15 Μαΐ 2023

Μια ακόμη αρπαγή Ιερού Ναού κοντά στο Κίεβο

Μια ακόμη αρπαγή Ιερού Ναού της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας έγινε πρόσφατα στην πόλη Μπογιάρκα της Περιφέρειας του Κιέβου, από άγνωστους που ήταν ντυμένοι με στρατιωτικές στολές.

Πρόκειται για τον Ιερό Ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ της Ιεράς Μητροπόλεως Κιέβου, όπου πλήθος πιστών προσπάθησε να αποτρέψει την αρπαγή του.

Να αναφερθεί ότι κατά τη διάρκεια της αρπαγής του ναού χρησιμοποιήθηκε ωμή βία, ενώ έγινε και χρήση δακρυγόνων.

Επίσης οι άγνωστοι ξυλοκόπησαν τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού, ενώ η Πρεσβυτέρα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της περιοχής με τραύματα στα χέρια και τα πόδια.

Τα εν λόγω γεγονότα πραγματοποιήθηκαν με τη συνδρομή της Αστυνομίας, ενώ ο δήμαρχος της πόλεως ενεπλάκη προσωπικά στην αρπαγή, παρουσία και του διευθυντή του τοπικού αστυνομικού τμήματος.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ενορχηστρωτής ήταν ο προϊστάμενος της κοινότητας της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας Πρωθιερέας Βασίλειος (Λίλο), ο οποίος είναι ελληνομαθής και για μεγάλο χρονικό διάστημα διέμεινε στην Ελλάδα.

Ο εν λόγω Πρωθιερέας προτού ενταχθεί στην Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας, χρημάτισε κληρικός της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας και στη συνέχεια στην λεγόμενη «Σύνοδος Πατρώου Ημερολογίου» ως προϊστάμενος στον Αυλώνα.

Ο πρωθιερέας Βασίλειος τακτικά συνοδεύει τις επίσημες αντιπροσωπείες της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας ως μεταφραστής και διοργανωτής εκδρομών στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, την Εκκλησία της Ελλάδος, την Εκκλησία της Κύπρου και το Άγιον Όρος.

Λίγες ημέρες πριν την αρπαγή ο πρωθιερέας Βασίλειος είχε επιστρέψει από προσκύνημα στο Άγιον Όρος, όπου ως μέλος της αντιπροσωπεία της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας προσευχήθηκε στις Ιερές Μονές Παντοκράτορος και Ξενοφώντος.

Στο βίντεο και τις φωτογραφίες της αρπαγής του Ιερού Ναού στη Μπογιάρκα διακρίνεται πώς ο πρωθιερέας κρύβεται πίσω από τους στρατιωτικούς την ώρα των συγκρούσεων, δίνει εντολές στους οπαδούς κατά την αρπαγή και δεν εμποδίζει τον ξυλοδαρμό των πιστών.

Η πολυπληθής κοινότητα της δικαιοδοσίας του Μητροπολίτη Ονουφρίου εξακολουθεί να εκκλησιάζεται υπαιθρίως, έξω από τον καταληφθέντα Ιερό Ναό.

Σύμφωνα με τους πιστούς κατά τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής, έξω από τις πύλες του αρπαχθέντος ναού εκκλησιάσθηκαν περισσότεροι από 130 πιστοί της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Ταυτοχρόνως στον αρπαχθέντα ναό υπό τη φρούρηση των μασκοφόρων ενόπλων τελέσθηκε η λειτουργία της κοινότητας της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας, όπου οι πιστοί δεν ξεπερνούσαν τα 15 άτομα.

Επιμέλεια - μετάφραση: romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com