25 Αυγ 2024

Διατί ο εποικισμός της Αμμοχώστου να καταδείξει τη σιωπή μας δια τον διωγμό της UOC;

Μετά την Αγιά Σοφιά ο εποικισμός του Βαρωσιού; (BINTEO) 

Διατί ο εποικισμός της Αμμοχώστου να καταδείξει τη σιωπή μας δια τον διωγμό της UOC;

Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου

  Όταν οι πολεμούντες την Αγία Τριάδα εποικίσουν την περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου, τότε πιθανώς να αντιληφθούμε και στην Κύπρο, την απαράδεκτη σιωπή μας για το διωγμό της μόνης αναγνωρισμένης από την πλειοψηφία των Τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών, Αυτόνομης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (UOC). 

  Δικαιούμαστε να σωπαίνουμε εμείς στην Κύπρο για το διωγμό και την απαγόρευση της Αυτόνομης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (UOC), μη τυχόν και δυσαρεστήσουμε κάποιον ή κάποιους;

  Όπως δείχνουν τα πράγματα δεν θα αργήσει ο εποικισμός της περίκλειστης περιοχής της  Αμμοχώστου.  Παρά το γεγονός ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, είχε παραχωρήσει την διαχείριση της περιοχής αυτής στην ειρηνευτική δύναμη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο με βάση το ψήφισμα 550, το Τουρκικό καθεστώς των κατεχομένων συνεχίζει την ετσιθελική και επεκτατική πολιτική του.

  Με τον ίδιο τρόπο που η Τουρκία αγνόησε το ψήφισμα 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, έτσι και τώρα θα εποικήσει την Αμμόχωστο χωρίς να λάβει κανένα υπόψη. 

  Όσοι των Ορθοδόξων Ελλήνων της Κύπρου, έχουν επιλέξει τη σιωπή για το διωγμό της Αυτόνομης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (UOC),  με την αντιεκκλησιαστική σκοπιμότητα να μη δυσαρεστήσουν κάποιον ή κάποιους, όταν θα δοκιμάσουμε και αυτό το πικρό ποτήρι από τους  πολεμούντες την Αγία Τριάδα, θα αντιληφθούν την αντιεκκλησιαστική σιωπή τους.

  Είναι βέβαιο ότι θα το αντιληφθούν και προς τούτο θα συνηγορήσει και η συνένοχη σιωπή όσων σήμερα σπαταλούν αφειδώλευτα τα ‘’χαμόγελα’’ προς το καθεστώς Ζελένσκι, παρά την αντιεκκλησιαστική απόφασή του. 

  Όλοι αυτοί οι οποίοι σήμερα συναγελάζονται με τον Ζελένσκι, θα μακρύνουν τη σιωπή τους με  γενικόλογες ‘’ευχές’’, με τη χαρακτηριστική επιτηδευμένη ασάφεια,  περί δήθεν  εξεύρεσης δίκαιης λύσης για το Κυπριακό πρόβλημα.

 Δεν έχουμε ανάγκη την επιτηδευμένη ασάφεια  των δηλώσεων τους. Αν θέλουν να μιλήσουν για δίκαιη λύση, το πιο σημαντικό πράγμα που έχουν κάνουν είναι να κατονομάσουν και να καταδικάσουν το άδικο του καθεστώτος των Τούρκων στα κατεχόμενα.

 Όταν θα γίνει ο εποικισμός της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου, που όπως φαίνεται δεν αργεί, τότε θα καταλάβουν και το αντιμίσθιο της σημερινής αντιεκκλησιαστική σιωπής τους, για το διωγμό της Αυτόνομης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (UOC) και την αντιεκκλησιαστική  απαγόρευσή της.

Όταν παρατηρείς ξένους να αναφέρονται στην απαγόρευση της της Αυτόνομης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (UOC) και εμείς να σωπαίνουμε σκοπίμως, τι  μπορεί κανείς να προσθέσει;

 Όταν θα δούμε τους Ιερούς Ναούς μας και τις πατρικές εστίες μας στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, η οποία θα είναι εποικισμένη  από τον βάρβαρο Αττίλα, τότε θα αντιληφθούμε στην Κύπρο τον καρπό της σιωπής μας.

 Όταν θα δούμε τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας, το Ιερό Ναό του Τιμίου Προδρόμου, τον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης,  τον Ιερό Ναό της  Αγίας Παρασκευής, τον Ιερό Ναό του Αγίου Μέμνωνος, το παρεκκλήσι του Αγίου Παντελεήμονα κλπ, τους δικούς μας Ιερούς Ναούς, να στενάζουν στην εποικισμένη Αμμοχώστο, τότε θα έρθουμε εις εαυτούς.

 ‘’Και καθώς θέλετε ίνα ποιώσιν υμίν οι άνθρωποι, και υμείς ποιείτε αυτοίς ομοίως’’ (Λουκ. 6,31), είπεν ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός.  Αυτή εντολή αποτελεί για μας τους Χριστιανούς κανόνα συμπεριφοράς.  Γιατί την προσπερνούμε με την απαράδεκτη και σκόπιμη σιωπή μας, για το διωγμό και την απαγόρευση της Αυτόνομης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com