13 Μαΐ 2020

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον Πάπα Φραγκίσκο να επισκεφθεί πόλεις που βρίσκονται στο επίκεντρο των πρώτων χρόνων του Χριστιανισμού, ακολουθώντας τα βήματα του Αποστόλου Παύλου.

Μητσοτάκης σε Πάπα Φραγκίσκο: Σας περιμένουμε στην Ελλάδα ...
Η πανδημία στο επίκεντρο της επικοινωνίας Κ. Μητσοτάκη - Πάπα Φραγκίσκου
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πάπα Φραγκίσκο και στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η παγκόσμια πρόκληση που συνιστά ο κορωνοϊός και τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπισή του.

Επίσης, με δεδομένο το ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο του Πάπα Φραγκίσκου όσο και του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου για το περιβάλλον, συζήτησαν θέματα προστασίας του και ο Πρωθυπουργός ανέπτυξε την πράσινη ατζέντα της κυβέρνησης, η οποία βρίσκεται, όπως ανέφερε, ψηλά στις προτεραιότητες της Ελλάδας.
Αναφορικά με την προστασία των πλέον ευάλωτων ομάδων, όπως είναι οι πρόσφυγες, ο Ποντίφικας αναγνώρισε τις εξαιρετικές προσπάθειες που έχει κάνει η Ελλάδα ιδιαίτερα στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας. Εξέφρασε ταυτόχρονα τη θλίψη του για το γεγονός ότι δεν έχουν ανταποκριθεί περισσότερες χώρες στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης ασυνόδευτων ανηλίκων. 
Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Ποντίφικα για την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και τόνισε ότι προσβλέπει στην επίσκεψή του στη χώρα μας μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν.
Τέλος, ο Πρωθυπουργός υπενθύμισε τους εορτασμούς των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, το 2021, και πρότεινε στον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, κατά την επόμενη επίσκεψή του στην Ελλάδα, να επισκεφθεί πόλεις που βρίσκονται στο επίκεντρο των πρώτων χρόνων του Χριστιανισμού, ακολουθώντας τα βήματα του Αποστόλου Παύλου.
naftemporiki.gr,Τετάρτη, 13 Μαΐου 2020

4 σχόλια:

Ελένη είπε...

Ντροπη...

Efstathios Efstathios είπε...

Δεν υπάρχει καμία ανησυχία: Ο πολιτικός Κ. Μητσοτάκης καλεί τον πρόεδρο του κράτους του Βατικανού!!! Δεν νομίζω να έρθει σαν εκπρόσωπος Του Θεού στη γη!!!

eastwest είπε...

Αφού ο Μητσοτάκης εδίωξε ως άλλος Διοκλητιανός την Εκκλησία, πώς αναδύθηκε από τα βάθη της μνήμης του η πορεία του αποστόλου Παύλου στην ελληνική γη και τι τον ενδιαφέρει αυτόν που κυνηγάει τον Χριστό; Και γιατί καλεί τον Πάπα που δεν ανήκει στην Ορθόδοξη Εκκλησία και δεν καλεί π.χ. τον Πατριάρχη Μόσχας; Και ποια η ανάγκη να επικοινωνήσει ο πρωθυπουργός με τον Πάπα μια τέτοια χρονική στιγμή που προέχουν καυτά και επείγοντα ζητήματα για την Ελλάδα και την επιβίωση του Έλληνα; Είναι διαταγή του Πομπέο;

Ανώνυμος είπε...

Όμοιος ομοίω αεί πελάζει......

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com