13 Μαΐ 2020

Γερμανία- Οικουμενιστική συμπροσευχή με αφορμή το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου πριν από 75 χρόνια

8-5-2020 -Με αφορμή το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου πριν από 75 χρόνια, στις 8 Μαΐου 1945, η Ομάδα Εργασίας των Χριστιανικών Εκκλησιών (ACK) Κολωνίας πραγματοποίησε μια οικουμενιστική τελετή μνήμης στην Εκκλησία της Πανεπιστημιακής Κλινικής του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή στην Κολωνία.

3 σχόλια:

Efstathios Efstathios είπε...

Θα ήθελα με αυτές τις λίγες γραμμές να σας πω να είστε πολύ πολύ προσεκτικοί όταν χαρακτηρίζετε τέτοιου είδους συναντήσεις ως συμπροσευχές!Παρακολούθησα το Βίντεο και δεν παραπέμπει σε συμπροσευχή με τη στενή έννοια του όρου. Όλοι τους απήγγειλαν κατά κάποιο τρόπο ένα κοσμικού τύπου ευχολόγιο: Όχι στον πόλεμο. Ο δε Ορθόδοξος Ιερέας δεν αναφέρθηκε καν στον Τριαδικό Θεό, απλά μίλησε σαν ένας απλός καλεσμένος για τα αίσχη του Β΄Π.Π. Μόνο κάποιος από αυτούς απήγγειλε το Πάτερ ημών και στο τέλος είπαν ένα τραγούδι που δεν παραπέμπει σε προσευχή, αλλά σε απλά ευχολόγια!!!

Efstathios Efstathios είπε...

Με τα δεινά που προέρχονται επί του παρόντος από την πανδημία της κορώνας, μιλάμε σήμερα στις 8 Μαΐου 2020 για τον πόνο που προκάλεσαν άνθρωποι ο ένας στον άλλο και συνεχίζουν να κάνουν ο ένας στον άλλο.
Σήμερα θυμόμαστε το τέλος του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, έναν απείρως σκληρό πόλεμο στον οποίο περίπου 60 εκατομμύρια άνθρωποι έπεσαν θύματα.
Ανείπωτος πόνος και βάσανα προκλήθηκαν από εγκληματικές, βίαιες, ρατσιστικές και αντισημιτικές ιδεολογίες και πολιτικές, από τις οποίες μολύνθηκαν περισσότερο ή λιγότερο ολόκληρος ο γερμανικός λαός.
Αυτά είπε ο Ορθόδοξος Ιερεύς. Και σε δεύτερη φάση, αναφέρθηκε στον Τίμιο Σταυρού ευχόμενος να γίνει αιτία Ειρήνης!!!
Θέλει πολλή διάκριση. Αυτό δεν είναι συμπροσευχή!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗ

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com