3 Ιουλ 2016

Διαμαρτυρίες πιστών κατά του Δημητριάδος Ιγνατίου

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ Βόλος 26-6-2016 (https://www.youtube.com/watch?v=MMyFqz_n9Xg)
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΣΤΙΣ 28-6-2016 (https://www.youtube.com/watch?v=oqSLKnb-9_0)

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο εν λόγω επίσκοπος απολαύει ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΟΥΣ ευνοίας από τη ΔΙΣ και την ΙΣΙ ενώ τυγχάνει υπόδικος από ετών ενώπιον της αδιαφθόρου, πανορθοδόξου εκκλησιαστικής συνειδήσεως.
Να θυμηθούμε την προδοτική του υπογραφή στο επαίσχυντο κείμενο του Πόρτο Αλέγκρε ή το ρόλο του στη σύσταση και δημιουργία του καρκινώματος εκείνου που φέρει το "βαρύγδουπο" τίτλο "ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΘΕΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ", ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για εργαστήριο και φροντιστήριο καταλύσεως και αποδομήσεως της γνησίας, ορθοδόξου πατερικής θεολογίας;
Υπάρχουν και άλλα "κατορθώματα" του συγκεκριμένου μητροπολίτη πάνω σε θέματα που σχετίζονται με το πατρώο Δόγμα και το εκκλησιαστικό Ήθος τα οποία μπορεί να "ανακαλύψει" κανείς περιηγούμενος το διαδίκτυο!
Μακάρι να εφαρμοζόντουσαν το ταχύτερο δυνατό οι Θείοι και Ιεροί κανόνες στην περίπτωσή του. Μόνο αγαθό για την Εκκλησία και την Ορθοδοξία μας θα προέκυπτε! Αλλά πού! Αφήνει το περιώνυμο "φιλάδελφο" να συμβεί κάτι τέτοιο;
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Δεν γνωρίζω ο αναφερόμενος Ιεράρχης, εάν και σε πόσο βαθμό είναι πραγματικά Οικουμενιστής (εάν δηλαδή κηρύσσει δημόσια την ισοτιμία των θρησκειών ή των διαφόρων "εκκλησιών").

Εάν όμως κάποιος κληρικός είναι πραγματικά Οικουμενιστής, τότε οι Ορθόδοξοι πιστοί θα πρέπει να απομακρύνονται από τους Ιερούς ναούς όπου παρευρίσκονται οι Οικουμενιστές κληρικοί, εξηγώντας στους άλλους για ποιο λόγο το κάνουν. Δεν χρειάζονται δημόσιες κραυγές, αλλά αποφασιστική απομάκρυνση από εκείνους τους συγκεκριμένους Ιερούς ναούς.
Θα πρέπει επίσης να απομακρύνονται από τους Ιερούς ναούς όπου γίνονται συν-προσευχές με αλλόθρησκους ή ετερόδοξους.

Ανώνυμος είπε...

Ο Ανώνυμος 3 Ιουλίου 2016 - 1:09 μ.μ.είπε...

Εάν όμως κάποιος κληρικός είναι πραγματικά Οικουμενιστής, τότε οι Ορθόδοξοι πιστοί θα πρέπει να απομακρύνονται από τους Ιερούς ναούς όπου παρευρίσκονται οι Οικουμενιστές κληρικοί. Δεν χρειάζονται δημόσιες κραυγές.

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ

Ανώνυμος είπε...

Πολλοί πιστοί στη χώρα μας μετά τα γεγονότα του Κολυμπαρίου άρχισαν να αποτειχίζονται.
Ας όψονται ο "εγγυητής της πανορθόδοξης ενότητας" πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο "πολύς" Περγάμου.
Αυτοί ευθύνονται κυρίως για τη διάσπαση της "πανορθόδοξης ενότητας"!

Ανώνυμος είπε...

Με βάση την Καινή Διαθήκη, τις Πράξεις των Αποστόλων, την Εκκλησιαστική Ιστορία των πρώτων αιώνων, Εκκλησία είναι και ο λαός και οι ποιμένες. Και οι λαϊκοί έχουμε θέση στην λειτουργία της εκκλησίας, δικαιούμαστε και να ενημερωνόμαστε και να έχουμε άποψη και για τις αποφάσεις, και για τα οικονομικά, και για τα συνοδικά, και να διατυπώνουμε τις απόψεις μας με ευγενικό τρόπο σε κληρικολαϊκές συνελεύσεις του εκκλησιάσματος και των ποιμένων.

Στην πράξη όμως, εφ'οσον οι δεσπότες νομίζουν ότι μόνο εκείνοι είναι η εκκλησία, το εκκλησίασμα περιθωριοποιείται, υποτιμάται και παραγκωνίζεται (άκου βλέπε σώπα) με συνέπεια κάποιοι πιστοί να αγανακτούν και να φωνάζουν, αλλά το κακό ξεκινάει από αλλού! Από τη δεσποτοκρατία και από τον τρόπο επιλογής των επισκόπων, λ.χ. ένας π. Δανιήλ Αεράκης δεν ήταν κατάλληλος για επίσκοπος και επί δεκαετίες κρίνονται κάποιοι απίθανοι ως ... καταλληλότεροι εκείνου!!!.

Γιατί να είναι τόσο σκοταδιστική η εκκλησία και να μη δίνει στον πιστό λαό, τη θέση που του ανήκει;

Δυστυχώς,,, ενός κακού μύρια έπονται, πόσω μάλλον πολλών κακών!

Ανώνυμος είπε...

Κάνεις λάθος 3 Ιουλίου 2016 - 1:09 μ.μ.
Δηλαδή προτείνεις να αφήσουμε τους οικουμενιστές ελεύθερους να "οργιάζουν" οικουμενιστικά χωρίς αποδοκιμασίες;
Χωράφι τους είναι η Εκκλησία για να τους την αφήσουμε;

Ορέστης

Ανώνυμος είπε...

Είναι λίαν παράξενο το γεγονός ότι δεν γνωρίζει ο ανωτέρω αγαπητός σχολιαστής εάν ο συγκεκριμένος μητροπολίτης είναι πραγματικά Οικουμενιστής. Σε περίπτωση που όντως δεν γνωρίζει ίσως τότε δεν έχει δικαίωμα να κρίνει και τις αντιδράσεις πιστών που όλα αυτά τα χρόνια έχουν περάσει τα πάνδεινα και έχουν υποστεί αμέτρητες διώξεις από τον εν λόγω επίσκοπο. Φιλικά πάντα στον αδελφό.

Τέλος, επειδή σε εμάς τους εκκοσμικευμένους Ορθοδόξους του 21ου αιώνα ίσως κάποιες οξείες αντιδράσεις να φαίνονται ως αντιχριστιανικές κτλ. , να θυμίσω από την εκκλησιαστική ιστορία πως όταν το 1439 επέστρεψε στην Κων/πολη από τη Φλωρεντία η αντιπροσωπεία των Ιεραρχών που υπέγραψαν την προδοτική ένωση με τον Πάπα, οι επίσκοποι δεν μπορούσαν να κατέβουν από τα πλοία, διότι τους περίμενε αφιονισμένος ο λαός της Πόλης για να τους λιντσάρει. Και αναγκάστηκαν όλοι, υπό την πίεση του λαού, να διακηρύξουν λόγο μετανοίας με την περίφημη δήλωση, "καλύτερα να μας κοβόταν το χέρι, παρά να υπογράφαμε την ένωση"!

Για αυτό ας σιωπούμε καλύτερα και ας μην κατακρίνουμε ανθρώπους που μπορεί να έχουν αγωνιστικά χαρακτηριστικά τα οποία εμείς δυστυχώς δεν έχουμε.


Ανώνυμος είπε...

Προφανώς οι λίγοι αυτοί "γραφικοί" διαμαρτυρόμενοι δεν αποτελούν σοβαρή αντίσταση στις οικουμενιστικές πράξεις του Δημητριάδος και των λοιπων οικουμενιστών. Μάλλον γελοιοποιούν τον αντιοικουμενιστικό αγώνα που οφείλει να είναι σοβαρός καθώς πρόκειται περί θεμάτων της πίστης. Δεν ξέρω εάν ανήκουν και στις μικροομάδες των εν Ελλάδι αποτειχισμένων. Αν ναι, ας πορευτούν στο δρόμο που επέλεξαν. Στην παρούσα πάντως στιγμή με σημαντικούς θεολόγους (Ζήσης, Μεταλληνός, Τσελεγγίδης κ.α.) και κάποιους επισκόπους με υγιές φρόνημα και αντιαιρετικές, αντιοικουμενιστικές διδασκαλίες δεν πρέπει να βιάζονται κάποιοι να φύγουν από τα τείχη (αποτείχιση). Εντός των τειχών, αγώνας διαρκής, ώστε να καταδειχθεί το μέγεθος της αίρεσης του Οικουμενισμού και την κατάλληλη στιγμή να καταδικαστεί και συνοδικώς - όταν ο Θεός μας αξιώσει να αποκτήσουμε επισκόπους και μας απαλλάξει από τους δεσποτάδες της σήμερον...

Ανώνυμος είπε...

Ο ανώνυμος 3 Ιουλίου 2016 - 5:08 μ.μ. είπε...
Στην παρούσα πάντως στιγμή με σημαντικούς θεολόγους (Ζήσης, Μεταλληνός, Τσελεγγίδης κ.α.) και κάποιους επισκόπους με υγιές φρόνημα (ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ) ....
Εντός των τειχών, αγώνας διαρκής, ώστε να καταδειχθεί το μέγεθος της αίρεσης του Οικουμενισμού ...

ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

Ανώνυμος είπε...

«Επίσκοπος, ή Πρεσβύτερος, ή Διάκονος αιρετικοίς συνευξάμενος, μόνον, αφοριζέσθω, ει δε επέτρεψεν αυτοίς, ως κληρικούς ενεργήσαι τι, καθαιρείσθω».

Ερμηνεία

Ο παρών Κανών διορίζει, ότι όποιος Επίσκοπος, ή Πρεσβύτερος, ή Διάκονος ήθελε συμπροσευχηθή μοναχά, αλλά όχι και να συλλειτουργήση με αιρετικούς ας αφορίζηται. Επειδή όποιος με τους αφωρισμένους συμπροσεύχηται (καθώς τοιούτοι είναι οι αιρετικοί), πρέπει να συναφορίζηται και αυτός, κατά τον Ι' των αυτών Αποστόλων. Ει δε και εσυγχώρησε εις τους αιρετικούς αυτούς να ενεργήσουν κανένα λειτούργημα, ωσάν κληρικοί, ας καθαίρηται, επειδή όποιος κληρικός συλλειτουργήσει με καθηρημένους (καθώς τοιούτοι είναι και οι αιρετικοί, κατά τον Β' και Δ' της Γ') συγκαθαιρείται και αυτός, κατά τον ΙΑ' των Αποστόλων. Πρέπει γαρ τους αιρετικούς να μισούμε και να αποστρεφώμεθα, αλλά όχι ποτέ και να συμπροσευχώμεθα με αυτούς ή να συγχωρούμεν εις αυτούς να ενεργήσουν τι εκκλησιαστικόν λειτούργημα, ή ως κληρικοί, ή ως ιερείς.



Συμφωνία

Ο δε ΞΕ' Αποστολικός λέγει, ότι όποιος εμβή εις συναγωγήν αιρετικών δια να προσευχηθή, κληρικός μεν ων, ας καθαίρηται, λαϊκός δε, ας αφορίζηται. Η δε εν Λαοδικεία, κατά μεν τον ΣΤ' αυτής, δεν συγχωρεί να εμβαίνουν οι αιρετικοί εις την εκκλησίαν, κατά δε τον ΛΒ' δεν πρέπει, λεγει να λαμβάνει τινάς τας παρά των αιρετικών ευλογίας, οι οποίες είναι αλογίες, και όχι ευλογίες, αλλά ουδέ πρέπει να συμπροσεύχηται τινάς με αιρετικούς ή σχισματικούς κατά τον ΛΓ' της αυτής. Ο δε ΛΔ' αναθεματίζει τους αφίνοντας τους μάρτυρας του Χριστού και πορευομένους εις τους ψευδομάρτυρας των αιρετικών. Ο δε Θ' Τιμοθέου δεν συγχωρεί να στέκονται παρόντες αιρετικοί εν τω καιρώ της Θείας Λειτουργίας, έξω μόνον αν υπόσχωνται να μετανοήσουν, και να αφήσουν την αίρεσιν. Αλλά και ο Θ' της εν Λαοδικεία αφορίζει τους Χριστιανούς όπου πηγαίνουν εις τα κοιμητήρια, ή μαρτύρια των αιρετικών δια να προσευχηθούν, ή χάριν ιατρείας των ασθενών αυτών. Αλλά ούτε πρέπει να συνεορτάζη κανείς Χριστιανός με τους αιρετικούς, ούτε να δέχηται τα παρ' αυτών πεμπόμενα εις αυτόν δώρα της εορτής των, κατά τον ΛΖ' της αυτής εν Λαοδικεία.

π. Εμμανουήλ Χατζηδάκης είπε...

Το θέαμα των "αντιδραστικών" έξω από τον ιερό ναό ήταν λυπηρό και απογοητευτικό. Θάπρεπε σύσσωμος ο πιστός λαός να ευρίσκεται έξω από το ναό, και να μην επιτρέπει στον οικουμενιστή επίσκοπο να μπει μέσα. Και αν καλούσε την αστυνομία ν᾽ αμπαρονόταν ο κόσμος μέσα στο ναό.
Αυτή θα ήταν η καλλίτερη "λειτουργία" (έργο του λαού) που θα μπορούσε να επιτελέσει σ᾽ αυτή την περίσταση ο λαός του θεού. Κι αυτό θάπρεπε να γινόταν σ᾽ όλους τους ιερούς ναούς. Όσοι επίσκοποι υπέγραψαν κι όσοι συμφωνούν μ᾽ αυτούς, να μην τους επιτρέπεται η είσοδος στους ναούς μας.
Τα πρόβατα είναι λογικά, δεν τρώνε κουτόχορτο. Ξύπνησε Ορθόδοξε λαέ!

Ανώνυμος είπε...

Ο π.Εμμανουήλ έχει απόλυτο δίκιο. Αυτό που περιγράφει είναι η ορθόδοξη αντίδραση, οι ναοί ανήκουν στους ορθοδόξους, δεν ανήκουν στους κληρικούς. Το θέμα είναι ότι είναι τόσο λίγοι πια οι ορθόδοξοι που ξέρουν την πίστη τους και πότε αυτή καταπατείται... Γι' αυτό δεν πρέπει να αποτειχίζονται όσοι καταλαβαίνουν τι συμβαίνει. Να μεταστρέψουν τους επισκόπους που έχουν ξεφύγει δεν πρόκειται, το μόνο που θα καταφέρουν είναι να αφήσουν έρμαιο στα χέρια τους το υπόλοιπο ποίμνιο που ακόμα κοιμάται ύπνο βαθύ.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ είπε...

Χρειαζεται διαρκης αγωνας κ συσσωμος απο ολο το πληρωμα των συνειδητων πιστων κι οχι απο λιγους τολμηρους . Τι φοβαστε; αντιδραστε παντου κ παντα.

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!!!!!!

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΠΑΝ ΔΥΝΑΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΛΕΜΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΜΑΣ!!!!!!!!!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com