7 Μαρ 2017

Λεηλασία

Λεηλασία
Α. Παπαγιάννης
Το βρήκα τυχαία στην ιστοσελίδα της Καθημερινής: ένα πρότυπο γυμνάσιο που ιδρύθηκε στα χαρτιά (στην Αυλίζα Αχαρνών, στα προάστεια της Αθήνας), κατασκευάσθηκε εδώ και δέκα χρόνια από το μηδέν με άριστες προδιαγραφές και με συνολικό κόστος πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ, που δεν λειτούργησε ποτέ και έχει γίνει πλέον καταφύγιο ναρκομανών και παράδεισος λεηλασίας. Θλίψη βαθιά προκαλεί το θέαμα, οργή και αγανάκτηση η ιστορία του.

Μαθαίνουμε ότι ήδη καταδικάσθηκαν σε πολυετείς ποινές φυλάκισης άνθρωποι που πιάστηκαν να ‘πλιατσικολογούν’ εκεί. Άραγε τι ποινές και σε ποιούς θα πρέπει να επιδικασθούν για την σύλληψη, εκτέλεση και στη συνέχεια εγκατάλειψη του έργου, που μοιάζει να ήταν καταδικασμένο από την αρχή, λόγω της υψηλής εγκληματικότητας της περιοχής εκείνης; Και προεκτείνοντας τη σκέψη, είναι άραγε το μόνο δημόσιο έργο που έχει τέτοια τύχη στην επικράτεια; Φαίνεται πως το ελληνικό κράτος, ως άλλος Κρόνος, δεν τρώει μόνο τα παιδιά του αλλά και τις υποδομές του.
     Παραθέτω ενδεικτικά μια μόνο φωτογραφία -- περισσότερες και βίντεο στην Καθημερινή.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα διαβάσατε τα μαντάτα; Τέσσερις της Ευρώπης αποφάσισαν ότι δε μπορούν όλοι να συμβαδίζουν μαζί. Άλλος πάει πιο μπροστά επειδή έχει μεγάλα πόδια αφήνοντας πίσω τον άλλον που είναι κοντός με μικρά πόδια! Εμείς 7 χρόνια σώζουμε το όραμα για να ακούσουμε σήμερα και δαρμένος και βιασμένος! Μα δε φέρουμε ευθύνη; Δείτε τη κατάντια,εκατομμύρια ευρώ για σχολικές αίθουσες έρμαια σε πλιατσικολόγους,ενώ άκουσα και διάβασα ίδρυσαν και ανύπαρκτο ολυμπιακό μουσείο κόστους άνω των 30 εκατομμυρίων!! τέτοια βλέπει το κουαρτέτο που αποφάσισε για το ευρωπαικό άρμα και μας πετάνε σαν ξεχασμένη λεμονόφλουδα των Βαλκανίων.

HEKTOR GREEK είπε...

ΠΙΘΑΝΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΔΙΕΥΘΑΡΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ .

Ανώνυμος είπε...

Σκοπός της κατασκευής αυτού του σχολείου φαίνεται ότι ήταν η δαπάνη της κατασκευής του καί το ξόδεμα δημοσίου χρήματος καί όχι η λειτουργία του ώς σχολείο...

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com