5 Αυγ 2023

Μία "Αργία" που εκθέτει τον τιμωρούντα και όχι τον τιμωρούμενον!

                   

                          Μία "Αργία" που εκθέτει τον τιμωρούντα και όχι τον τιμωρούμενον!

Δ. Κ. Αναγνώστου, Θεολόγος

      Η τρίμηνη Αργία στον π. Αναστάσιο Γκοτσόπουλο είναι "τιμωρία" όχι από, αλλά γιά τον Μητροπολίτη. Και εξηγούμεθα: Όλοι γνωρίζουμε ότι ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος επιτελεί σημαντικό έργο, είναι παραδοσιακός κλπ κλπ. Όμως, τώρα, όλο του το έργο και όλη του η παραδοσιακότητα στιγματίζονται, για να μην πω ακυρώνονται, από αυτή την απόφασή του. Διότι τον εμφανίζει και τον αποκαλύπτει ως άνθρωπο που υστερεί στο θέμα της δικαιοσύνης, της ελευθερίας και της δυνάμεως. Υστερεί και αποδεικνύεται έμφοβος, δειλιών και προτιμών την δόξαν των ανθρώπων από την δόξαν του Θεού. Όλοι γνωρίζαμε ότι, ατυχώς, υπερτερούσε σε αυτόν ο πατριωτισμός από την Θεοσέβεια. Τώρα επιβεβαιώθηκε ότι και ο πατριωτισμός του δεν είναι, έστω αυτός, ασυμβίβαστος. Ο νοών, νοείτω!

    Τέλος, όπως πάλι έχουμε επισημάνει, φαίνεται ότι από το Φανάρι έχουν τον τρόπο να τον πιέζουν και να απαιτούν από αυτόν πράγματα. Ίσως φοβάται ότι, αν δεν τους ικανοποιήσει, δεν θα ευοδωθεί η μεγάλη επιθυμία του για αγιοκατάταξη του Γέροντος Γερβασίου Π. (+), την οποία "καθυστερεί" το Φανάρι.  Κρίμα, όχι για τον π. Αναστάσιο, αλλά για τον Μητροπολίτη.

Ξεχνάει ότι ευσέβεια και διωγμός πάνε μαζί και το δεύτερο πιστοποιεί την αυθεντικότητα του πρώτου. Προφανώς ήρθε σε δύσκολη θέση όταν κληρικός της επαρχίας του επεσήμανε πώς έχει η αλήθεια, όσον αφορά τη στάση του Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως στο Ουκρανικό. Όμως, φίλος Πλάτων, φιλτάτη η αλήθεια! Ευσεβής και να (κατά)διώκει την αλήθεια δεν γίνεται. Ευσεβής και να αποφεύγει τον διωγμό συμβιβαζόμενος, επίσης. Αν υπάρχουν κάποια "ελαφρυντικά" για τον Μητροπολίτη, αυτά, ίσως, θα μπορούσαν να διαπιστωθούν στα κείμενα της διαδικασίας επιβολής της ποινής, αφ' ενός, και την απολογία του τιμωρηθέντος, αφ' ετέρου. Υπάρχουν; Θα δημοσιευθούν; Όλα στο φως! Και το Φανάρι!.... 

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ:

-Παρακαλούμε τον Μητροπολίτη Πατρών να ανακαλέσει την αργία στον π Αναστάσιο Γκοτσόπουλο.

-Οὐκρανικό «αὐτοκέφαλο»: Ἕνας ἀποκαλυπτικός διάλογος

-Ηχητικό ντοκουμέντο αποκαλύπτει: Η Κανονική Εκκλησία της Ουκρανίας γνώριζε προ δεκαετίας τις φιλοδοξίες του πατριάρχη Βαρθολομαίου.

-Περιστερίου Γρηγόριος – μακαριστός Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Βλαδίμηρος· ένας απ’ τους δύο λέει ψέματα.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει η προφητεία του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, που λέγει ότι ο Θεός θα ΑΛΛΑΞΕΙ το πλήρωμα της Εκκλησίας. Δηλαδή ο Θεός θα δημιουργήσει, με τα διάφορα σκληρά γεγονότα που θα ακολουθήσουν μελλοντικά, ένα ΝΕΟ και Εκκλησιαστικά ΥΓΙΕΣ πλήρωμα της Εκκλησίας (κληρικούς όλων των βαθμών, Μοναχούς και λαϊκούς).

Ακόμα και οι κότες το γνωρίζουν, ότι οι περισσότεροι σημερινοί επίσκοποι της Εκκλησίας (και όχι μόνο αυτοί), είναι εκκοσμικευμένοι.

Λυκούργος Νάνης είπε...

O μητροπολίτης Πατρών καλό θα ήταν να αφήσει ήσυχο τον ομολογητή κληρικό π.Αναστάσιο Γκοτσόπουλο και να καυτηριάσει τον εν Ουκρανία στραγγαλισμό της θρησκευτικής ελευθερίας που επιχειρεί εδώ και καιρό το επιεικώς ανεκδιήγητο καθεστώς του Ζελένσκι.
Μούγκα ο Πατρών Χρυσόστομος για τις σταλινοφασιστικές διώξεις του κλήρου της κανονικής Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανία

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Αναστάσιος Γκοτσὀπουλος ετέθη σε τρίμηνη Αργία και του αφαιρέθηκε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου από τον Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο, διότι δημοσίευσε τις συνομιλίες των Πατριαρχών Κωνσταντινουπόλεως και Μόσχας στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την λεγομένη "Αγία & Μεγάλη Σύνοδο" της Κρήτης (2016), όσον αφορά στο Ουκρανικό ζήτημα. Από αυτές προκύπτει ότι άλλα δεσμευόταν ότι δέχεται και θα τηρήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης και άλλα έπραξε εν συνεχεία (παραχώρηση Αυτοκεφαλίας), αφού εν τω μεταξύ το Πατριαρχείο Μόσχας δεν συμμετείχε στην πραγματοποιηθείσα υπό την Προεδρία του κ. Βαρθολομαίου Σύνοδο της Κρήτης.
Στην Κρήτη συμμετείχαν 10 εκ των 14 τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών (Πατριαρχεία και Αυτοκέφαλες Εκκλησίες).
Σήμερα, την "επέμβαση" του Κωνσταντινουπόλεως στην εν Ουκρανία Εκκλησία στηρίζουν μόνον 4 εκ των 14 τοπικών Εκκλησιών.

Ανώνυμος είπε...

Αμήν και πότε, αυτή την προφητεία περιμένουμε, ως τη μόνη διέξοδο, δυστυχώς, στα σημερινά αδιέξοδα.

Ανώνυμος είπε...

Η Ηρωδιαδα ζητησε την κεφαλη του Προδρομου επι πινακι μη ανεχομενη τους ελεγχους του.Ποιος ζητησε απο των Πατρων την κεφαλη του π Αναστασιου μη ανεχομενος το ρεζιλι που επαθε με την ανακοινωση των πρακτικων; Βαρυς ημιν εστι κ βλεπομενος ειπεν ο θιγομενος απο την ανακοινωση των πρακτικων.Αλλα δεν ειναι μονο ο θιγομενος αλλα ειναι κ οσοι εκτισαν πανω σε ψευδη την υποστηρηξη των στο Ουκρανικο.Η ολη ιστορια θυμιζει διωγμους ιερου Χρυσοστομου.Μεγαλη η μετανοια αλλα δυσκολα την βρισκει ο ανθρωπος που δεν αναγνωριζει τα λαθη του.Το ημαρτον Πατερ εις τον ουρανον κ ενωπιον Σου λιγοι το εχουν πει.Τοσο μενος κατα του π Αναστασιου γιατι οπως ο γεροντας του Αγιος Γερβασιος των Πατρων δεν υπεκυψε εις το ψευδος αλλα ηγαπησε την Αληθειαν τουτεστιν τον Χριστον μας.Υπομονη π Αναστασιε υπαρχει Θεος οστις βλεπει κ κρινει δικαιως.Εμεις παντως προσευχομεθα για τον Σταυρον που σηκωνετε.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com