7 Μαΐ 2020

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης κάλεσε τον Πάπα Φραγκίσκο στην Κύπρο μετά την πανδημία

Ο ΠτΔ κάλεσε τον Ποντίφικα στην Κύπρο μετά την πανδημία
Τι συζήτησαν τηλεφωνικώς
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα, το απόγευμα, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πάπα Φραγκίσκο Α΄.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Κυριάκου Κούσιου, «Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ευαρέσκειά του για τη δράση και την ανιδιοτελή στήριξη της Αγίας Έδρας στις προσπάθειες απάμβλυνσης των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων ανά το παγκόσμιο, ειδικά αυτή την περίοδο, εν μέσω πανδημίας.
Παράλληλα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον Ποντίφικα για  την κατάσταση που επικρατεί στην Κύπρο σε σχέση με την κατάσταση και τα μέτρα που έχουν ληφθεί για αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, με ιδιαίτερη αναφορά στα εκκλησιαστικά δρώμενα.
Απηύθυνε, εξάλλου, εκ νέου πρόσκληση στον Ποντίφικα για πραγματοποίηση επίσημης επίσκεψης του στην Κύπρο, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν και ο Ποντίφικας τόνισε ότι είναι δική του χαρά και υποχρέωση να επισκεφθεί το ταχύτερο δυνατόν μια χώρα, όπως η Κύπρος, που παρόλα όσα έχει περάσει είναι πάντοτε φιλόξενη και γενναιόδωρη.
Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενημέρωσε τον Ποντίφικα για την απόφαση της Κυβέρνησης να συνεισφέρει στην Ρωμαιοκαθολική Κοινότητα του Αγίου Αιγιδίου και  την Οργάνωση Caritas, ποσό συνολικού ύψους €40.000, ως έμπρακτη απόδειξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης, καθώς επίσης και ως ένδειξη της βαθιάς φιλίας και των δεσμών που συνδέουν την Κύπρο με την Αγία Έδρα.
Από την πλευρά του ο Ποντίφικας εξέφρασε τη βαθιά του εκτίμηση και τις ευχαριστίες του προς τον κυπριακό λαό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και σημείωσε με ικανοποίηση ότι η Κύπρος συνεχίζει να υποδέχεται πρόσφυγες, μάλιστα σε αριθμούς πέραν των δυνατοτήτων της.
Τέλος, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον Πάπα Φραγκίσκο για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, με έμφαση τις συνεχιζόμενες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
offsite.com.cy,04.05.2020

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά πόσο άμυαλος μπορεί να εἰναι ένας πολιτικός που θέλει να λέγεται και ορθόδοξος χριστιανός; Δεν του έφθασε η μία "πανδημία" θέλει κι άλλη;

Efstathios Efstathios είπε...

Ορθώς έπραξε ο Πρόεδρος της Κ.Δ. Κάλεσε τον πρόεδρο του Βατικανού και μιλήσανε για οικονομικά και κοινωνικά θέματα. Για Πνευματικά και Προσευχής ας καλέσει τον Μόρφου και Λεμεσού!!!

Ανώνυμος είπε...

Το Βατικανό δεν έχει Πρόεδρο! Έχει ηγέτη ο οποίος αλλοίωσε το Ευαγγέλιο και διαχρονικά τουλάχιστον τους τελευταίους αιώνες είναι αναμεμιγμένος σε σειρά παράνομων δραστηριοτήτων αλλά και διαστροφών.....

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com