4 Αυγ 2023

Παρακαλούμε τον Μητροπολίτη Πατρών να ανακαλέσει την αργία στον π Αναστάσιο Γκοτσόπουλο.

Σε αργία τρεις μήνες τιμώρησε ο Μητροπολίτης Πατρών τον εφημέριο του ναού Αγ.Νικολάου στην Πάτρα π. Αναστάσιο Γκοτσόπουλο.

Ποιο ήταν το έγκλημα του ιερέα; 

Δημοσίευσε στις 12-07-2023 στη Ρομφαία αυτολεξεί τον επίσημο διάλογο που είχαν το 2016 ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίο με τον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο μπροστά σε όλους τους αρχηγούς των εκκλησιών για την εκκλησία της Ουκρανίας. Δεν ήταν μυστικός ο διάλογος γιατί τα πρακτικά της επίσημης πανορθόδοξης συνάντησης τα είχε δημοσιεύσει η Αποστολική Διακονία της Ελλάδος.

Ο Μητροπολίτης Πατρών θεώρησε ότι είναι ασέβεια προς το πρόσωπο του Πατριάρχη Βαρθολομαίου που ο ιερέας Αναστάσιος Γκοτσόπουλος δημοσίευσε τα κείμενα για να μάθει ο λαός την αλήθεια.

Τον κάλεσε σε γραπτή απολογία. Είναι λανθασμένη η πληροφορία που δημοσιεύθηκε ότι ο π Αναστάσιος αρνήθηκε να απολογηθεί. Αντίθετα παρέδωσε στο Μητροπολίτη πολυσέλιδη εγγραφή απολογία. Σύμφωνα με πρόσωπο που έλαβε γνώση της γραπτής απολογίας ο π Αναστάσιος με παρρησία σαφήνεια και μεθοδικότητα κονιορτοποίησε τον κατηγορητήριο.

Η απόφαση όμως ήταν ειλημμένη: Τρίμηνη αργία από κάθε ιεροπραξία και αφαίρεση του οφίκιου του πρωτοπρεσβύτερου. Το ίδιο πρόσωπο που έλαβε γνώση και της καταδικαστικής απόφασης μιλάει για απόφαση που δεν αντέχει σε κριτική γιαυτό δεν έχει δημοσιευθεί.

Διαμαρτυρόμαστε που ο Μητροπολίτης Πάτρας τιμώρησε τον ιερέα επειδή είπε την αλήθεια και ενημέρωσε τους πιστούς για το Ουκρανικό ζήτημα.

Γιατί είναι ασέβεια η άσκηση κριτικής στις ενέργειες των μητροπολιτών και πατριάρχων;

Δεν θέλει ο Μητροπολίτης να γνωρίζουμε οι πιστοί τι είπαν οι πατριάρχες για την Ουκρανία που σπαράσσεται τώρα από τον πόλεμο;

Οι μητροπολίτες μας θέλουν τους ιερείς μουγκούς και το ποίμνιό χωρίς ενημέρωση; 

Η απαγόρευση εξομολόγησης ειδικά αυτήν την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου δεν είναι τιμωρία για τον ιερέα Αναστάσιο, αλλά τιμωρία για τα πνευματικά του παιδιά και για όλην την ενορία του Αγίου Νικολάου, που δεν έχει εξομολόγο για να εξομολογηθούν οι πιστοί αυτήν την περίοδο.

Οι πιστοί παρακαλούμε τον Μητροπολίτη να ανακαλέσει την άδικη απόφαση του και παρακαλούμε τον π Αναστάσιο να συνεχίζει να μας διαφωτίζει με τα κείμενα του υπηρετώντας πάντα την αλήθεια που είναι ο Χριστός γιατί και αυτός μπορεί να λέει μαζί μας ΑΓΑΠΩ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ.

Αγαπώ τον Χριστό

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ:

-Οὐκρανικό «αὐτοκέφαλο»: Ἕνας ἀποκαλυπτικός διάλογος

-Ηχητικό ντοκουμέντο αποκαλύπτει: Η Κανονική Εκκλησία της Ουκρανίας γνώριζε προ δεκαετίας τις φιλοδοξίες του πατριάρχη Βαρθολομαίου.

-Περιστερίου Γρηγόριος – μακαριστός Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Βλαδίμηρος· ένας απ’ τους δύο λέει ψέματα.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποια είναι η αιτία της επιβολής αργίας στον π. Αναστάσιο; Η δημοσίευση των πρακτικών και ο διάλογος που είχε ο Κων/πολεως με τον Μόσχας; Που είναι το μεμπτό; Αδυνατώ να το καταννοήσω...

Ανώνυμος είπε...

Το τηλέφωνο της Μητρόπολης Πατρών είναι 2610320602 .
Όποιος διαφωνεί με την πράξη της αργίας στον π. Αναστάσιο να μην κάθεται και γράφει στα ιστολόγια χωρίς αποτέλεσμα. Να σπάσουν τα τηλέφωνα της μητρόπολης από φωνές υποστήριξης στον ομολογητή π. Αναστάσιο. Ιδού καιρός ευπρόσδεκτος!

Ανώνυμος είπε...

Συγχωρήστε με μα νομίζω πως είναι πιο δόκιμο το "Απαιτούμε" από τον Μητροπολίτη Πατρών να ανακαλέσει την αργία στον π Αναστάσιο Γκοτσόπουλο.
Και πάλι ζητώ συγνώμη μα θαρρώ πως τα πολλά παρακάλια μας έφθασαν εκεί μου μας έφτασαν..

Ανώνυμος είπε...

Ειχα ακουσει καλα λογια για τον π Χρυσοστομο Σκληφα οταν ητο αρχιγραμματευς της Συνοδου.Μετα την χειροτονια του αλλαξε πληρως εις τας εντολας των προισταμενων του.Νομιζω πως ειναι ντροπη για τον ιδιο κ την ιεραρχια της Εκκλησιας της Ελλαδος τα οσα συμβαινουν.Ας δουν στον καθρεπτη της Εκκλησιας το προσωπον τους οι αρχιερεις.δηλαδη προσβολη στο προσωπο του πατριαρχου η ανακοινωση των πρακτικων .Τα οσα εκανε ο Πατρων στην εισηγηση του στη συνοδο για το Ουκρανικο δεν ησαν ντροπη για τα ψευδη που ειπε κ την διαστρεβλωση της αληθειας;Τελικα ποιον υπηρετουν τον Θεον την Εκκλησια η" τον πατριαρχη κ τους εντολεις των.Υπαρχει συνειδηση του τι εστι Εκκλησια η" ολα ειναι ενα θεατρο μεχρι να φορεσουμε την μητρα;
Ντροπη να διωκονται κληρικοι για την αληθεια κ να υπερασπιζονται το ψευδος.Υπαρχει ομως ο δικαιος Κριτης που θα μας κρινει ολους κατα τα εργα μας.

Ανώνυμος είπε...

Όπως ο π. Αναστάσιος ως Πνευματικός επέβαλε επιτίμια έτσι και αυτός να δεχθεί την αγάπη του Μητροπολίτη του με υποδειγματική υπακοή.
Νικόλαος Θεοδωρόπουλος

Ανώνυμος είπε...

Να μετανοήσει ένας υπερήφανος αρνητής της Ορθοδοξίας???
Αδύνατον.

Αυτός που δέχεται ιερωσύνη σε αυτοχειροτονημενο, δεν είναι δυνατόν να παραμείνει ορθοδοξος

Λυκούργος Νάνης είπε...

Αξιότιμε κύριε Θεοδωρόπουλε, η ουσία του όλου θέματος, εν προκειμένω, δεν εστιάζεται στο τι πρόκειται και στο τι πρέπει,ενδεχομένως, να πράξει ο π Αναστάσιος Γκοτσόπουλος αλλά στην ενέργεια του μητροπολίτη Πατρών και στο εάν υπάρχει κανονικό έρεισμα της επιβληθείσης ποινής ή εάν αυτή αποτελεί προϊόν σκοπιμότητας.

Ανώνυμος είπε...

Υποκλίνομαι στον π. Αναστάσιο !

Ανώνυμος είπε...

Κυριε Θεοδωροπουλε.δεν σας γνωριζω κ μου κανει εντυπωση το σχολιο σας Απο που τεκμαιρετε εσεις οτι ο π Αναστασιος επεσε σε παραπτωμα κ πρεπει να υποστει επιτιμιο;Η δημοσιευση δημοσιευμενων κειμενων απο την ιδια την Εκκλησια ειναι παραπτωμα; Ενας ασκητης ελεγε μη τραχυνθεις κατα του εγχειρησαντος σου ερευνησον το εκθυθεν κ μεμψου εαυτον. Τον μητροπολιτη κ τους θιγομενους πρεπει να εξετασουμε τι βγηκε απο την εγχειρηση της δημοσιευσεως των πρακτικων.Ο π Αναστασιος δεχεται την υλην που ερευσε απο την πληγη των.οι θιγομενοι πρεπει να ερευνησουν τους εαυτους των κ το τραυμα τους.Το οφθαλμος αντι οφθαλμου ειναι πριν την ελευση του Κυριου μας.Αλλα κ ο Κυριος τυπτομενος υπο του δουλου ειπεν ει κακως ελαλησα μαρτυρησον περι του κακου ει δε καλως τι με δερεις; Δηλαδη ακομη κ να μιλησουμε πρεπει να εχει λογοκρισια απο τους ανθρωπους δεν μας αρκει ο λογος του Θεου.που μας εντελλεται το πως πρεπει να συμπεριφερομεθα;Οταν υπαρχει συνειδηση εκκλησιαστικη στον ιερεα κ το ποιμνιο δεν μπορει με επιτιμια να επιβαλλει ο αρχιερευς τας αποψεις του.Αλλο το φρονημα της Εκκλησιας κ αλλο αι αποψεις των ανθρωπων και στην περιπτωση του Ουκρανικου βλεπουμε ποσο απεχουν αι αποφασεις των αχιερεων απο το συνολο της Ορθοδοξου Εκκλησιας κ του πιστου λαου.Δεν πρεπει η Εκκλησια να ακολουθει τα κοσμικα φρονηματα αλλα να αγωνιζεται για την ενοτητα κ της πιστεως αλλα κ του σωματος της καθολου Εκκλησιας.Και στην προκειμενη περιπτωση δυστυχως ακολουθει δρομον κατηφορικον κ διχαστικον.

Ανώνυμος είπε...

Πολλά συγχαρητήρια στον π. Αναστάσιο. Σύγχρονος ομολογητής, συνεχιστής του μεγάλου θεολόγου Νικόλαου Σωτηρόπουλου.
Η αλήθεια πρέπει να ακουστεί.
Και οι λίθοι κεκράξονται …

Ανώνυμος είπε...

Να γίνει έρευνα με νομικούς εάν ευσταθούν αυτά και να ερευνήσουν εάν δικαιούται αποζημίωση ο π.Αναστάσιος.Να ερευνηθεί εάν υφίσταται νόμιμο έρεισμα σε όλα αυτά

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com