24 Μαΐ 2024

Ο Μητροπολίτης Βεροίας για το Μακεδονικό και τον γάμο των ομοφύλων

Βέροιας, Ναούσης και Καμπανίας, Παντελεήμων: «Η Μακεδονία προδόθηκε» (βίντεο)

Πέμπτη 23 Μαΐου 2024 

Συνέντευξη τύπου σχετικά με τα 30α Παύλεια που ξεκινούν τις επόμενες μέρες.

Ο Μητροπολίτης  Βέροιας αφού πρώτα αναφέρθηκε στο πρόγραμμα και το πνεύμα των εκδηλώσεων, στη συνέχεια όπως συνηθίζει άλλωστε, προχώρησε σε διάλογο με τους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Να σημειωθεί ότι ειδική εκδήλωση ενταγμένη στο πρόγραμμα των Παυλείων θα αφορά τα 50 χρόνια από την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο και τον “Αττίλα”.

Στο σημείο αυτό επισημάνθηκε ότι η Ιερά Μητρόπολη εντάσσει στο πρόγραμμά της ένα τραυματικό για τον ελληνισμό γεγονός το οποίο όμως «επισήμως δεν συνέβη ποτέ».

Ακολούθησε η αναφορά σε τρέχοντα καίρια ζητήματα και στο σημείο αυτό, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης με ιδιαίτερα έντονο ύφος, και χωρίς να κρύβει την οργή του, αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις για το Μακεδονικό.
«Προδόθηκε η Μακεδονία», είπε, «και αυτό θα το βρουν μπροστά τους».

Ο κ. Παντελεήμων μίλησε για την επικοινωνία που έχει με Ιεράρχες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό αλλά και άρθρο του στο οποίο παραθέτει τις δηλώσεις που έκανε τότε ο νυν Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Παντελεήμων αναφέρθηκε και στο νομοσχέδιο των «ομόφυλων» ζευγαριών, λέγοντας ότι κάποιοι θέλουν να υποκαταστήσουν τον Θεό, ο οποίος έπλασε τα δυο φύλα, τον άνδρα και τη γυναίκα και κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν και τρίτο φύλο.

Δυστυχώς τις συνέπειες θα τις αντιμετωπίσουμε στο μέλλον, υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας.

https://verianet.gr/verias-naousis-kai-kampanias-panteleimon-video/)

…………………………………………………………………………

Μητροπολίτης Βεροίας για Μακεδονία και γάμο ομοφυλοφίλων

https://pliroforiodotis.gr.

Στο περιθώριο της παρουσίαση του προγράμματος των Παυλείων, ο Μητροπολίτης Βεροίας Παντελεήμων σχολίασε τις τελευταίες εξελίξεις για το Μακεδονικό και τον γάμο ομοφυλοφίλων.

Ο Μητροπολίτης άστραψε και βρόντησε και στα δυο θέματα. «Εγώ το έλεγα τότε. Τι θα πουν αυτοί τώρα; Τι λένε τώρα οι βουλευτές στην Βουλή; Ο Αριστοτέλης, ο Φίλιππος και ο Αλέξανδρος διαμαρτύρονται» τόνισε για το όνομα της γειτονικής χώρας ενώ σχολιάζοντας ατάκα βουλευτή της ΝΔ ότι θα ζητήσουν συγνώμη από τον Τσίπρα είπε: «Δεν είναι πατριώτες. Ξεπουλάνε την Μακεδονία. Είναι κρίμα». Για την εξαγγελία Μητσοτάκη ότι αν δεν συμμορφωθούν οι γείτονές μας, θα κλείσει η πόρτα της ένταξης στην Ε.Ε., είπε «είναι πολύ καλό αυτό, αρκεί να υλοποιηθεί».

Για τον γάμο των ομοφιλοφύλων, είπε: «Θα χτυπάνε το κεφάλι τους αργότερα. Είναι μομφή κατά του Θεού. Ο Θεός έπλασε αρσενικό και θηλυκό, δεν δημιούργησε τρίτη κατηγορία. Προσπαθούν να διορθώσουν τον Θεό; Ας τα βρουν με τον Θεό, αν όχι εδώ, πάνω».

Τέλος με αφορμή την επίσκεψη Δένδια, ο Μητροπολίτης είπε ότι η Μητρόπολη είναι ανοιχτή σε όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com