέλος του κοινοβουλίου που θα προχωρήσει σε πολιτικό γάμο με τον σύντροφό του Τζάρεντ Κράνεϊ μέσα στο χώρο του κοινοβουλίου, γεγονός που θα αποτελέσει συμβολική νίκη για τους υπέρμαχους των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων. Ο υπουργός, ο οποίος στο παρελθόν ήταν εφημέριος της Αγγλικανικής Εκκλησίας, δήλωσε ότι είναι ευτυχισμένος που θα παντρευτεί τον αρραβωνιαστικό του Τζάρεντ Κράνεϊ, τον επόμενο Μάρτιο. «Θα θέλαμε να γίνει στο κοινοβούλιο, αν είναι δυνατόν» είπε.
Ολα τα μέλη του κοινοβουλίου έως τώρα είχαν τη δυνατότητα αν ήθελαν να πραγματοποιήσουν τους γάμους τους στην εκκλησία του 14ου αιώνα που βρίσκεται κοντά στο κτίριο. Ωστόσο, όπως και σε κάθε άλλη εκκλησία της χώρας δεν επιτρέπονται γάμοι ομοφυλόφιλων, πράγμα που σημαίνει ότι ο Κρις Μπράιαντ πρέπει να βρει άλλο χώρο για την πραγματοποίηση της τελετής.
Σε μία απόπειρα εκσυγχρονισμού του κοινοβουλίου, ο πρόεδρός του Τζον Μπέρκοου κάνει παρασκηνιακές κινήσεις ώστε να κάμψει τις αντιρρήσεις των πιο συντηρητικών και να πραγματοποιηθεί τελικά ο γάμος στην προεδρική κατοικία που βρίσκεται στο παλάτι του Ουεστμίνστερ. Το πιθανότερο είναι η τελετή να πραγματοποιηθεί στην τραπεζαρία όπου έχουν οργανωθεί στο παρελθόν πολλές επίσημες τελετές. Στόχος του Τζον Μπέρκοου είναι να καθιερωθεί αυτός ο χώρος ως τόπος τελετής γάμων των ομοφυλόφιλων μελών του κοινοβουλίου.
Με την ιδέα αυτή φαίνεται να συμφωνεί και ο πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν, μιας και τον προηγούμενο μήνα είχε ανακοινώσει πως θα ήθελε πράγματι να γίνονται τέτοιοι γάμοι μέσα στο κοινοβούλιο, καθώς αποτελεί διάκριση και είναι άδικο να τελούνται εκεί μόνο ετεροφυλοφιλικοί γάμοι.

«ΕΣΠΡΕΣΣΟ» - 03.11.2009
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ
Αγγλία, Κράτος πνευματικά ανίσχυρο
Τα αποτελέσματα μιας διαλυμένης κοινωνίας
Ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ Ρόουαν Ουίλιαμς και μερικές διδασκαλίες του.
Ξεπεσμού συνέχεια. Αποτελέσματα αποκοπής από την Ιερά Παράδοση
Ρόουαν Ουΐλλιαμς. Αρχιεπίσκοπος ή Aρχι-αιρετικός;
Πιστεύει στο Θεό ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ Ρόουαν Ουΐλλιαμς ;
Ρόουαν Ουΐλλιαμς, Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ και Δρυϊδης-Βάρδος
Δρυίδες και 'χριστιανοί' σε "διάλογο" και όχι μόνο...
Ο δαιμονικός Δρυϊδισμός
Γεύση από Λονδίνο. Ο χριστιανισμός και το ευαγγέλιο στο περιθώριο
Ρόουαν Ουΐλλιαμς, Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ και Δρυϊδης-Βάρδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com