22 Ιουν 2021

Κορίνθου Διονύσιος: «Η Πολιτεία επιτρέπει σε ψευδο-δεσποτάδες τις λιτανείες!»

Με την επιβαλλόμενη λαμπρότητα πανηγυρίσθηκε κι εφέτος η εορτή «του Αγίου Πνεύματος» στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου. Τη Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021, τελέσθηκε Αρχιερατική Θ. Λειτουργία στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου στην Κόρινθο προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου, ο οποίος και ομίλησε για το Πανάγιο Πνεύμα τονίζοντας ότι, το κάθε Πρόσωπο της Αγίας Τριάδας έχει τις ιδιότητες Του και ταυτόχρονα είναι ενωμένο με τ’ άλλα Πρόσωπα.

«Το Άγιο Πνεύμα ήρθε και μας οδήγησε εις πάσαν την αλήθειαν και εμείς όλοι δυνάμεθα να ομολογούμε: «Εἴδομεν τὸ φῶς τὸ ἀληθινόν, ἐλάβομεν Πνεῦμα ἐπουράνιον, εὕρομεν πίστιν ἀληθῆ, ἀδιαίρετον Τριάδα προσκυνοῦντες, αὕτη γὰρ ἡμᾶς ἔσωσεν». Η λατρεία προς τον Θεό αρχίζει και τελειώνει με την δοξολογία της Αγίας Τριάδος. Ακόμα και το Σύνταγμα μας ξεκινά με την επίκληση του Ονόματος της Αγίας Τριάδος, αφού οι Έλληνες, ως πιστός λαός, είμεθα ευγνώμονες για την Ελευθερία που Αυτή μας χάρισε. Παράλληλα επεσήμανε ότι, το Άγιο Πνεύμα ενώνει τον κόσμο σε μια εποχή, που δεν θέλει τον κόσμο ενωμένο, που με την πανδημία όλοι έχουν αποξενωθεί και «κρατούν αποστάσεις», σε μια κοινωνία φοβισμένη.

Σ’ αυτές τις ζοφερές ημέρες η Εκκλησία μας κλήθηκε να εφαρμόσει μέτρα προστασίας και γιατί θέλει τους Πιστούς ζωντανούς και ασφαλείς και γιατί πάντοτε επιδείκνυε πνεύμα συνεργασίας και υπακοής προς τους νόμους της Πολιτείας. Και η Πολιτεία αντί να το αναγνωρίζει και να επιδεικνύει ισότητα, ως οφείλει, από τη μία απαγορεύει σε εμάς, τους νόμιμους, την λατρεία μας και την Ι. Λιτανεία του Πολιούχου μας Απ. Παύλου και από την άλλη επιτρέπει σε όλους εκείνους τους ψευδο-παπάδες και ψευδο-δεσποτάδες, που καταπατούν σωρηδόν νόμους, να κάνουν λιτανεία με φιλαρμονική, προερχόμενη εκ μακρόθεν, και χωρίς την τήρηση κανενός εκ των μέτρων που ορίζουν οι Κ.Υ.Α., και να μένουν παντελώς ατιμώρητοι. Απαιτούμε ισότητα, που θα μας καθησυχάσει και θα μας δικαιώσει και διασαφηνίζω προς πάσα κατεύθυνση, για ακόμη μία φορά, ότι εμείς δεν θα πάψουμε ποτέ να λατρεύουμε τον Τριαδικό Θεό μας και να τιμούμε τους Αγίους και τον Απόστολό μας, καθώς με αυτούς η ζωή μας δεν θα περιορισθεί σε δύο, πέντε ή δέκα χρόνια μόνο, αλλά θα επεκταθεί δια της Αγίας Τριάδος εις «ζωήν αιώνιον»!».

orthodoxianewsagency

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com