3 Ιουλ 2020

Στον αγώνα για τον Χριστό

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νάουσας ζήτησε αρωγή από την ελληνική Δικαιοσύνη σχετικά με το μάθημα των Θρησκευτικών. Ενώ το Συμβούλιο της Επικρατείας με πρόσφατη απόφασή του είχε ξεκαθαρίσει ότι με αυτό το μάθημα πρέπει να επιδιώκεται η ανάπτυξη της ορθόδοξης χριστιανικής συνείδησης στους ορθόδοξους χριστιανούς μαθητές, στα σχολεία διδάσκεται ακόμα με τον αποχριστιανισμένο τρόπο που είχε επιβληθεί επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ.

Οι ευαισθητοποιημένοι γονείς της Ενωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νάουσας ξεκίνησαν τον καλό αγώνα για την επιβολή της νομιμότητας σε αυτό το θέμα, και γι’ αυτόν τον λόγο δέχονται μια συντονισμένη, σφοδρότατη επίθεση των γνώριμων κύκλων της Αριστεράς και των μηδενιστών οπαδών της Νέας Τάξης.
Το Σύνταγμα της Ελλάδος (άρθρο 16.2) αναφέρει ρητά: «H Παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες».
Επιπλέον, πέρα από το τυπικό της υπόθεσης και το γράμμα του νόμου αλλά και του σχετικού άρθρου του Συντάγματος, υπάρχει και η ουσία. Η χώρα μας δεν προέκυψε… ξαφνικά, δεν είναι ένα δημιούργημα συγκυριακό. Το σύγχρονο κράτος μας γεννήθηκε μέσα από τις φλόγες ενός πολυαίμακτου εθνικού και θρησκευτικού αγώνα για την απελευθέρωση των Ελλήνων από την οθωμανική σκλαβιά. Η Ορθοδοξία ήταν ένα από τα βασικότερα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν για να τινάξουμε από πάνω μας τις άτιμες αλυσίδες που μας είχε περάσει ο αλλόθρησκος δυνάστης. Όχι μόνο είναι σφάλμα, αλλά καθαρός αυτοχειριασμός η αποκοπή των δεσμών που μας ενώνουν με τον Θεό. Το μάθημα των Θρησκευτικών πρέπει να ενδυναμώνει αυτούς τους δεσμούς με του Χριστού την πίστη την αγία.
Η εφημερίδα μας, αλλά και κάθε συνειδητός Ελληνας και πιστός χριστιανός τάσσονται στο πλευρό των γονέων που διεκδικούν με κάθε τρόπο -και διά της προσφυγής στην ελληνική Δικαιοσύνη- την προβλεπόμενη από τον νόμο και το Σύνταγμα διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών.
dimokratianews,3|07|2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com