18 Ιουλ 2016

Συνεχίζεται η «εκκαθάριση» στην Τουρκία -Σε διαθεσιμότητα 1.500 υπάλληλοι του ΥΠΟΙΚ για σχέσεις με τον Φετουλάχ Γκιουλέν

Η επιχείρηση «εκκαθάρισης» που ξεκίνησε ο Ταγίπ Ερντογάν, ως απάντηση στην απόπειρα πραξικοπήματος, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Το υπουργείο Οικονομικών της χώρας έθεσε σε διαθεσιμότητα περίπου 1.500 υπαλλήλους σε όλη τη χώρα, καθώς υπάρχει η υποψία ότι έχουν σχέση με τον Φετουλάχ Γκιουλέν και το δίκτυο υποστηρικτών του, όπως ανέφερε αξιωματούχος του υπουργείου, σύμφωνα με το Reuters.
Η Αγκυρα κατηγορεί τον κληρικό, ο οποίος ζει στις ΗΠΑ, για την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος και έχει ζητήσει από την Ουάσιγκτον να της τον παραδώσει. Ο Γκιουλέν έχει αρνηθεί κατηγορηματικά κάθε σχέση με τα γεγονότα και έχει καταδικάσει το πραξικόπημα.
Οι υπάλληλοι που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα βρίσκονται σε όλες τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, σε διάφορα σημεία της χώρας. Η κίνηση αυτή ήρθε ενώ συνεχίζονται οι «εκκαθαρίσεις» υποστηρικτών του Γκιουλέν στο δικαστικό σώμα, το δημόσιο, την αστυνομία και τις ένοπλες δυνάμεις.
Σήμερα, Δευτέρα, η Τουρκία επανέλαβε την έκκλησή της προς τις ΗΠΑ για την έκδοση του Γκιουλέν, ο οποίος εδώ και πολλά χρόνια ζει ως αυτοεξόριστος στην Πενσιλβάνια. Η Ουάσιγκτον έχει ήδη απαντήσει ότι η Αγκυρα θα πρέπει πρώτα να παρουσιάσει ξεκάθαρες αποδείξεις για την εμπλοκή του κληρικού στην απόπειρα πραξικοπήματος.
ΡΟΥΛΑ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ - iefimerida
Δείτε σχετικά και:

Περισσότερα για τον Φετουλάχ Χότζα Γκιουλέν δείτε ΕΔΩ

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τάχα θέλουν να μας πείσουν ότι με σχεδόν 300 νεκρούς τέλειο εξευτελισμό του τουρκικού στρατού και της ηγεσίας του,ο Ερντογάν διακινδύνευσε το καθεστώς του που έτσι κι αλλιώς ήταν ισχυρός στο εσωτερικό. Αν δεν έβαζαν το χεράκι τους-μια προειδοποίηση ήταν-τα διεθνή ντόπερμαν και μπουλντόγκ της νέας τάξης πραγμάτων όλα θα πήγαιναν πρίμα.Η Συρία φλέγεται,η νοτιοανατολικές κουρδικές περιοχές φλέγονται και όσο διαρκούν αυτά η διεθνής έννομη τάξη στο Συριακό οδύρεται και σφαδάζει από πολύ πόνο όλη τη μέρα,ενώ στο κουρδικό κλαίει με μαύρο δάκρυ!!καλώς ήρθατε στη διεθνή νέα τάξη πραγμάτων όπου η διεθνής ελίτ τρίζει τους όδοντες της σε κάθε υποψήφιο που θέλει να αποτινάξει τη σκόνη της,επιθυμεί διακαώς να αναπνεύσει αλλά δε του το επιτρέπουν!

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί που υποκίνησαν το πρόσφατο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ πραξικόπημα στην Τουρκία, που είναι ισχυροί διεθνείς παράγοντες, ΣΙΓΟΥΡΑ θα ξαναπροσπαθήσουν να ξανα-απομακρύνουν τον Ερντογάν από την εξουσία.

Ανώνυμος είπε...

Ναι ο Ερντογαν τώρα δεν έχει μέλλον στη Τουρκία.Θα αποχωρήσει,κι αν δεν αποχωρήσει θα τον αποχωρήσουν σαν το Καντάφι,αν δεν είναι έξυπνος ώστε να φύγει με ελάχιστους μολωπες.

Ανώνυμος είπε...

Το πληγωμένο θηρίο είναι πιο επικίνδυνο τώρα.Αν η διεθνής κοινότητα δε το προσέξει θα ισχυροποιηθεί,και ο Κορεάτης Κιμ Γιογκ θα μοιάζει μπροστά στον Ερντογάν νάνος.Υποψιάζομαι ότι κάτι ετοιμάζουν στη περιοχή μας,δε θα μείνει αναπάντητη η προκλητική στάση του Ερντογάν,μάλλον θα έχει άδοξο τέλος που δυστυχώς θα συμπαρασύρει μαζί του και χιλιάδες άλλα θύματα,η ελληνική επιφυλακή θα πρέπει να είναι αυτονόητη και υπερβολικά προσεκτική,όσο μπορεί να γίνει αυτό,αφού την Ελλάδα την έχουν σιδηροδέσμια με οικονομικούς δεσμούς.

Ανώνυμος είπε...

Η κατάσταση στη Τουρκία εξελίσσεται σε ισλαμική υστερία!Δείτε εδώ να καταστρέφουν βιβλιοπωλείο στη Μαλάτεια με βιβλία που χρηματοδοτεί ο Γκιουλέν.

Ανώνυμος είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=obnWb8A08Dc

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com