4 Ιουλ 2020

Απάντηση της Μητρόπολης Βεροίας στην ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ημαθίας για τα Θρησκευτικά


ΔΤ από γραφείο Τύπου της Μητρόπολης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας
Σε απάντηση δημοσιεύματος της τοπικής ΕΛΜΕ, από 1/7/2020 στα τοπικά ΜΜΕ, σχετικό με τη διδασκαλία των θρησκευτικών η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας τονίζει τα εξής:
1.Ο π. Νικόλαος Παπαθεοδώρου ενήργησε όχι υπό την ιδιότητα του ιερέως αλλά του γονέως και του Προέδρου της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Ναούσης. Για την ενέργειά του δεν απαιτείται ουδεμία άδεια ή προηγούμενη ενημέρωση της Ιεράς Μητροπόλεως.

2 . Η συμμόρφωση όλων των θεσμικών φορέων με τις αποφάσεις των Ανωτάτων Δικαστηρίων είναι αυτονόητη στις Δημοκρατίες.
3 . Την ευθύνη των απαραίτητων ενεργειών για τη συμμόρφωση με τις υπ αριθμ. 1749/19 και 1750/19 Αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ έχει πρωτίστως το Υπουργείο Παιδείας.
4 . Μέχρι το Υπουργείο Παιδείας να προβεί στις ως άνω απαραίτητες ενέργειες και ενημερώσει σχετικώς τους λειτουργούς της Παιδείας οι τελευταίοι, καθώς και οι Διευθυντές των Σχολείων τους, δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη.
5 . Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από τη νέα σχολική χρονιά τον προσεχή Σεπτέμβριο θα υπάρχει πλήρης συμμόρφωση του Υπουργείου με τις ανωτέρω Αποφάσεις του ΣτΕ
Εκ του Γραφείου Τύπου
Δείτε και

2 σχόλια:

Γκουρβελος Παναγιωτης είπε...

Πάντως, εγώ, κατά το λήξαν σχολικό έτος, έκανα κανονικά απ' τα παλιά Ορθόδοξα βιβλία των Θρησκευτικών. Συμμορφώθηκα δηλαδή από μόνος μου με τις οριστικές και αμετάκλητες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. Και νομίζω ότι ορθώς έπραξα! Καλή Κυριακή.

Ευαγγελία ζαλ είπε...

Εύγε!! ΑΞΙΟΣ!!!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com