24 Ιουλ 2024

Συνάντηση Πατριάρχη Βουλγαρίας με τον Πρωθυπουργό Ντίμιταρ Γκλάβτσεφ. Συζήτησαν και για το ζήτημα της διδασκαλίας του μαθήματος «Θρησκεία-Ορθοδοξία» στα σχολεία.

Συνάντηση Πατριάρχη Βουλγαρίας με τον Πρωθυπουργό Ντίμιταρ Γκλάβτσεφ 

Οι παραδοσιακά καλές σχέσεις Εκκλησίας και Κράτους επιβεβαιώθηκαν κατά τη συνάντηση του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Δανιήλ με τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό της χώρας Ντίμιταρ Γκλάβτσεφ στο κτίριο του Υπουργικού Συμβουλίου την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024.

Ο Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ τόνισε την καλή συνεργασία μεταξύ των εκπροσώπων των κρατικών θεσμών και των εκκλησιαστικών αρχών. «Αυτή η συνεργασία πρέπει να συνεχιστεί και να οικοδομηθεί», επισήμανε ο Μακαριώτατος και υπογράμμισε την σημασία της ειρήνης και της ασφάλειας για το κοινωνικό σύνολο.

«Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας ήταν πάντα στήριγμα στις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής του λαού. Είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσετε και εσείς αυτή την παράδοση», είπε ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Πατριάρχη κ.κ. Δανιήλ. «Η ψυχή και η πίστη στον Κύριο είναι η βάση της ευημερίας των ανθρώπων. Η Εκκλησία θα παραμείνει ο θεσμός που μας δίνει ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον», τόνισε επίσης ο Πρωθυπουργός Ντίμιταρ Γκλάβτσεφ.

Στη συνάντηση οι δύο πλευρές συζήτησαν επίσης για το ζήτημα της διδασκαλίας του μαθήματος «Θρησκεία-Ορθοδοξία» στα σχολεία κάνοντας παράλληλα αναφορά στα σχετικά ισχύοντα παραδείγματα άλλων χωρών.

orthodoxianewsagency.gr

…………………………………………….

Δείτε σχετικά και:

-Βουλγαρίας Δανιήλ: Να σταματήσει η αιματοχυσία στην Ουκρανία και να ξεκινήσει ο διάλογος

-Βουλγαρίας Δανιήλ: “Τραγωδία για κάθε Ορθόδοξο η έλλειψη εκκλησιαστικής κοινωνίας”

-Συνάντηση του Πατριάρχη Δανιήλ με τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας – Κοινές δράσεις για την ενότητα του λαού και η εισαγωγή του μαθήματος των Θρησκευτικών

-Ακλόνητος και αποφασιστικός ο νέος Πατριάρχης Βουλγαρίας.

-O Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος δεν προσήλθε στον Καθεδρικό Ναό για συλλείτουργο και δεν παρέστη στο δείπνο προς τιμήν του νέου Πατριάρχη Βουλγαρίας

-Πατριάρχης Βουλγαρίας Δανιήλ : “Θα εργαστώ για την ενότητα της Εκκλησίας”

-Ὁμιλία τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου κατὰ τὴν Ἐνθρόνισιν τοῦ νέου Μητροπολίτου Σόφιας καὶ Πατριάρχου πάσης Βουλγαρίας κ. Δανιὴλ (Σόφια, 30 Ἰουνίου 2024)

-Νέος Πατριάρχης Βουλγαρίας εξελέγη ο Μητροπολίτης Βιδινίου Δανιήλ

-Στη Σόφια για την ενθρόνιση του νέου Πατριάρχη Βουλγαρίας το λείψανο του Αγίου Ευθυμίου Αρχιεπισκόπου Τυρνόβου

-Λόβετς Γαβριήλ: «Δεν έχουμε επίγειο επικεφαλής όλων των Εκκλησιών»

-Βιδινίου: «Η Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας έχει θέματα Αποστολικής διαδοχής»

-Το τριπρόσωπο για την εκλογή του νέου Πατριάρχη Βουλγαρίας: Μητροπολίτες Βράτσης Γρηγόριος , Λόβετς Γαβριήλ, Βιδινίου Δανιήλ

-Βιδινίου Δανιήλ: «Την “εκκλησιαστική” δομή, που δημιουργήθηκε με ουσιαστική συμμετοχή του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως στην Ουκρανία την απαρτίζουν αχειροτόνητα πρόσωπα, τα οποία ονομάσθηκαν ιερείς και αρχιερείς.»

 -Η Επιστολή του Μητροπολίτη Βιδινίου για το Ουκρανικό

-Τρεις βούλγαροι μητροπολίτες ζητούν Πανορθόδοξη Σύνοδο για την επίλυση του εκκλησιαστικού ζητήματος στην Ουκρανία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com